Akárcsak az anyaság, az apaság is bonyolultabb feladat annál, hogy kizárólag a születési dátum döntse el, ki hogyan állt majd helyt ebben a szerepben. Senkinek nem javasolnánk tehát, hogy kizárólag a horoszkóp alapján válassza ki élete párját, de mit gondolsz, nálatok stimmel a leírás?

A csillagjegye elárulja, milyen apa (lesz) a párod

Fotó: Pixabay

Kos

A Kos apák könnyen tesznek elhamarkodott kijelentéseket, hajlamosak olyasmit is megígérni a gyereknek, amit aztán megbánnak, nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak megvalósítani.

Általában nem megy nekik jól, hogy nemet mondjanak szemük fényének, és noha hajlamosak kicsit türelmetlenek lenni, az igaz, hogy mindent megtesznek azért, hogy a gyerekeik mindenből a lehető legjobbat kaphassák.

Bika

A Bikáknak nagy az akaraterejük, öntudatosak és kitartóak, és hasonlóan elszánt viselkedést várnak el a gyerekeiktől is.

Elsőre úgy tűnhet, hogy szigorúak, de valójában csak igyekeznek a legjobbat kihozni az utódjaikból, és felkészítik őket arra, hogy az életben mindenért keményen meg kell dolgozni.

Nem hajlamosak a kényeztetésre, de ha látják, hogy a gyerek valóban nem boldogul, vagy segítségre szorul, akkor azonnal ott teremnek, és az egész család számíthat rájuk.

Oroszlán

Az Oroszlán apa büszke utódaira, és szívesen hasonlítja őket össze másokkal, küldi őket versenyekre vagy sportolni, hogy azután büszkélkedhessen velük. Ez esetenként nagy nyomást helyezhet a gyerekre, de egy Oroszlán apa a magabiztosságából is képes átadni a gyerekeinek.

Még ha azok nem is feltétlenül a legjobbak, legügyesebbek valamiben, az Oroszlán akkor is úgy tekint rájuk, mint a tökéletesség megtestesítőire, és a legkisebb hibát sem hajlandó meglátni bennük.

Bak

A Bak apa szereti a hagyományos, régimódi családfenntartó szerepébe helyezni magát, emiatt nagyon megbízható, kiszámítható, ugyanakkor nehezen viseli, ha valaki ellenkezni próbál vele, vagy nem fogadja meg a tanácsait.

Élete fő célját gyerekei nevelésében láthatja, a gyerekeknek azonban lehet, hogy fel kell nőniük ahhoz, hogy megértsék, milyen szerencsések a nagy teherbírású, mindig megbízható Bak apával, aki ha talán nehezen is oldódik fel annyira, hogy játékban vagy közös bolondozásban kapcsolódjon ki, mindent a kezében tart, ezért a családnak nem sok minden miatt kell aggódnia.

Skorpió

A Skorpió apa erős, tekintélyt parancsoló személyisége nem egy udvarlót ijeszt el a lánya mellől, pedig a határozott, céltudatos, időnként szenvedélyes személyiség hatalmas beleérző képességet rejt, és a gyermekei tudják, hogy legbelsőbb titkaikban az apjuk mindig cinkosuk lesz.

A Skorpiók szeretnek irányítani, így nehezen viselik, ha a családban valami nem az ő elképzeléseik szerint alakul, ám a gyerekei tudják, hogy hamar megbocsájt, észérvekkel pedig mindig mindenről meggyőzhető, ezért nem félnek tőle, inkább tisztelik és megbecsülik.

Halak

A Halak apának egy gyengéje van, és ez a fegyelmezés. Szinte képtelen nemet mondani a kérlelő szempárnak, és a gyerekei hamar rájönnek, hogy amit anya nem enged, azt apánál könnyen elérhetik.

Szeretnék boldoggá tenni a gyerekeiket, és a nagy engedékenységből konfliktusuk adódhat a párjukkal, akinek folyton a szigorú szülő szerepében kell feltűnnie.

