Bár Magyarországon most is léteznek olyan államilag fenntartott védett házak, amelyekben a családi erőszak áldozatai (és gyerekeik) találhatnak menedéket, Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester szerint túlságosan kevés ilyen van. Ezért kedden egy sajtótájékoztatón – amit a Mérce közvetített élőben – bejelentette, hogy az önkormányzat védett lakásokat fog kijelölni a saját lakásai közül – számolt be az Index. Ferencvárosban felvilágosító kampányt is terveznek a témában. Baranyi szeretné, ha más önkormányzatok is követnék a példájukat. 

A független polgármester szerint az is baj, hogy sokszor még a szociális ellátórendszer dolgozói sem tudnak az ilyen lakások létezéséről, nemhogy azok, akiknek szükségük lenne rájuk. Ezért Ferencvárosban felvilágosító kampányt is terveznek a témában. melyhez a helyi rendőrkapitányság is segítséget nyújt. Baranyi szeretné, ha más önkormányzatok is követnék a példájukat, különösen a Szabad Városok Szövetségének tagjait kérte fel erre.

A sajtótájékoztatón Csárdi Antal országgyűlési képviselő elmondta azt is, újra kezdeményezni fogja a parlamentben a Magyarország részéről már 2014-ben aláírt, ám a kormánypárt által az Országgyűlésben azóta többször leszavazott Isztambuli Egyezmény ratifikálását. Az Európa Tanács egyezményének célja a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzése és felszámolása – tette hozzá az LMP-s politikus.

Ezen túl olyan törvénymódosításokról is beszélni kell Csárdi szerint, amelyek az áldozatok biztonságát szavatolni tudják – írja a Mérce.

A képviselő kifogásolta, hogy ma egy családon belüli erőszak után az áldozat gyakorlatilag csak magánvádas eljárás keretében fordulhat az igazságszolgáltatáshoz.

Teljesen életszerűtlen, hogy egy megfélemlített, rettegésben tartott áldozat indítson el egy jogi eljárást

-mondta az LMP-s politikus.

Baranyi és Csárdi leszögezték: ezeket az eljárásokat hivatalból kéne tudnia elindítani akár a rendőrségnek, akár más hivatalos személynek

Baranyi egyébként Facebook-oldalán néhány napja már egyértelművé tette, a családon belüli erőszak elleni fellépést nem tartja magánügynek:

Forrás: Index, Mérce

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Shikari: Ha jól értem, akkor nyugodtan lehet gyilkolászni, elvégre vannak "magasabb szempontok "is! Innen tovább nincs miről beszélni!
csak úgy....
@Shikari:tibi! holnap mész dolgozni,mint a munkaképes magyarok 99%a?
csak úgy....
@Shikari: ...vagy,te sem leszel a munka áldozata? igazad van dade,még valamit elbaxnál...a meló nem neked való,te inkánkább politizálj...
Nessy
@Shikari: De igen! Eléri a hatalommániás Trump, Putyin, Erdogan, az ISIS bombázásai, terrortámadásai, emberek millióinak földönfutóvá tétele!
A migrációnak kiváltó okai vannak, de az ellen valahogy elfelejtünk óriás plakátokon tiltakozni! Hiszen velük jó a kapcsolat! Az ISIS-t kivéve,de már régen nem ellenük folyik a háború!
Nessy
@Pegero: Érdekes, nem igazán tesz jót senki kinézetének, ha eltörik az arc csontját, és keményen arcul csapkodják. Ebből orgazmus időpontot megállapítani, érdekes kísérlet.
csak úgy....
@Pegero: ti ketten a @Shikari: val nagyon boldogok lennétek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.