Egy felmérés szerint, a magyarok többsége bizakodó 2020-at tekintve – mondta a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója szombat reggel, az M1 aktuális csatornán. Nagy Dániel közölte: a nemrégiben ezer ember megkérdezésével készült felmérésből kiderült, a magyarok 54 százaléka szerint, jól fog alakulni ez az év, 57 százalékuk úgy véli, javulni fog az ország gazdasági helyzete 2020-ban. Ez azt mutatja, hogy az utóbbi évek jó gazdasági eredményeinek folytatásában bíznak az emberek – jelezte. Hozzátette: a gazdasági szakemberek nem látják ennyire pozitívan ezt az évet. Nem véletlen, hogy a miniszterelnök a csütörtöki sajtótájékoztatóján gazdaságvédelmi akciótervről is beszélt.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Már 74-en fagytak halálra az országban. Mert Magyarország ebben is jobban teljesít! Ez az akcióterv meg olyan Rákosis áthallású. Szerintem. Olyan tervgazdaságos.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@CsipkeRózsa: a kormány akció terveiben. Hiszen megvédenek mindent és mindenkit. Kit igy, kit úgy mint sára botondot a bukott polgármesterüket, aki felfelé bukik- kormányhivatali vezető lesz.
advocat
Már 74-en fagytak halálra az országban. Mert Magyarország ebben is jobban teljesít! Ez az akcióterv meg olyan Rákosis áthallású. Szerintem. Olyan tervgazdaságos.
Málna
@advocat: Fogadni mernék, hogy az a 74 ember mind részeg volt és/vagy hajléktalan. Lett volna más választásuk.
Nessy
@Málna: Persze! Tüzelőt venni, ha lett volna rá pénzük. Most ha valaki összeesik az utcán, mert infarktust kapott "biztos részeg", rosszul lépett, elesett, "be van rúgva", nehezen megy föl a lépcsőn " biztos ivott" stb. És eme megfontolásból nem igazán segítenek a bajba kerültön.
kulabombaafityiszre
Így van,bizakodó a magyarok többsége,hogy ezt a szemét tróger bandát talán 2022-ben el lehet
zavarni a veres kutya faszára,minél messzebb a hatalomtól,egy jó hüvös sittre.
F_Viktor
@Nessy: Írod:
"Bizakodók? Nézőpont kérdése!"

nézőpont kérdései a kubatov-listásoknak.
Eladott Ország
A levert, szemkilövetős 2016-béli lázongásokat követő fényes fülkeforradalom óta eltelt időben számottevő sikereket értünk el. Nemlétezővé tettük a mélyszegénységet, jelentőségteljesen hallgat róla ugyanis a közmédiánk. Amiről nem beszélünk, az nincs is! A gazdaság szárnyal, mint a honvédségi luxusrepülők kupamérkőzések idején. Központi irányítás alá vontuk az igazságszolgáltatást – azóta a mi oldalunkon áll az igazság. Mi mondjuk meg, hogy ki a magyar, és főként hogy milyenfajta. Mi 3 féle magyart ismerünk el: a mélymagyart, az újmagyart és a jómagyart. A többi magyar nemmagyar, vagy éppenséggel álmagyar. Egyszóval: alma-magyar. Idegenszívű sorosbérenc, bolsilibernyák, EU-függő, ökoterrorista.
A Nézőpont Intézet alaposan körbekémlelt – mint Matolcsy mester, amikor értesült a remek hírről: mégsem az ő magánügye, hogy mire költi a mi pénzünket – és azt kellett látnia, hogy Magyarországon másfélszeresére nőtt a terrorfenyegetettség ÉRZÉSE. De tényleg. Esküszöm, még életemben nem hallottam olyan kutatásról, amelyik azt mérte volna fel, hogy mondjuk hová fajult a népesség körében akárminek is az érzése, de a Nézőpont Intézetnek én kételkedés nélkül elhiszek bármikor, bármit. Mráz Ágoston Sámuel és csapata már többször bizonyított, mint ahányszor erre nekem például igényem lett volna. Ők mutatták ki azt a kétségtelen tényt is, hogy az emberek többsége szereti a paksi bővítés GONDOLATÁT. Ezt 2014 februárjában derítette ki a kormánytól teljesen, de nagyon független intézet, azóta pedig nagyon sokat fejlődtek. Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog szólni, hogy a magyarok 89,7 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek.
