A legfontosabb háttérembernek számító, nagy befolyással bíró Szabó Gábor távozik a pártigazgatói posztról.

Tisztújítást tart január 25-én a Jobbik. Jakab Pétert szinte biztosan elnökké választják. A jelenlegi frakcióvezető tavaly ősszel csak úgy vállalta volna a jelöltséget, ha a kongresszus azt a hat alelnököt is megválasztja, akit ő nevezett meg.

Ekkor kisebb lázadás tört ki a pártban, Jakab visszakozott, majd módosított feltételein, a Népszava most azt írja,

a hat alelnöki tisztségre – a választás lehetőségét biztosítva – eleve nyolc jelöltet nevezett meg, illetve már nem tartja kizáró oknak, ha helyettük mást, másokat is beválasztanak az elnökségbe.

Ma már nem látszik akadálya annak sem, hogy Jakab kérésének megfelelően az elnök és az elnökség mandátumát a kongresszus meghosszabbítsa 2022 nyaráig. Tavaly még elindult volna elnöknek a parlamenti képviselő Varga-Damm Andrea is, aki most alelnök lenne. Jakab kihívója a szinte ismeretlen erdélyi Lokody Levente.

A lap arról is ír, hogy

tizenhat év után távozik a pártigazgatói posztból Szabó Gábor, a párt „szürke eminenciása”, akit a leköszönő elnök, Sneider Tamás (képünkön) vált. Sneider szerint érthető, ha valaki elfárad ennyi idő után: „Gábor saját maga döntött úgy, hogy nem kíván tovább pártigazgató lenni”.

A személyi váltást Sneider azzal indokolta, hogy miközben a Jobbik kommunikációja sokat javult, szervezettségét tekintve a párt nagy lemaradásban van. Márpedig a parlamenti választáshoz közeledve egyre inkább lényeges, hogy a működés és a szervezettség is sokat javuljon. Sneider önmagát alkalmasnak látja a feladatra.

Szabó pedig a választmány elnöke maradna, a posztra Varga-Damm is pályázik.

Címlapkép: Facebook/Jobbik Magyarországért Mozgalom

(nepszava.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bogar1938
@rewax: Anyádnak is ajánlgatod? Vagyis apádnak, nagyapádnak, keresztapádnak, fiadnak, unokádnak? :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.