A Balatonnál felesleges a fürdési lehetőséget reklámozni, inkább a többi vonzó programlehetőségre kell a jövőben felhívni a figyelmet – mondta az InfoRádió műsorában Laposa Bence badacsonyi borász, a Balatoni Kör elnöke.

Laposa Bence borász szerint újra kell gondolni a Balatont

Fotó: Pixabay

A Balatoni Kör elnöke szeptemberben, a nyári szezon végén beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában, és azt hangsúlyozta, hogy szerinte nem őszi meg tavaszi szezont kell létrehozni a balatoni régióban. Inkább azon dolgoznak, hogy ha valaki bármikor hétvégi szabadidős programon gondolkodik, akkor az egyik első lehetőségként a Balaton jusson az eszébe. A badacsonyi borász úgy látja, a prioritások között a sokadik helyre tenné a fürdőrégiót.

"Nagyon egyszerű oka van: ahhoz, hogy 35 fokban valaki bemenjen a vízbe és megfürödjön, túl nagy marketingaktivitásra nincs szükség.

Tehát még a kiemelt hónapokban is sokkal inkább azt kellene megmutassuk, hogy a fürdésen kívül mit tud még csinálni a vendég" – mondta.

Laposa Bence szerint a Balaton Magyarországon Budapesttel egyenrangú gasztronómiai régió, messze a legtöbb jó színvonalú, izgalmas étteremmel a főváros után. Kiemelt vonezerőként említette a borász, hogy a balatoni meghatározó borrégiója az országnak, a kirándulóturizmusban az egyik legelkapottabb régió, a szabadidősportokat tekintve pedig a legfrekventáltabb célpont", szinte nincs olyan hétvége, hogy ne lenne ott futó-, kerékpár- vagy triatlonverseny.

"Nagyon aktív kulturális kínálattal, fantasztikus történelmi tájjal, épületekkel, hagyományokkal rendelkezik a tó és a szűkebb környéke; nekünk a régiót ezek mentén kell tudni definiálni" – tette hozzá Laposa Bence. Ehhez még szerinte a vízfelület adta lehetőségek, a vízi sportok, a vitorlázás is fontosak.

A teljes beszélgetést itt találja: 

Infostart

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Tudjuk, akkor nem a vízminősége számít, hanem a baksis.
staro2
Megint egy tipikus ifjú fideszes titán, aki a számolatlanul ráöntött támogatásból újragondol valamit.
nevemnick
Romlott marhatáppal etetett gyíkember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.