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: ma,14:49; "Mibe bíznak" A fidesznek a hatalom az az eszköz, amely nélkül nem tudja megúszni a büntetőeljárást, a harácsolt vagyont.
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/12/80390244_2979853632066181_5009056070530760704_n.jpg
Málna
@Nessy: Akkor betegek voltk. Épeszű, egészséges, józan ember nem fagy meg a saját otthonában.
Málna
@Horizont: Hogy jön ide az emberség? Ha reálisan látom a dolgokat, nem rózsaszín ködön át, akkor nem vagyok emberséges? Ez butaság.
kereső
@Málna: Ez is csak nézőpont kérdése, hogy valaki embertelen-e, vagy csak buta, mert nem néz túl a saját kis glóriáján.
Málna
@Nessy: Egyébként az, hogy az utcán sem segítenek az emberek, nagyrészt a hajléktalanok bűne. Annyit láttuk őket részegen fetrengeni, hogy már oda sem figyelünk.
És hát nem kellene úgy kinézni, mint ők. Aki normálisan van felöltözve, tiszta, ápolt, arról senki nem fogja azt gondolni, hogy részeg, ha véletlenül elesik vagy rosszul lesz.
Málna
@kereső: Én nem gondolom, hogy ez nézőpont kérdése.
CsipkeRózsa
@Málna: Azt írod: "Ha reálisan látom a dolgokat"

Nem jól látod a dolgokat, ebben lehetsz csak biztos.
Málna
@CsipkeRózsa: Vitatkozhatunk ezen, de ahhoz érvek kellenének. Vannak?
CsipkeRózsa
@Málna: Talán olvass más helyekről is, és hidd el, amit látsz a valóságban. Az érvekre hivatkozol mindenkinél, fölösleges.
Málna
@CsipkeRózsa: Tudom sajnos, hogy fölösleges az érvekre hivatkoznom. Szomorú is vagyok emiatt...Ezt az oldalt olvasom, tele van ellenzéki lapok írásaival, ellenzéki kommentekkel. Miért nem jó ez?
Pont ezért van ellentét, mert nem nektek hiszek, hanem annak, amit látok.
kulabombaafityiszre
@Málna: ma, 16:39
Szegény mercivel közlekedő hajléktalan Gesztesi.Te málna nevezetü akárki,álomvilágban élsz.
Nem itt lakhatsz csak ide ugathatsz,mert nem tudod,bárki járhat így,nem csak a hajléktalan,hogy egyszerüen átlépnek rajta,és hagyják az utcán meghalni.Ez az gazdád uszításának a müve.tapsolhatsz hozzá.
"A sofőr, akiről akkor én még nem tudtam, hogy a színművész úr, egyenes testtartással ült, a feje a mellkasára volt hajolva, a végtagjai pedig ernyedtek voltak. Megkerültem az autót, aminek az ajtajai le voltak zárva, de a letekert ablakon benyúlva ki tudtam nyitni az ajtót. Valószínűleg azért engedte le, hogy levegőt kapjon, amikor rosszul lett. Gyorsan megvizsgáltam, nem volt sem légzése, sem keringése, vagyis feltételeztem, hogy a klinikai halál állapotában van. Azonnal hívtam a központi segélyhívót, kicsatoltam a biztonsági övet, majd megpróbáltam segítséget szerezni, hiszen tudtam, hogy egyedül képtelen vagyok kiszedni az autóból"
- mesélte a mentő.
