Nagyjából megduplázták a megtakarításukat azok a magán-nyugdíjpénztári tagok, akik kilenc évvel ezelőtt nem léptek vissza az állami rendszerbe – írja az azenpenzem.hu.

Jól jártak, akik nem rezeltek be a kormánytól, és magánnyugdíjpénztári tagok maradtak

Akinek 2010 decemberében egymillió forint volt a számláján, annak mostanra átlagosan 1,8-1,9 millió forintra növekedett a megtakarítása. A portál számításai szerint a kumulált infláció 2010 óta 21 százalék volt, így a reálhozam 600-700 ezer forint körül alakul.

A nagyobb kockázatú, részvényt tartalmazó növekedési portfólióban 12,7-14,4 százalék között fialt a pénz, a kiegyensúlyozott portfóliók 8,32-10,23 százalék között hoztak. A gyakorlatilag csak állampapírokat tartó klasszikus portfóliók 2,25-5,24 százalék között gyarapodtak.

A mintegy 3 millió pénztártag körülbelül 3 ezer milliárd forintnyi vagyonát az állami rendszerbe csatornázták, és csak azoknak maradt meg a pénze a magánnyugdíjpénztárban, akik erről 2011. január 31-ig személyesen, írásban nyilatkoztak. Akkor körülbelül 100 ezer pénztártag döntött úgy, hogy nem enged a kormány zsarolásának. A kormányzati kommunikáció ugyanis úgy szólt, hogy akik tagok maradnak, nem kapnak nyugdíjat a társadalombiztosítási rendszerből. Végül jogszabály alapján 2010. szeptember 30. utáni biztosítotti időszaktól a magánnyugdíjpénztári tagoknak is a tb-rendszerből jár a nyugdíj 100 százaléka. A 2010. szeptember 30. előtti időszakra számított nyugdíj 25 százaléka a magánnyugdíjpénztárból, 75 százaléka pedig a tb-től érkezik majd

- emlékeztetett a portál.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Kuszafogu most miért nem áll ki a nyilvánosság elé és kér bocsánatot amiért megvedtek 3 millió magyar nyugdíj megtakaritasat? Hol van a pénz? Hol vannak az egyéni számlák?
AZ a 3 ezer milliárd amit a fideSS ellopott a magyar emberektol az most legalább a duplájat érne. Ehelyett 0 forint maradt azoknak akik visszaadtak selmecielnek a pénzüket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Nekem volt annyi eszem a sok háborgóval szemben hogy nem adtam vissza akkoriban, aki meg elhitte így járt. Mondjuk nem csodálkozom, az emberek zöme el is adósította magát a hitelekkel a saját felelőtlenségüknek köszönhetően.
Kutyaur30
@division: igazán nem lehet téged önfényezéssel és egysíkú gondolkodással vádolni! Orbánék ellopták az emberek összességében csillagászati összegű nyugdíj megtakarításait, megzsarolták és becsapták őket, mi a nagyanyám térde kalácsa köze van ehhez a hitelekhez?!
F_Viktor
@Kutyaur30: Beszél hülyeségeket ez a @division: , anno akkor még azt szajkózta más nickkel, hogy aki nem fizet a közösbe, az ne is várjon semmilyen nyugdíjt. Hazudik nappal és hazudik minden éjjel!
division
@F_Viktor: A közösbe fizetés alatt nem a nyugdíjakat értettem, te nem itt lakó!
division
@Kutyaur30: Mindössze annyi, hogy azt is elhitték sokan, miszerint majd alamizsnáért cserébe lehet 25 évig törlesztőt felvenni.
Yoda69
Kuszafogu most miért nem áll ki a nyilvánosság elé és kér bocsánatot amiért megvedtek 3 millió magyar nyugdíj megtakaritasat? Hol van a pénz? Hol vannak az egyéni számlák?
AZ a 3 ezer milliárd amit a fideSS ellopott a magyar emberektol az most legalább a duplájat érne. Ehelyett 0 forint maradt azoknak akik visszaadtak selmecielnek a pénzüket.
fahrenheit451
Fenyegetés. Megfélemlítés. Zsarolás. Csalás. Rablás. Bűncselekmény. - így indult Orbán országlása.
Már akkor látnia kellet volna mindenkinek, hogy mire képes ez az ember.

