Lukács László György jobbikos képviselő meglehetősen szokatlannak találta, hogy a Puskás Aréna akkor is fényárban úszik, amikor abban éppen nem zajlik semmilyen sportesemény vagy egyéb rendezvény. Mivel feltételezte, hogy a kivilágítás tetemes összeget emészthet fel, írásbeli kérdéssel fordult a miniszterelnökséget vezető miniszterhez. Válaszában Orbán Balázs közölte, hogy a Puskás Aréna nincs éjjel-nappal kivilágítva, a díszkivilágítás ugyanis sötétedés után éjfélig vagy az éppen aktuális rendezvény végéig tart. Azt pedig már korábbi kérdésre megválaszolták, hogy a díszkivilágítás szimbolikus értéke miatt ugyanúgy jár az új arénának, mint az Országháznak, a Szabadság-szobornak, a Lánchídnak vagy a Budai várnak, azaz a városképet meghatározó középületeknek. Az államtitkár becslései szerint a fényárt adó 560 energiatakarékos és költséghatékony LED-világítótest üzemeltetésének átlagos költsége nem haladja meg a napi hétezer forintot. Ezt a kiadást pedig "az Aréna bérleti díjai...

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
A Puskás aréna nem egyéb, mint plusz egy betonszarkofág, mivel kispórolták a volt Népstadionból a tartánpályát a nyári játékok volt színhelyét
.
--- Kisfilm az új Puskás Ferenc Stadion koncepcióterve alapján
.
www.youtube.com/watch?v=ogMLROJTJYA
.
Olyan gazdag ez az ország, hogy kicigánykodták még egy betonszarkofágot, amelyben meg lehet rendezni a nyári játékokat, talán 2023-ban, amikor ezek remélhetőleg csak rossz emlékek lesznek!!!
Eladott Ország
Vajon ezt az órát is Lagzi Lajcsi kötötte be?! Csak a bypass vezeték az adófizetők zsebére van kötve, mint a stadion éves üzemeltetési költsége. De nem a Manchester United otthonáról beszélünk, ahol egy komoly tétmeccs jegybevétele – átszámítva egymilliárd forint – kis híján a teljes évi fenntartási költségeket fedezi. Évente több milliárd forintot kell elkölteni a most megépülő stadionokra akkor is, ha már készen lesznek. Az arénákat 40-50 évre tervezik, de ha ez idő alatt egyetlen olyan kormányunk is lesz, amelyik nem a focit támogatná, hamar a Stadler-pálya sorsára juthatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.