De hiába könyörgött ordítva segítségéért, senki nem sietett oda az autóhoz. Mint mondta, több autós lehúzta az ablakot és meghallgatták, mit akar, de amint zöldre váltott a rendőrlámpa, tovább is mentek.
kulabombaafityiszre
@Málna: ma, 17:23
Írassál magadnak fehér botot.
Béla333
Bizakodó a magyarok többsége...

Ami igaz is lehet, mert bízik
- abban, hogy most, ebben a hónapban kitart a pénze a következő fizetésig,
- abban, hogy sikerül végre külföldön állást, megélhetést, jobb életet találni,
- abban, hogy külföldi ösztöndíjat kap, így külföldön végezheti el az iskoláit,
- abban, hogy egyszer csak vége lesz ennek a maffia államnak,
- abban, hogy a másik oldal talán nem lop ennyit, mint ezek.

Csak a kérdéseket kell jól feltenni és máris kiderül: a magyar bizakodik...
Sámannus
Kezdjük a 46 %-al szerintem ez fontosabb, mint amit böfögnek. Azok nem néznek m1-et, jól teszik.
szegfue
@Horizont: 17:23 Én Bp-től 20 km-re élek, tehát nem annyira a "világtól elzárt", de azért kicsi település... és mégis, amikor kiraktam a müanyagot a szelektiv hulladék szállitásakor, szinte abban a pillanatban "lecsaptak" rá... füteni vitték... megkérdeztem.
Egyébként sejtésem szerint Málna egy hölgy és talán még anya is... De ő senkihez sem hasonlitható szuper nő, aki olyan képeségekkel rendelkezik, hogy a napi főállásu munkája mellett képes volt gondozni az édesanyját, amit azért becsülni kell benne. Bár a gondoskodás (bevásárlás, főzés, mosás, stb.) és a gondozás (ez a 24 órás állandó cselekvés) 2 teljesen eltérő "foglalatosság", amit nem igazán tudtam megértetni vele.
Nessy
@Málna: Vettem észre! Batthányi tér nyári délután fél öt. Kicsuklott alólam a térdem. Már koromnál fogva is kulturáltan öltözöm, és normális a frizurám. Ott térdeltem az autóút és a villamos sin közti keskeny részen.Láthatatlanná váltam a magyar járó-kelők számára. Két Müncheni turista segített felállni. Szerencsére tudtam velük beszélni, így segítettek felszállni a 19-s villamosra, és megköszönhettem. Volt némi véleményük az ottani járó - kelőkről is.
Nessy
@Horizont: Nincs, de mindig találnak. Mindenki hibás, kivéve a kormányzat.Ha elviszi az árvíz a házadat, te leszel a hibás, miért nem a hegyre épitkeztél. Kivéve mikor tudatosan ártérre építenek méreg drága luxus lakóparkot, mert szép a panoráma. Akkor a víz lesz a hibás!
cikicakk55
A Nézőpont miért 1000 Fideszest kérdez meg? Jöjjenek el Csongrád megyébe és itt is érdeklődjenek a jövő megítéléséről. Itt korántsem olyan pozitív a hangulat,mint annál az 1000 embernél. Ráadásul egy 9,5 milliós országban 1000 ember véleménye közel sem tükrözi az egész lakosság véleményét.
szegfue
@Horizont: 18:58 Irtó nehéz nekem elhinni, hogy egy nő ennyire nem érzékeny, nincs benne semmi szociális érzékenység a gyámoltalanokkal szemben. Tényleg elképzelhetetlen nekem...
kokopelli
@Nessy: Talán azért segítettek a müncheniek,mert a német városokban egy bizonyos °C alatt autók cirkálnak
az utcákon! A nővérkéknél vannak gyógyszerek,meleg italok és,egyenes telefonos vonal a kórházakkal! Sok-
kal ólcsóbb az a megoldás,mint a megfagyottakat "összeszedni" és a rokonokat értesíteni! Az önkénteseket nem
is számítva,akik ingyen segítenek!Mindenkivel előfordulhat egy hirtelen rosszullét!
