Harminchétből csak azon a három metrókocsin voltak tapasztaltóak a rohadás jelei, amelyek korábban prototípusként készültek – mondta Tarlós István az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A volt főpolgármester hozzátette, csak felületi rozsdásokat találtak a lemezeken, ezeket az orosz gyártó garanciálisan javítja ki.

Tarlós magyarázza a metrókocsik rohadását

Vágó István, a DK politikusa, egyben a BKV Vasúti Járműjavító Kft. felügyelőbizottságának tagja csütörtökön nézte meg a rozsdás orosz metrókocsikat és azt mondta, hogy nem felújított, hanem új szerelvényeket látott, "méghozzá a legkorszerűtlenebb fajtából – még Moszkvában is ennél modernebb típusok futnak”.

Vágó szerint, ha ez bebizonyosodik, akkor ez súlyos bűncselekmények gyanúját vetheti fel, hivatali hatalommal és közpénzzel való visszaélés, a tenderkiírási szabályok megsértése, uniós előírások (vám- és áfacsalás) kijátszása.

Tarlós szerint komoly következménye lehet annak, ha a vádak bebizonyosodnak, de annak is, ha a fenti állítások hamisnak bizonyulnak. Tarlós bevitt egy listát a műsorba, amelyen az szerepelt, hogy az összes szocialista képviselő arra szavazott, hogy ne új kocsikat vegyenek, hanem felújítottakat.

Tarlós arra a kérdésre, hogy mennyi tartozással adta át a fővárost Karácsony Gergelynek, azt válaszolta, hogy nem állapítható meg pontosan mennyi a tartozás, mivel kétféle hitel vagy adósság van, működési és fejlesztési. Az egykori városvezető elmondta, hogy 150 milliárd forinttal vette át a fővárost, és elismerte, hogy 115 milliárdos hiányt örökölt Karácsony Gergely, azt viszont hangsúlyozta, ez nem működési, hanem fejlesztési hiány, amiből 30-40 milliárd forintot még le sem kötöttek.

Forrás: hvg.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Spítyu te nagy feka köcsög vagy. Mert nem utazol metrón, majd köttesd ki magad a hármasra nyáron. Megtudod, milyen fasza főpolgármester voltál.
Egyébkén szépen megpróbáltad kimagyarázni a svájci céggel magadat, csak az a baj vele, hogy az orosz maffia átszövi egész európát. Ennyire nem szabad hülyének nézni bennünket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
A valóság az hogy a rozsda bemetrókocsisodott.
Nyírfa
@solidedge: Hogy milyen igazad van! Ugye, hogy csak nézőpont kérdése minden? :))))
kereső
@tradembio: "Btk. 201. § Prostitúció elősegítése
201. § (1) Aki

a) mást prostitúcióra rábír,

b) épületet vagy egyéb helyet prostitúció céljára másnak a rendelkezésére bocsát,

c) tizennyolcadik életévét be nem töltött személy prostitúciójához segítséget nyújt,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személyt bír rá prostitúcióra."...
Eladott Ország
És ennek kellett még dupla jutalmat adni, holott tudható volt, hogy ugyanolyan szarházi, bűnöző okádék mint a kenyéradó gazdái! A nagy nyugdíja mellé ráadásul a csútitól is jár neki jutifalat a tanácsadásért, magyarul a szarkeverésért. Ahelyett, hogy pályáztatás útján Nyugat-Európában gyártott új, klímával is felszerelt metrót vettek volna, olcsóbban. Az ilyen munkáért börtön jár, nem dupla jutifalat!
advocat
@Eladott Ország: Putyin azt mondta. Ennyi! Olyan ez, mint a Paks II. Meg a kémbank. Nyalunk mi bőven. Most is. Bár az új - 22 éves - államtitkár egy éve mást mondott. mert akkor a jenkik fizették?
Eladott Ország
@advocat: Rácz Zsófia korábban Magyarország ENSZ ifjúsági küldötte volt, dolgozott politikai elemzőként is. Tudják hol? Ez az igazi ajánlólevél: az Alapjogokért Központ nevű fideszes „elemzőintézetnél”. Időnként a Hit Gyülekezetét alapító Németh Sándor újságjában, a Hetekben is publikál, de láthattuk már a független Hír tv Címlap műsorában. Csak azt tudnám, hogy akkor mikor tanul, jogászként mikor lesz ideje utánajárni annak, hogy hová tüntetett el négymilliárd forintot az elődjéhez tartozó Új Nemzedék Központ. Mert az is a mi pénzünk volt, de szőrén szálán nyoma veszett. Annak a négymilliárd forintnak is. Már most annyi dolga van Rácznak, mint Orbán Viktornak. Talán olyan keveset is alszik. Nem baj, fiatal meg pártkatona is. Azért térjünk még egy kicsit vissza arra a bizonyos Alapjogokért Központra, ez olyasmi, mint az állami 100 milliókból működő Civil Összefogás Fórum, szép nevén: CÖF. Az Alapjogokért Központ szoros és a fidesz számára kiszámítható kapcsolatban vannak egymással. Induláskor a fidesz pártalapítványától 30 millió forintot kaptak, és a Magyar Nemzeti Bank alapítványi hálózata is megtömte őket közpénzzel. Szóval, itt edződött Rácz kisasszony. Így vezethet egyenes útja a fidesz-klánba. Most már csak annyit kérdeznék: ez az ember minden fiatal helyettes államtitkára lesz vagy csak a narancsos, bólogató fajankóké és fajankónéké. Piszkos álszent banda ez, de jól muzsikál. Maguknak húzzák a nótát, mindenki más ki van rekesztve az élvezetekből. Így működik a családok, fiatalok kormánya. Normális esetben még azt mondhatnánk, hogy ne bántsuk az új államtitkár-helyettest, bizonyítson, aztán majd meglátjuk. Á, nem ennél már sokkal jobban ismerjük ezt a NER-kócerájt, nem várunk Rácz Zsófiától semmit. Mi nem, az orbáni elvárásoknak pedig már most tökéletesen megfelel. Hiába, a tehetség jól jövedelmező. Na-na, nem mindenkinek. Ahhoz nagyon közel kell ülni, állni a fidesz-kosárhoz. A pórnép gyereke pedig várja ki a sorát, ha a szakmájában el akar érni valamit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.