Navracsics Tibor élő adásban javította ki Orbán Viktort, aki a csütörtöki évindító sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy felfüggesztené a fogva tartási körülmények miatt megítélt állami kártérítések kifizetését. A miniszterelnök az Európai Bíróság ítéletére hivatkozott, amely összesen 231 millió forintot ítélt meg 43 rabnak a rossz börtönkörülmények miatt. Itt hívta fel a figyelmet a volt igazságügyi miniszter és egykori uniós biztos a Spirit FM reggeli műsorban, hogy ezt az ítéletet az Emberi Jogok Európai Bírósága hozta.

Élő adásban javította ki Orbán Viktort Navracsics Tibor, miután a miniszterelnök csütörtökön arról beszélt, hogy felfüggesztené a fogva tartási körülmények miatt megítélt állami kártérítések kifizetését – írja az atv.hu.

Orbán az Európai Bíróság ítéletére hivatkozott, amely összesen 231 millió forintot ítélt meg 43 rabnak a rossz börtönkörülmények miatt, a volt igazságügyi miniszter és egykori uniós biztos a Spirit FM műsorában az atv.hu tudósítása szerint viszont felhívta a figyelmet arra, hogy

az említett ítéletet valójában az Emberi Jogok Európai Bírósága hozta.

Millió forintokat vesznek le elítélt bűnözők a magyar adófizetők pénzéből, mert a fogva tartás nem volt megfelelő. Hát hova jutunk itt? Egy fillért se fizessünk, fel kell vállalni a vitát

– mondta csütörtökön Orbán, aki kijelentette, hogy Varga Judit igazságügyi minisztert arra utasította, hogy függesszék fel a raboknak a fogva tartási körülmények miatt megítélt állami kártérítések kifizetését.

A volt igazságügyi miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy van egy Európa Tanács Egyezmény, amely tartalmazza a fogvatartottanként biztosított három köbméter előírást,

de nem Magyarország az egyetlen olyan ország, ahol tényleg ipar települt arra, hogy az adott ország nem tudja biztosítani az egyezményben előírtakat, és ezért perelik ennél a strasbourgi bíróságnál, ami pedig tömegével ítéli meg a kártérítéseket.

Az Európai Unióból való kizárásunkat pedig szerinte csak akkor eredményezheti, ha ezt jogállamisági problémává generálják, és előszedik azokat az érveket, miszerint nincs betartva egy nemzetközi szerződés, egy emberi jogi egyezmény, hogy tömeges jogsérelem történik, és végül előhúzzák a hetes cikkely szerinti eljárást. De ez nem túl valószínű – húzta alá Navracsics.

Forrás: ATV, 24.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Nem vagyunk egyedül. A fogvatartottaknak nagyon sok országban és nagyon sok elitéltnek sokat fizetnek. A hatalom ezekben az országokban pont azon dolgozik, hogy a körülmények még véletlenül legyenek olyanokk, hogy beperelhessék őket.
CsipkeRózsa
Navracsics ezután nem mehet Orbán tájékoztatóra?
tudode
Miért?
.
Az ALKOTMÁNYOS VÁLSÁG ura bármit megtehet, a partvonalra passzoltnak is tudnia kellene, hogy
.
www.google.com/search?q=alkotm%C3%A1nyos+v%C3%A1ls%C3%A1g+magyarorsz%C3%A1gon&oq=Al&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i59l2j0l4.4839j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ehhez képest a rabok pár froncsija csepp a tengerben, amelyek nem a rendeltetésüknek megfelelően hasznosulnak!
Jozefina
Majd örülni fog orbán is,amikor kártérítésért perelheti az államot!!!???
ómió
Emberi Jogok Európai Bírósága hozta? És nem mindegy, hogy melyik anarcholiburnyák tetübanda utazik "kártérítési" bizniszben?
Lepényleső
Az kizárt hogy itt valami is ne úgy lenne ahogy azt a bán mondja,-legfeljebb törvényt s minden mást
is módosítanak,hogy kedvébe járjanak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.