A kormány nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát fogadott el – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Orbán: a klímavédelem fontos, de drága dolog
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kormányfő kifejtette: nem szükségszerű, hogy bármilyen összeomlás következzen be a Kárpát-medencében, fenn lehet tartani itt "a magyarok közös életét", de ehhez az kell, hogy a klímaváltozáshoz nyugodtan és tervszerűen alkalmazkodjunk. Ezt az alkalmazkodást meg kell kezdeni – tette hozzá.

Közölte: van egy lépésekre lebontott terv, amely szerint 2030-ra a villamosenergia-termelés 90 százalékát karbonsemlegessé teszik, így

az energia nagy részét Paks adná, a második legnagyobb forrás pedig a napenergia lenne.

Lehetséges, hogy Magyarország azon országok közé tartozzon, amelyek 2050-re klímasemleges gazdaság elérését célozzák meg,

de ehhez 50 ezer milliárd forint kell. A klímavédelem fontos, de drága dolog

- mutatott rá.

Orbán Viktor elmondta: a kormány kidolgoz egy klíma- és környezetvédelmi akciótervet konkrét intézkedésekkel. Ezek között említette, hogy a városi közlekedésben csak elektromos buszokat lehessen forgalomba állítani, minden illegális szemétlerakó helyet meg kell szüntetni, továbbá mentesíteni kell a folyókat a műanyag palackoktól.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ez a geci százmilliárdokat költ fidesz-migráns kampányra, miközben semmi nincs... Nem baj nem sokáig kell már hallgatnunk ezt a begyógyszerezett szélhámos hazudozást...:)))
RonaGyuri
b+, korlátolt dagadt törpe, a te focimániád sokkal drágább és egyáltalán nem fontos!!! =/))
SystemError
Ez a geci százmilliárdokat költ fidesz-migráns kampányra, miközben semmi nincs... Nem baj nem sokáig kell már hallgatnunk ezt a begyógyszerezett szélhámos hazudozást...:)))
1colibri
@SystemError: Te tudsz biztosat? Igazad legyen: Ámen!
rokker33
Azért kb 25 ezer milliárd az államadósság és ez a törpe cigány meg 50 ezer milliárdot mondd a klíma védelemre! Sokkal kevesebből is megvalósítható például lehetne több embert alkalmazni városok falvak és a környezetük folyamatos rendbetételére és az ócska buszokat Diesel autókat is kilehet tiltani nagyobb városból és az embereket is ösztönözni kellene, hogy környezet barát autót vegyenek Kilehetne alakítani úgy a városokat hogy a kerékpáros közlekedés legyen előnyben ne az autós!A gyárakat amely mérgező anyagokat juttat a levegőbe azoknak lehetne szigorítani a működési engedélyüket! Sok pénz az igaz de közel sem annyi mint ez a skizofrén kerti törpe mondja!
simmering73
Nem drágább, mint a stadion építlsek b+

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.