Az ellenzék közös győri polgármesterjelöltje, Pollreisz Balázs szombaton a kormánypártok provokációjának minősítette azt a videót, amelyre hivatkozva Fekete Dávid, a Fidesz városi szervezetének alelnöke választási csalás előkészítésével vádolta meg az őt támogató pártokat.

Fideszes provokációnak nevezte a győri választási videót az ellenzéki jelölt – a felvételt továbbra sem mutatták be

Fekete Dávid, aki egyben Győr alpolgármestere szombati sajtótájékoztatón jelentette be, hogy emberek fenyegetésével és megtévesztésével

választási csalást készített elő a január 26-ai időközi választásra a Pollreisz Balázs polgármester-jelöltet támogató DK, Jobbik, LMP, Momentum és az MSZP.

A sajtótájékoztatón azt mondta: tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízott személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy egy videóban azt mondják,

"őket régebben arra kényszerítették, hogy vegyenek részt a választásokon és szavazzanak arra, akire egyébként nem is szerettek volna".

Pollreisz Balázs a Facebookon erre úgy reagált, Fekete Dávid elszámította magát, mert a videó nem az ellenzék megbízásából készült, hanem a Fidesz-KDNP provokációja.

A bejegyzésben azt írta, sem ő, sem kollégái nem találkoztak Fideszt lejárató videó készítési célzattal senkivel,

"nem adtunk pénzt vagy megbízást senkinek ilyen videó készítésére, sem bármilyen más provokáció előkészítésére".

A politikus kifejtette, az említett felvételt egyszer látta, egy újságíró mutatta meg neki egy benzinkúton. Mivel felismerte a videó egyik szereplőjét, így a megtekintés után ellenőrizni tudta a felvétel valóságtartalmát. Ez a személy azt közölte vele, hogy a videót egy, a kormánypártokhoz köthető férfi készítette, aki a szereplésért fizetett neki. Pollreisz Balázs a Facebook-oldalán megosztotta a videó vélt készítőjének egy posztját, amiről azonban a posztoló nevét kihúzta.

A bejegyzést úgy folytatta, "ezen tények tükrében érdeklődve várom, hogy miként kívánja a Fidesz a hazugságait bizonyítani, egyben felhívom a történetben szereplő összes személy figyelmét, hogy kormánypárt képviselői bűncselekményre próbálják rábírni őket, amelyet a magyar törvények büntetnek".

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Pegero: hmm,valahogy így képzeltelek el! kössz a fotót...
Yoda69
Mocsok fideSS gecik semmitol sem riadnak vissza. Kokain borkai utan mar mindenre kepesek.
nemkati
Ezek a fideszék nem lementek kutyába, ezek 10 (20,30) éve folyamatosan ott tartózkodnak.
varosikurir.hu/jelentkezett-portalunknal-a-fideszt-lejarato-gyori-video-keszitoje/
ómió
Pedig "bajai videói" műfajban nagy már a "haladó" rutin!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.