Málna
@Nessy: Ne haragudj, de nem hiszem el, hogy egy kulturált idős nőnek nem segítettek. Valószínűleg a két német ért oda leghamarabb, azért ők segítettek. Hajlamos vagy mindenben a negatívumokat észrevenni csak, ez lehet a magyarázat arra, hogy így élted meg a dolgot.
Málna
@szegfue: Már hogyne lennék érzékeny. De csak a valóban kiszolgáltatott élőlényeket sajnálom. Azok, akik tehetnének a boldogulásukért, de a kisujjukat sem mozdítják és folyton a kifogásokat keresik - ők valóban hidegen hagynak.
Málna
@Horizont: Olyan furcsa, hogy veletek mindig csak rossz dolgok történnek...
Málna
@kulabombaafityiszre: Majd ha megtanulsz kulturált hangnemben írni, akkor beszélgethetünk.
Málna
@szegfue: Tényleg szupernőnek érzem magam itt köztetek.:-)
Nessy
@Málna: Pedig így volt. Másnap elmentem megvettem "Brúnokát", egy összecsukható támbotot és azóta nem ér ilyen kellemetlen meglepetés.
Csak ez volt negatív élményem, és azért hagyott mély nyomot bennem!
Azóta csak legfeljebb időnként tartanak hangosan előadást a villamoson az ifjak, ha többen vagyunk idősek, hogy "feléljük a jövőjüket". De erre meg tilos válaszolni! Majd megöregszenek ők is, aztán megtapasztalják.
kereső
@Málna: De ez pontosan az. Nem tudom eldönteni, hogy adod az érzéketlen hülyét, vagy tényleg az vagy.
simmering73
Benézőpont. Bizakodik a többség. Tudjuk, papíron, az a 2/3, akik erre a nemzet pusztító kormányra szavaztak.
Lepényleső
Most hallom először,hogy a szegénységet bizakodásnak nevezik.
szegfue
@Málna: tegnap 21:06 Azért "irigylésre" méltó ez a bátor kinyilatkoztatásod... Te pontosan meg tudod állapitani, hogy kik tesznek valamit is a boldogulásukért, vagy sem, ugy hogy rájuk sem nézel, kikerülöd őket. Néha eszedbe kellene jutni: mindenkinek "áll a zászló", Te is járhatsz igy... na persze nem most, hanem, amikor már valóban öreg és mondjuk demens leszel... nem tudod már, hogy fürdeni, mosni, tiszta ruhát kell felvenni, Te is "csövesnek" fogsz kinézni ... és akkor senki sem fog segiteni... egyetlen jószándéku ember sem fog visszavinni a lakásodba, ha éppen felszállsz egy ki tudja hova tartó távolsági buszra, majd megérkezel ugy 30-40 km-re az otthonodtól. Őszintén nem kivánom még Neked sem, de könnyen előfordulhat Veled is... bár "szupernő" vagy, de azért ha eljön az ideje, ezt még Te sem tudod kivédeni.
Nessy
@Horizont: Ez emberi tulajdonság, hogy az ijesztő, fájó, megrázó élmények erősebben megmaradnak. Ez nem jelenti azt, hogy a jókra nem emlékezünk. De a "csak a szépre emlékezem" nem létezik. Néha ezek a "kellemetlen emlékek" segítenek a későbbiek kezelésére, stressz oldására, mások problémáinak megértésére!
Nessy
@szegfue: Édesanyám mondta régen, amikor a demens, és kissé agresszív nagynénire panaszkodtam: Édes lányom, ha sikerül megöregedned, lehet hogy pont ilyen, vagy rosszabb leszel.
Sokszor jut eszembe, látva a jelenlegi egyre növekvő gerontofóbiát!
szegfue
@Nessy: Mindig tanul az ember! Fogalmam sem volt, hogy egyáltalán létezik ilyen betegség! Azt hittem, hogy ez csupán egy "rossz" tulajdonság.
