A budapestiek által szemétdíjként befizetett évi 30 milliárd forint mintegy harmadát egyszerűen elvenné az állami kukaholding – értesült a Népszava a Főpolgármester Hivatalhoz közel álló forrásokból.

Szeméthegyekkel akarják megfojtani a fővárosi ellenzéket?

A hulladékszámlák országos beszedését végző NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a jövőben 7-11 milliárd forinttal kevesebbet fizetne a Budapest és környéke szemétszállításáért felelős Fővárosi Közterület-fenntartónak (FKF) annál a körülbelül 30 milliárd forintnál, amit a cég a tevékenységi területén a lakóktól beszed.

Az események egyelőre kísértetiesen emlékeztetnek arra, amit a Fidesz Észak-Kelet-Pest és Nógrád megyében, „kicsiben”, a Zöld Híd BIGG NKft. ellehetetlenítésekor már kikísérletezett. Eszerint az NHKV az anyagi források megvonásával először kivérezteti a térségi hulladékszállítót, az így néhány napig az utcán maradó szemétért a Fidesz az ellenzéket teszi felelőssé, majd az ellátást átveszi a katasztrófavédelem.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Nem az ellenzéket, hanem a fővárost.
Egyébként is a főváros, sőt az egész ország már régóta el van árasztva szeméttel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Nem az ellenzéket, hanem a fővárost.
Egyébként is a főváros, sőt az egész ország már régóta el van árasztva szeméttel.
justhpeter
Már a parlamentben is csak söpredék és szemét van...
karma1
Latszik, hogy ilyen hulye cimet csak a propi tud adni egy cikknek - mert nincs megnevezett szerzoje.
Budapesten nemcsak ellenzekiek elnek, hulyegyerek, hanem minden partot preferalo kulonbozo tamogatok.\

De ezek szerint otoluk se lesz a szemet elszallitva, ugyhogy ezt az ugyet mindenki megszivja. Ha viszont tenyleg kiverezteti a szemetszallitast Budapesten (meg ahol meg akarja) ez a dagadt torpe, akkor jol kibaszik a sakat csapataval a katasztrofavedokkel is. Mert nemsokara mar a nyitott szivmuteteket is a katasztrofavedoknek kell elvegezni, orvosok es apolok hianyaban
karma1
Pontosan ebben teved oriasit a fidesz - es minden hozzajuk hasonlo populista part - mert azt hiszik, hogy az emberek targyak, es csak arravalok, hogy 4 evente oket a hatalomba segitse. Ugy kepzelik, hogy jobboldalon alllnak ok, baloldalon az ellenzek, es amikor hoznak egy ilyen strategiai dontest, akkor a baloldalon elo, allo polgarokat majd jol megbunteti, oket viszont nem erinti majd ez a hulye dontes. Amikor klimahisztirol beszelnek, meg liberalis marhasagrol, akkor azt hiszik, hogy ok a kivalasztottak, akiket nem sopor el a hurrikan, nem eri oket a radioaktiv felho az utca egyik oldalan, mig az utca masik oldalan az ellenzeki lakosok mind elpusztulnak az atomfelhoben. Vajon miert ennyire sotetek? Ki allitotta, ki mondta nekik azt, hogy ok vedtelenek? Mibol gondoljak azt, hogy mondjuk egy baleset alkalmaval lesz modjuk belesuttogni a segelykero telefonba, hogy a szupermentot kuldjek erte mert o a kivalasztott?
De a diktatorok, autokratak MINDIG ugyanezert buknak meg: a gogtol, a narcisztikus vilaguktol, a dolyfosseguktol mar regen nem tudjak, hogy mi folyik a nagyvilagban, vagy akar a sajat keruletuk kevesbbe napos oldalan.
De kurvara nem fogomn oket sajnalni, amikor majd egy szemeten hizott patkany harapja meg a labukat...
sokanvagyunk
Rövidítsék le a szemétszállítás útvonalát - ennyit fizetnekre hivatkozva -, mert biztos találnának "megfelelő helyet" a kukásautók kiürítésére.
jesz
A címhez tartozó szeméthegy nem Magyarországon készült.

