Az LMP az atomenergia betiltása és a megújuló energiaforrásokra történő átállás érdekében kezdeményez további népszavazásokat – közölte az ellenzéki párt országos elnökségének titkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, a paksi atomerőmű jelenlegi blokkjainak 2037-ig van működési engedélyük, az LMP szerint onnantól nem szabad tovább működtetni az erőművet, az erőműbővítést pedig nem szabad megvalósítani.

Hozzátette: Paks 2. "az évszázad legrosszabb üzlete", az ugyanis rendkívül gazdaságtalan, minden magyar háztartásra óriási terhet ró, növeli orosz függőséget és az atomerőmű működése sem biztonságos.

Elmondta, népszavazásokat kezdeményeznek, hogy teljesen atomenergia-mentessé tegyék Magyarországot. Referendummal tiltanák meg, hogy 2037 decembere után atomerőművek üzemeltetési engedélyt kapjanak az országban – ismertette.

Kanász-Nagy Máté közölte, szintén népszavazásokat kezdeményeznek annak érdekében, hogy a század közepére szinte teljes mértékben a megújuló energiaforrásokra alapozzák az ország energiaellátását. Ez olcsó, tiszta és megbízható energiaforrást jelent – érvelt.

Azt mondta, ezek a népszavazási kérdések a klímatörvény módosítására vonatkoznak.

Kérdésre válaszolva elmondta, az LMP szerint a magyar választópolgároknak kell dönteniük arról, hogy szeretnének-e atomenergiát Magyarországon, vagy a 21. századi utat, a megújuló energiaforrásokkal történő energiatermelést szeretnék inkább. Hozzátette: jelenleg mintegy tíz népszavazási kérdésük van a választási szervek előtt, és további kérdések benyújtását tervezik.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@jesz: Arról nem beszélve hogy a villanytragacsok áramát is jórészt szénhidrogének elégetésével állítják elő a világ jórészén!!! De ilyet hiába mondasz a zöldagyúaknak...szajkózzák amit betanultak,de ha kéred hogy valamivel támasszák is alá,akkor kussolnak mint sz@r a gazban!!
csak úgy....
@Qqberci: mint minden pártot...,akik a fidesz karmai közé került!
a lejáratós csárdást ismered?
Clavigo
@Shikari: 17.33. Így aztán,,ideje lenne,,hogy elkussoljál,,oláh.. Mielőtt még kárt teszel magadban.. Miért vagy ilyen bunkó,,Bugsy ?
csak úgy....
@Clavigo: fogadni mertem vóna,hogy nem délutános a krónikus munkakerülö magyaros @Shikari: !
simmering73
Ez a shikari tényleg orvosi eset. Szimplán pszichiátriai.
Béla333
Felhívom a csuda okos szélsőjobbos és szélsőbalos egyetértő beírogatók figyelmét, hogy a nap és a szélerőműveken kívül is van más megújuló energia.
Olvasgassatok! Mondjuk nézzetek utána, hogy egy biogáz erőmű csak nappal vagy szeles időben képes energiát előállítani? Vagy esetleg mindegy, hogy milyen az idő?!
És egy geotermikus erőmű?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.