Nessy
@szegfue: Nem betegség, állapot. Mint pl. arachnofóbia, a klausztrofóbia, stb. Valamitől iszonyodunk, félünk.
szegfue
@Nessy: Én "lelki betegségnek" fogtam fel, hiszen laikusként ugy gondolom, hogy nagyon nem lehet ezeket "kinőni", mondhatom, hogy ez az állapot szinte állandósul...de Te ezt jobban tudod és hát nyilván van is különbség a betegség és az állapot között.
Nessy
@szegfue: Tökéletesen igazad van. Van amin a pszichológia tud enyhíteni, de nem múlik el, és visszatérhet.
Jozefina
Ez a nézőpont véleménye és mi a magyarok véleménye???
silber13
@szegfue: Én Málnát egy közönséges érzéketlen tuskónak nevezném, akiből csöpög a csúti hólyag iránti alázatos tisztelet.
Málna
@Horizont: Azért nem olvastál tőlem egyetlen együttérző kommentet sem, mert én cselekszem, nem a számat jártatom, mint ti. Amikor rárkérdezek, hogy ti mit tesztek az elesettekért, mindig nagy a csend. A fene nagy álszenteskedésetekkel nem fog változni semmi. Emberek fagynak meg, és ti ezt hagyjátok...
Málna
@szegfue: Igen, pontosan meg tudom állapítani, hogy kik tesznek a boldogulásukért. Több koldussal, hajléktalannal találkozom naponta, és egyik sem munkát akar, csak pénzt. Vagy te láttál már olyan táblácskát náluk, amire az van írva, hogy 'munkát keresek'?
szegfue
@Málna: 7:03 Bár nem nekem irtad, de mivel többesszámban kérdezted, hogy "ti mit tesztek az elesettekért", ezért válaszolok. Többet, mint gondolnád, csak tudod ezt -- legalábbis én -- nem verem "nagydobra"... Már csak egy "költői kérdésem" van: ha létezne olyan hajléktalan, akinek az a táblácska lenne a kezében "munkát keresek", Te felvennéd, alkalmaznád? (Ezek az emberek akár diplomások is lehetnek, de az utcán élnek, nem esznek rendesen, nem tudnak tisztálkodni, az egyedüli az ital, amitől esetleg kicsit felmelegednek, tehát még egy ceruzához sincs erejük.)
Azt hiszen teljesen felesleges minden szó, amit én leirok, meg amit Te... nem közeledik az álláspontunk. Kivánom, hogy élj tovább boldogul, mert Te vagy a "fény az éjszakában"... Rád csak fel lehet nézni...
szegfue
@szegfue: javitom: Azt hiszem teljesen...
silber13
@szegfue: Hagyd! Tök reménytelen a némber.!:-)))
Málna
@szegfue: Igen, ha komolyan gondolja és nem az ital határozza meg az életét, akkor segítenék neki munkát találni.
Jókívánságodat és bókjaidat pedig köszönöm.
Eriksson
@Málna: Mondd azt, hogy te vagy a legegyüttérzőbb lény aki a földön létezik, összes pénzed és energiád ilyen elesettekre fordítod, mert a duma a lényeg.
Oszt azt csinálsz amit akarsz és azt gondolsz amit akarsz, semmi baj nem lesz veled. :)))
Cicamama55
A mi városunkban hosszú évek óta nem látni hajléktalan embert télen az utcákon, pedig 10-15 éve sok volt. Lépcsőházi feljárók alatt, tópart szélén sátort eszkábáltak maguknak, ott húzták ki a telet. Most ha a rendőrök meglátnak elesett embert kocsiba teszik és viszik a szállóra. Ha bárki bejelentést tesz, egyből mennek ki érte kocsival azonnal a hajléktalan szállóra viszik. A tanyagondnokság is teszi a dolgát, ilyenkor felturbózva...Beteg, egyedül élő ember sok él a tanyákon, sokan nagyon szegény körülmények között. Tragédia -én úgy gondolom- az elszigetelten egyedül élő emberekkel fordul elő leginkább. Mifelénk biztosan. Én magam biztosan a cikk szerinti kisebbséghez tartozom. Egyre több rokonunk, ismerősünk családja külföldön telepedik le, rengeteg az itthon maradó magányos idős ember. Ott bizakodva tekinteni a jövőbe, ahol ennyi egyedül élő szép korú ember él, nem lehet.. Ha azokra a családokra gondolok, akik 6-8 gyermekkel vonulnak az utcán, na attól sem az optimista gondolatok születnek meg bennem...