Ugyanakkor képesek együtt érezni a gyerekkel, és megbízhatóak is, bármilyen gyerek körüli teendőt elvégeznek, egészen addig, amíg nem kell nemet mondani imádott kis utódjuknak.

Nyilas

A Nyilas örök álmodozó, aki apaként újraéli a saját gyerekkorát a gyerekeivel. Különösen, amíg a lurkók kisebbek, imád velük játszani, nagy mesemondó, akinek a történeteiért nem csak a saját gyerekei, a környék apróságai is rajonganak.

A kamaszkori problémákat azonban nehezen viseli, úgy érezheti, hogy azok, akiket a legjobban szeret, elárulják őt, és nehezen érti meg, hogy ez csak az önállóság kereséséről, és nem a család elhagyásáról szól. A későbbi években a Nyilas kapcsolata ismét felhőtlen lehet a gyerekeivel.

Rák

A Rákok nagyon családcentrikusak, szeretik maguk körül tudni a gyerekeiket, és azon ritka apukák közé tartoznak, akiknek nem okoz gondot, hogy az anyáéval hasonló közelséget alakítsanak ki a gyerekeikkel.

Hajlamosak lehetnek azonban a túlaggódásra, különösen egy lánygyerek esetében, és nehezen viselik, amikor az utódok elkezdenek felcseperedni, és már nem szorulnak többé apa védelmező tekintetére.

Mérleg

A Mérleg igazi művész hajlam, aki varázslatos kapcsolatot tud kialakítani a gyerekeivel, akik a rajongásig képesek imádni ezt az elragadó apukát, aki az óvoda és az iskola kedvence lehet.

Az már csak otthon derül ki, hogy a fegyelmezés nem az erőssége, és ha a gyereknevelés kevésbé örömteli feladatai kerülnek előtérbe, csendben eloldalog, és hajlamos magára hagyni az anyát ezek elintézésével.

Azonban, ha nem is mossa el a cumisüveget, vagy a közös játék után ő az, aki széthagyja az építőkockát, mindig képes vidámságot és meghittséget hozni a házba.

Szűz

A Szűz apa megfontolt, bölcs személyiség, aki elsődleges céljának tartja, hogy megteremtse azokat a feltételeket, amelyek biztosítják a családja békés, nyugodt megélhetését. Szeret alapos döntéseket hozni, ezért biztos, hogy kiveszi a részét az iskola kiválasztásából, vagy más, hasonló döntésekből.

A Szüzeknek nem mindig egyszerű, hogy kimutassák az érzelmeiket, de a bölcs, higgadt családfő személyében mindig ott állnak, így a gyerekeik számára egy percre sem lesz kérdéses, hogy az apjuk szereti őket.

Vízöntő

A Vízöntő apa fontosnak tartja, hogy saját szellemi értékeit átadja a gyermekeinek, ezért képes órákon át beszélgetni velük, és kiveszi a részét a nevelésükből. Mivel másként nem tudna elszámolni a lelkiismeretével, a gyakorlati dolgok tekintetében is igyekszik helyt állni, noha ezek gyakran nehézséget okoznak neki.

Bár újszülött koruktól kezdve rajong a gyerekeiért, el kell telnie néhány évnek, mire igazán szoros kötelék alakul ki közöttük, erre ugyanis a legtöbb Vízöntő akkor képes, amikor a gyereknek már elkezd nyiladozni az értelme.

Ikrek

Az Ikrek apukát imádják a gyerekei, mert érti a viccet, bármikor kapható a mókára, és a legdurcásabb gyerkőcöt is meg tudja nevettetni.

A fegyelmezés azonban nem az erősségük, nem szeretik, ha be kell látniuk, hogy apaként már nem akkora a szabadságuk, mint egyedülálló férfiként, és ez időnként frusztrálhatja őket.

Szükségük lehet egy kis kimozdulásra, kikapcsolásra, de emellett, ha szükség van rájuk, azonnal a gyerek mellett teremnek, akit tűzön-vízen át hajlandóak védelmezni.

Bien

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.