A szlovák határszakasz több határátkelőjénél korlátozzák a nehezebb járművek kilépést, mert a szlovák oldalon sztrájkolnak a fuvarozók.

Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- A magyar-szlovák határszakaszon a 15-ös főúton illetve az M15-ös autópályán Rajkánál valamint a 14-es főút Vámosszabadi határátlépőnél, még szüneteltetik a 3,5 tonnánál nehezebb teherforgalom átléptetését, a szlovák fuvarozók sztrájkja miatt. Nógrád megyében, Parassapuszta, Balassagyarmat valamint Somoskőújfalu átkelőnél a 7,5 tonnánál nehezebb járművek áthaladását akadályozzák. A tilalom a személygépkocsikra valamint az autóbuszokra nem vonatkozik!

- Az 5-ös főúton, a 91-es km-nél Kecskeméten a 44-es főúti körforgalomban, egy műszaki hibás személyautó foglalja el a városba vezető sávot.

- A 86-os főúton, Egyházasrádóc térségében a 65-ös km-nél, egy személygépkocsi vadat gázolt. A forgalom irányonként váltakozva halad.

- Már élénk a forgalom az M0-ás autóút déli szektorában. Az M1-es autópálya felé vezető oldalon, Szigetszentmiklós térségében lassul le a közlekedés. Az ellenkező, M5-ös autópálya felé vezető oldalon még jó tempóban lehet autózni.

- Sokan haladnak az M3-as autópályán Mogyoródnál, illetve az M0-s autóúttól befelé. A 4-es főúton Monor és Üllő között, a 31-es főúton Maglód és Mende térségében, a 10-es főúton Üröm előtt, valamint az 51-es főúton Dunaharaszti határában kell araszolásra számítani!

- Lassú a haladás a 11-es főúton Leányfalunál, Szentendre átkelési szakszán, illetve Budakalásznál a főváros felé.

- Az M1-es autópályán, Hegyeshalom határátkelőnél 2-3 km-es az Ausztria felé, kilépésre várakozó kocsisor.

Kompközlekedés:

A Tisza felső szakaszán Tiszadob és Tiszalúc között az alacsony vízállás miatt nem jár a komp.

Tiszaadony és Aranyosapáti között is szünetel az átkelés. Balsa és Kenézlő között a folyó jegesedése miatt nincs komp közlekedés.

A folyó középső szakaszán Nagyrév és Tiszabög között, valamint a Vezseny és Martfű között közlekedő komp műszaki ok miatt nem jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.