Málna
@Horizont: Mindjárt elsírom magam...:-)
Málna
@Eriksson: Igen, látom.:-) De mivel nincs megfelelési kényszerem, nem itt szeretnék egy kis elismerést kunyerálni (jobb híján) és még barátokat sem itt akarok szerezni (haha), így azon kevesek közé tartozom, akik fel merik vállalni azt, amit valóban gondolnak.
Eriksson
@Málna: Jogos a hozzáállás, hiszen itt (is) szólásszabadság van! Meg egyenlőség, testvériség. :)))
tudode
Na ne!
.
A REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA, hogy ezt a bandát, akikre nem lehet felnézni csak bársony hokedliről, sikerül túlélni!
.
Két példa, hogy rongy'ŐK:
.
index.indavideo.hu/video/Orban_nevetve_Nincs_is_kormany
.
((((Válámi ván, csak nem az igázi (Rajkin) csak közjogilag érvénytelenül rablógarázdálkodást folytatva!!!)))
.
Vicces, divatból gyütt, mentek:
.
----- Amikor a triumvirátus összefut az utcán (Fidesz parody video)
.
www.youtube.com/watch?v=6D6qPRSKyZk
.
Hát egyik sem Roger Moore!!!
SystemError
Akkor nagyon szarok a valódi számok, ha az "ön szerint" minden tudományos alapot nélkülöző véleményeket lobogtatják számok helyett...
creativehun
Csak olvasom ezeket a kommenteket és közben nehéz eldöntenem,hogy sírjak vagy nevessek az ilyen Málna loginnal bejelentkező egyén butaságán. Szánalmas...komolyan mondom szánalmas. Tipikusan az az eset amikor könnyebben ad pénzt egy Etióp árvaháznak..mint a szomszéd utcában magát meghúzó hajléktalannak..mert ugye..oda a messze távolba könnyű jótékonykodni.,.azzal nem kell azonosulni. Mennyi de mennyi ilyen emberi hulladék van...aki aztán ráadásul magát valamiféle felsőbbrendű lénynek képzeli...és ezt tudathasadásos állapotában. még el is hiszi. Mert az amire Ő azt mondja,hogy nem történhet meg..az ugye nem is történik meg. Szerinte az nem életszerű,hogy jól szituált utcán összeeső embereken nem segítenek az érzéketlenné vált magyar emberek...Hát csillagocskám...talán dugd ki az orrod a nagy büdös életbe aztán szagolj bele jó mélyen a posvány erjedő rothadás szagába..és megérzed..Megérzed...mivé lett ez az ország!
Málna
@creativehun: Soha nem segítenék a "messze távolba", viszont segítenék a hajléktalannak, ha ő is akarna magán segíteni. Ez utóbbit teljesen egyértelműen leírtam - legalábbis eddig azt hittem. Vajon miért nem értetted meg, ha olvastad?
És ha én vagyok a témád, miért nem nekem írsz?
kokopelli
@creativehun: ...akkor azt is tudod,hogy az "olyanok" ugranak rögtön! Azért nem érdemes elmélyedni!
A Zorbán külföldi nagyvonalúsága ugyan az! "Adok lóvét,mert az jól néz ki,és mert a belpolitikámat úgy-
sem ismerik",ill. akarják ismerni!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.