Állatkínzás miatt indult nyomozás egy férfi ellen, aki felakasztotta kutyáját a Baranya megye déli részén található Cún község határában, és az állat elpusztult – tájékoztatott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a gyanúsított hatvankét éves cúni férfi beismerte tettét. A rendőrség közölte:

a férfi azt mondta, bárányainak tereléséhez kérte el a kutyát az egyik ismerősétől, azonban mivel úgy látta, hogy az eb nem lesz megfelelő erre a feladatra, megszabadult tőle.

A rendőrségre hétfőn napközben érkezett bejelentés arról, hogy egy felakasztott, elpusztult kutyát találtak.

A tetemre egy szántóföld melletti akácosban bukkantak, a rendőrség megállapítása szerint az állat az akasztás következtében pusztult el.

A feltételezett tettest rövid időn belül beazonosították. A Siklósi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt folytat eljárást az ügyben.

A Debreceni Törvényszék kedden egy hasonló ügyről tájékoztatta az MTI-t: a Hajdúböszörményi Járásbíróság közel félmillió forintos pénzbüntetést szabott ki egy állatgondozóként dolgozó férfira, aki – 2019 szeptemberében – szintén felakasztotta a kutyáját. Ennél az esetnél az eb túlélte a bűncselekményt, mivel végül egy szemtanú fellépésére és közbenjárásával a férfi kiszabadította az állatot a hurokból.

Forrás:  MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Mint valamennyien tudjuk, a törvényeink szerint a kutya tárgynak minősül, tehát nagyon elszánt bírónak kell lenni, aki kemény büntetést merjen kiszabni állatkínzásért. Az más kérdés, hogy egy pásztortól nem lehet semmit elvárni, néha a kutya okosabb a gazdinál.
Ez esetben a kutya kölcsönben volt, ez a barom elvárta, hogy úgy dolgozzon a kutya, mintha a gazdája lenne a parancsolgató...hogy miért ölte meg a kölcsönkutyát, az érthetetlen. Attól nem lesz dolgosabb a kutya.

Remélem, hogy ennek a seggfejnek nincs családja...mert ha van, azokat is kerülni kell, hátha pont ilyenek...(nem lepődnék meg)
Peller Anikó
@jesz: Én már hallottam olyat is, hogy valaki kedvtelésből agyontaposta a Kolorádóból érkezett külföldi állatot csak azért mert rosszul rágta a krumpli levelét.
bence
Bárcsak vele is megtenné ugyanezt valaki ! Kívánom ennek a féregnek , hogy akadjon emberére mielőbb !
Peller Anikó
@bence: bence, te mindenkit kiirtanál. Kezdhetnéd az autósokkal akik naponta ütnek el állatok millióit. A henteseket akik hidegvérrel leölik az állatainkat és aztán beletöltik őket a saját belükbe. Talán még rosszabb, mások belébe, miután eladták őket a piacon mega zábécében. A vadászokat. A macskákat. A rókát. A héját. A cápákat. A többi halat is.

Fogd már fel, hogy öljük az állatokat. Direkt azért neveljük a csirkéket, hogy megöljük őket. Disznókat is. Tehenet. Lovat. Nyulat, ludat. Te nem ölnél kutyát. De az összes többi állatnál szemet húnysz. A levéltetű is állat. És rosszul érzi magát amikor megmérgezed.
Peller Anikó
@Mirabilis: a kurva életbe mira, hiszen nem kínozta hanem csak megölte.

Te sosem ölsz állatot?
bence
@Peller Anikó: ! Csak ?! Az akasztás szerinted nem kínzás ?! Nem ! Én soha nem öltem állatot ! SOHA !
Peller Anikó
@bence: Ó. Akkor bocs.

De ha elkapod a kutyádtól a bélférgeket, ha belédmászik a kullancs, a fejtetű, a rühatka, ha meglepnek a molyok vagy a csótányok, akkor mit teszel, világosítsd fel az elmémet.

Soha nem léptél rá hangyára, nem permetezed a rózsáidat vagy a szőlőt, nem ülsz autóba amely megy az úton, rendet vágva a legyek közt.

És nyilván nem is eszel állatot. De a növényeket csak leölöd? :)
Peller Anikó
@Mirabilis: Hazudsz.

Vélhetően nem ölsz szándékosan, saját szórakoztatásodra négylábú állatot. Egyébként én sem. Általában.
bence
@Peller Anikó: ! Nagyon unatkozhatsz ha itt találsz szórakozást magadnak ! Ne strapáld magadat a válasszal !
Lepényleső
Kegyetlen,de hasonlót nem lehet bevezeti valahol kormányzati szinten?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.