Én személy szerint befejeztem!
Nekem többe ez a gazember nem határozza meg a tudatom, az érzéseimet, a jövőmet!
nezelodo
Hát kedves dakota-kipcsák keresztény testvéreim, ha ti is így tőzsdéztétek volna el a 3000 milliárdot, talán nem kellene a hűlt helyét nézegetni a Gabika által "megvédett" MANYUP pénzeknek, hanem legalább 4000 milliárdra hízott volna. Ami meg a fenyegetést illeti, hogy elesik az az őt jogosan megillető állami nyugdíjtól, a befizetései alapján, aki nem adja a megtakarítását, a legsötétebb vészkorszak módszereire emlékeztet, csak akkor faji alapon intézték, ami mögött szintén a pénz sejlett fel. Hasonlóság még annyi, hogy akkori "keresztények" is hallgatva támogatták a módszert, kevés kivételtől eltekintve. A MANYUP megtakarítások ilyen módon való "eltakarítása" soha le nem mosható bélyeget nyomott az illiberális bagázs legendás törvénytiszteletére, amiről sokan azt hitték, nem lehet tovább fokozni. Bizony tévedtek azok az egykori liberális demokrata megítélésében, akik ezt hitték.
Jozefina
Gondolom már bőszen dolgoznak és fenik a fogukat ezen megtakarítások lenyúlására is!!!?? A maffia az maffia!!!
ómió
És, ha a kassza nem csődöl be a delikvensek nyugdíjazásáig, akkor majd még nyugdíjat is kapnak!
Béla333
Arról filozofálgatunk, hogy a gengszterváltás óta miért nőtt a távolság az osztrákoktól?
Amikor lett volna esély egy emberi nyugdíjas évekre, akkor mint elefánt a porcelánboltba: jött Orbán és bandája és egyszerűen kizsarolták az emberektől.
Aztán megint lehet sopánkodni, hogy már megint nőtt a távolság egy magyar és egy osztrák nyugdíjas életminősége között...
Yoda69
@ómió: Ne remenykedj, a kassza nem fog becsodolni, mert nem olyan balfekek vezetik mint eltolcsi. Ha koveted a reszvenypiacot a tavalyi ev rekordot hozott tobb tozsden is. Meg a magyar tozsde is tudott 30%-ot emelkedni. A kasszak azert tudtak "csak" 10-20% kozotti hozamokat termelni, mert csak kis hanyad van kockazatos papirokban, pont azert hogy ne csodoljenek be recesszio eseten.
Bezzeg a Questor pick-pack becsodolt, ahol orbanek kamatoztattak a kozpenzt sajat kontojukra. Lehet hogy pont azt a 3 ezer milliardot is, amit elloptak a magyar emberektol.
RonaGyuri
két kérdésem van: pontosabban egy kérdés és egy feltételezés
egyfelől ez miért nem volt téma Orbán sajtáján?
másfelől mindenkit meg tudok nyugtatni, nagy sőt igen nagy valószínűséggel az eltapsolt ezer milliárdok "köteles része" legalább ilyen jól gyarapodott! =))
ómió
@Yoda69:Talán arról is hozsannázhatnál, hogy 2010. előtt milyen "hozamokat termeltek", mert úgy "kerek a labda"! Vagy a bukta már nem a reklám helye? A világválságban becsődölés meg nem kizárólag a Questornak volt fenntartva. Voltak abban - igaz, nem itt - nyugdíjpénztárak is! A háromezer milliárdot meg pufajkás efftársék lopták el, pontosabban ki az állami nyugdíjkasszából! Mégpedig úgy, hogy a járulékbefizetéseket nyugdíjat effektíve nem fizető magánkasszákba terelték, amiért meg a nyugdíjakat fizető állami nyugdíjkassza üres maradt és a nyugdíjak fizetése is kölcsönből ment. (Jött is az államcsőd 2008-ban!) 2010. után pedig az állami nyugdíjkasszából kitérített - kvázi kilopott - 3000 milliárd vissza lett irányítva oda, ahonnét abból a nyugdíjakat fizetik! Ilyen egyszerű ez a bolsí hörgésnek és hazudozásnak máig is kitett manyup történet.
Yoda69
@ómió: Hat ritka nagy baromságot tudtál itt osszezagyvalni. Ez még kovacshazugjanos is megirigyelne tőled.
A vilagvalsag 2007ben volt, hol volt akkor még questor? En 1998 ota vágyok manyup tag, és azóta folyamatosan nő a bent levő pénzem, és felette pontosan tudom mennyi van a számlán, mind a magánban, mind az önkéntesben.
