A budapesti főpolgármester szerint az állami kukaholding vezetője azt állítja, hogy nem érvényes a főváros és a kormány közti megállapodás.

A Facebook-oldalán jelezte Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, hogy már novemberben is jelezte egy kormányülésen, hogy botrányosnak gondolja a hulladékgazdálkodás finanszírozását - szúrta ki a 444.

Karácsony: az állami kukaholding vezetője felülírta Orbánt

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Mint bejegyzésében írja, az pedig egyenesen tűrhetetlen, hogy az állami kukaholding (Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelési Zrt.) vezetője 

önhatalmúlag (?) kijelenti, hogy az Orbán Viktor által többször megerősített főváros-kormány megállapodás szerinte nem érvényes, ezért nem fizeti a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt-nek (FKF), vagyis Budapestnek, még pontosabban: a budapestieknek járó összeget.

Ez azt jelentheti, hogy egy állami cég egyszerűen elvonja a budapestiek befizetésének jelentős részét. Amit egy budapesti azért fizet, hogy tiszta legyen a környezete, a városa, azt az állami vállalat elkölti másra. Ezzel érdemben veszélyezteti az FKF működését, a hulladékszállítás biztonságát.

- olvasható a bejegyzésben.

Karácsony arra is kitért, hogy a terveik szerint épphogy nem gyengíteni, hanem erősíteni akarják az FKF-et, ezt pedig nem akadályozhatja meg egy szerinte rossz és igazságtalan szabályozás és egy állítása szerint rosszul működő állami cég. 

Márpedig az FKF-et nem gyengíteni, hanem fejleszteni akarjuk, mert ez kell a tisztább Budapesthez, a szelektív hulladékgyűjtés terjesztéséhez, de még a klímavédelem egyes területeihez is. Ezt a célunkat egy rossz és igazságtalan szabályozás és egy rosszul működő állami cég meg nem akadályozhatja. Mi ahhoz ragaszkodunk, hogy azt a pénzt, amit a budapestiek a tiszta városukra költenek, azt az állam ne költhesse el másra. A budapestiek kérik vissza a pénzüket.

A főpolgármester azt is jelezte, hogy szerdán megkeresi a kormányt, hogy iránymutatást kérjen, kinek a szavát – Orbánét, vagy a kukaholding vezetőjéét – tekintsék kiindulópontnak.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A kukaholding vezetője a kukába való, amit azután alaposan be kell zárni!!??
Az is érdekes, hogy a kormány miért nem reagál egy ilyen kijelentésre, amit egy állami cég vezetője tesz!!!???
Nyírfa
Karácsony Gergely kezdi csőbe húzni a kormányt. Helyes. Nagyon helyes.
Ami pedig a tisztaságot illeti, egyenesen elvárásom.
tudode
Még akkor is gáz lenne, ha 2012 óta utcaseprők foglalnák el a BÁRSONY FOTELEKET, hokedlikat, de skandalum az, hogy mondva csinált jog-ÁSZOK umburdálták meg azt, hogy KUKA az egész ország!
.
Miért is?
.
Amiatt, mert többnyire politikai szélhámosok ragadták meg az ország kulcsát az ország vámszedői, és a középkori sötétségben tartottak akaratából::
.
--- Kolláth György: az alaptörvény nem létezik
.
www.youtube.com/watch?v=nzv7ENfHjr0
.
---- alkotmányos válság magyarországon
.
www.youtube.com/results?search_query=alkotm%C3%A1nyos+v%C3%A1ls%C3%A1g+magyarorsz%C3%A1gon
.
A KUKAHOLDING az csak egy jelensége annak ami az egész országban dívik, a szakbarbár székház buzeráns akaratából szinte minden szinten létrehozva egy olyan ramaty államot, amely NEM KONSZOLIDÁLHATÓ, csak oltári áldozatok árán ÚJRA KEZDHETŐ!
ómió
A zuglói parkolás mintájára esetleg nem lehet mással szerződni? Mert akkor lenne ám "hatékonyság"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.