Budán lakom, a szemetet mindig elszállítják. Még nem rohadt ránk egyszer sem. (Pusztazámorra viszik üríteni.)
Ezt most műtétre várva írom, működik a kórház, a büfé kiváló. Ha többé nem írok, akkor ennyi volt.
Clavigo
@Shikari: Te ,mint okj-s kukabúvár,,felérhetsz a " szakmaiságod " csúcsára... Idióta.
Nessy
Tulajdonképpen a Kukaholding mit csinál ezért a pénzért? Kinek a zsebében landol? Hiszen a feladatát, amire állítólag létrehozták, nem tudja ellátni? Egyáltalán mi az ördög fülinek kellett ez a vízfej?
Ja, ezek a kérdések csak ellenzéki hiszti!
Ha most valaki azt mondja, hogy ez a társulat a szakmaiság csúcsán áll, az keresse fel háziorvosát, gyógyszerészét!
ómió
És eleddig (Tarlós idején) "hogyé" is volt ez, efftársak? Netán semmi se változott, vagy arról kusika?
Eriksson
Tanácsot kellene kérni Tarlóstól. Nem szégyen a tapasztaltabbtól.
Sámannus
Közönséges maffiózó fogás. Így megy az egész országban. Zsarolás zsarolás zsarolás ahogy VI.Lenin mondta.
ómió
@Shikari:Hát, ki mit "nyert", azt hasznosítsa! Még a pestiek is!
Madácsi Pali
Csökken a lenyulható lé, kevés a gömböcnek. A míg Polt a legfőbb mentegető nemis kel félniük, hogy számonkérik a befizetett pénzek lenyúlását, pedig ez magyarúl, hogy értsék "a zemberek" SIKKASZTÁS.
Nyírfa
@sokanvagyunk: Én a Parlament elé gondoltam. És még van sok jó hely.
Nyírfa
@Eriksson: Eriksson! Ennyire azért már ne legyél elfogult! Éppen Tarlós alatt kezdett elkoszolódni a főváros, és jutottunk el odáig, hogy patkányhordák grasszálnak az utcákon.
Igazából nem is értem a közegészségügyért felelős hatóságokat, hogy merik lehajtani a fejüket, és hallgatni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.
És ez ügyben nem érdemes vitatkozni velem, mert hosszú évekig dolgoztam az ÁNTSZ-nél, kiváló szakemberek között, akiket elküldtek, elüldöztek. Meg van is az eredménye.
Eriksson
@Nyírfa: Értem én, hogy újítani kell, változtatni kell, új emberek, új seprűk, aztán majd lesz valahogy.
Azért em lehetne é-e megkérdezni Tarlóst ebben is, esetleg másban is?
(tudom hülye a kérdés, és semmi értelme).
Nyírfa
@Eriksson: Te most miről beszélsz? Elolvastad egyáltalán a válaszomat, vagy tök mindegy mit írok, van egy fixa ideád, és annyi?
Mondd, hogy ne fecséreljek rád energiát, és figyelmen kívül hagylak. Ez elég fair, nem?
Eriksson
@Nyírfa: És mit válaszolhattam volna a grasszáló patkányokra, ami nyilván túlzás?
Vitatkozni meg pláne nem lenne értelme.
Nessy
@Nyírfa: Most hideg van, bizos találtak maguknak valami melegebb helyet! De még késő ősszel is nagyon barátságosan üdvözöltük egymást, ha sötétedés után mentem haza, a "nem létező" patkányokkal.Tényleg nem bántottak,beslisszoltak a szomszéd ház pinceablakán.
Lepényleső
Az állami ha nem is,de a nemzeti biztosan azt vesz el,és annyit amennyit akar az adófizetők pénzéből-is?
Nyírfa
@Nessy: Ne is mondd! Ilyenkor a közép- és újkori Párizs, London jut eszembe, ahol a polgári lakásokban is látogatást tettek.
Ha valaki azt mondta volna '89-ben, hogy 2010. után ágyi poloskákkal és patkányokkal fog hadakozni a lakosság, tuti, hogy futóbolondnak nézem. Visszavágyom abba az időszakba, amikor még volt közegészségügy. És, ahogy volt, úgy lehetne is, csak éppen oda kéne figyelni, pénzt kéne rá áldozni, és felelős szakemberekkel kellene feltölteni a szolgálatokat.

Némi vitám volt egy szomszédasszonnyal, aki kóbor macskáknak hord le ételmaradékot, ami aztán a kukák környékén szépen kiborul, ahogy kóstolgatják az állatok. Egyik nap minden be volt terítve a széthordott étellel, komolyan, olyan undorító volt, hogy ezt már nem álltam meg szó nélkül. Megkérdeztem, hány patkánnyal számol, ha végleg ide szoktatja a cicákat, meg akar-e bolhát haza vinni a lakásába? Felháborodott, hogy én éheztetném a macskákat, amelyek így elpusztulnának.
Mondtam, hogy van megoldás. Vigye el őket állatorvoshoz, és, ha minden oké, fogadja mindet örökbe. Úgyis hitgyülis, mindenkit térít, hát mutasson példát.
Azt már nem. Eddig tartott a kereszténysége.
Sámannus
Hordjátok a mocskot a kolostorhoz meg a bajusz királyhoz úgyis ott van a legnagyobb szemét.
Nessy
Gondolom a Várból, meg a Cinege utcából, meg a kegyencek háza elől elviszi a szemetet a kukaholding még akár ölben is! A többiek elég ha kifizetik a szemétszállítás díját, hogy legyen nekik mit lenyúlni! Vigyázzanak Tiborc szállodájára, Matolcsi ingatlanjaira, meg a kormányhivatalokra! Ott ne maradjon egy papírfecni se!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.