Milyen allamcsod volt 2008-ban? Ez is szimpla hazugság. Orbanek pozitív egyenleggel egy prosperalo országot vettek at, 260as euroval. És most mi van?
ómió
@Yoda69: Az lenne a baromság, hogy cégek gallyra tudnak menni, legyen az Questor, vagy akármi, válságban, vagy azon kívül? Persze kizárólag a bolsevik típusú magánnyugdíjpénztárak a kivételek, ugye? Nyugodtan ringasd el magad, amig nem jön szembe a valóság! Milyen államcsőd? Olyan, ami 2008. végén kopogtatott Magyarországon, ami elől Böszme vezíretek visítva rohant gigakölcsönért az IMF-hez! Majd miután azt megkapta, a kölcsön fejében ezerrel kezdte zsebelni a magyart! Pozitív egyenleggel, prosperáló országot? Jó erős plafonod lehet! Államadósság 2002: 8000 milliárd Ft 2010: 22000 milliárd Ft A "pozitív egyenleg" -14000 milliárd Ft! A GDP "növekedése" - 6,4% volt! Szóval, ütősebb hazugságaid tényleg nincsenek?
Yoda69
@ómió: Latom rendesen atmostak az agyadat shikari. Terelsz es ferdited a valosagot.
Az IMF hitelt azert kellett felvenni, hogy megnyugodjon a piac, es valoban ne kovetkezzen be allamcsod. Azonban ezt a hitelt sosem hasznalta fel az Gyurcsany es Bajnai kormany, ezert is tudta orban egy az egyben visszafizetni es felvenni helyette az orosz es kinai hiteleket sokkal rosszabb kondiciokkal mint az IMF volt. Igy persze sikerult elintezniuk hogy senki ne lasson bele a nagy konyvbe, hogy hogyan is all a magyar gazdasag. Nem veletlen hogy meg mindig a bovli kategoria szelen billegunk.
A GDP novekedes sosem volt 6,4%, de ez egyebkent se jelent semmit. Sokkal fontosabb az inflacio, ami viszont mara nagyon elszallt. Az elelmiszerek eseteben nem ritka a 100 %-os aremelkedes. Ezzel szemben a fizetesek es a nyugdijak a beka segge alatt vannak, utolso helyen az Unioban. Erre en nem lennek buszke a helyedben.
ómió
@Yoda69: "Megnyugodjon a piac"? Ez világszám lehet! Piacnyugtató hitelről a közgazdász szakma ugyan nem, de a bolsevik hazugságlexikon biztos "kimerítően értekezik"! Mondjál még ilyeneket, jó standup téma lehet! Szóval, akkor nem államkassza-nyugtató volt, hogy a fizetésképtelenséget elkerüljük? De, ha meg sosem használta volna fel és "2010-re már minden rendben volt, szinte prosperáltunk", akkor miért nem adta vissza a bolsevik kormányzat? Úgy, "érintetlenül"! Netán élvezi, hogy közel évi ezermilliárd ft kamatot csengethet utána az ország? Elárulom: mert, amit ide rittyentettél, az egy az egyben bolsevik hazugság! Orbán meg nem vett fel helyette orosz meg kínai hiteleket, hanem szabadpiaci kötvényértékesítéssel váltotta ki, ami után lényegesen kevesebb a kamat, mint az IMF kölcsön után! Pont ezért! És pont azért nem tudta ő visszaadni "érintetlenül", mert már nem volt meg, a nagy része fel volt használva! A magyar gazdaság meg úgy áll, hogy pár éve kimásztunk a bolsevikok által "kivívott" bóvli kategóriából és köszöni jól van! Amire hivatkozol GDP "növekedés" - ha majd látod is, ami oda van írva - MÍNUSZ 6,4% volt! Ami meg az inflációt illeti, azt mindig ti bolsik hazudjátok meg a társadalomnak (a KSH elhúzhat a balfenéken), kivéve, ha ne adj Isten kormányon vagytok, mert akkor kussoltok róla, mint objektum a fűben. A pufajkás alatti 20-25%-os infláció még 1947-nek is "dicsőségére" vált volna! A fizetések, nyugdíjak meg, tudom, akkor voltak itt "versenyképesek" (most, hogy nőnek smafu), amikor Böszme vezéredék elloptak belőlük 1-2 havit! Látom, erre büszke is vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.