Baloldali alternatívát kínáló együttműködési megállapodást kötött a Szanyi Tibor volt szocialista politikus alapította Igen mozgalom és a Székely Sándor független országgyűlési képviselő által vezetett Magyar Szolidaritás Mozgalom hétfőn Budapesten.

Szanyi Tibor megtalálta új, politikai otthonát

Szanyi Tibor az együttműködés aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón kifejtette, a két mozgalmat alapvetően a kapitalizmuskritikus hozzáállás különbözteti meg a fősodorba tartozó pártoktól.

Hangsúlyozta, elsősorban azokat az erős baloldali szemléletű választókat akarják megszólítani, akik ma nem találnak megfelelő pártot maguknak. Tavaly szeptember elején alakult mozgalmát a belül vörös, kívül zöld görögdinnyéhez hasonlította. "Értékrendünkben abszolút vörösek vagyunk", a válaszokat pedig "a fenntarthatóság jegyében, a zöld kérdéskör mentén keressük" – fogalmazott. Hozzátette, a "vörös mozgalmak" mindig felléptek a társadalmi kizsákmányolás ellen, míg a zöld mozgalmak a Föld kifosztása ellen harcolnak.

Székely Sándor elmondta, az ellenzéki pártoknak a tavaly októberi önkormányzati választási siker után komoly esélyük nyílt a következő parlamenti választás megnyerésére, ezért itt az ideje, hogy elkezdjenek arról is beszélni, mi köti össze őket a Fidesz kritikáján kívül.

Kiemelte, olyan partnereket keresnek, akik a GDP-növekedés helyett a lakosság, mindenekelőtt a bérből és fizetésből élők életszínvonalának javítására koncentrálnak. Székely Sándor emellett megjegyezte, a mezőgazdaságban az önkéntes szövetkezeti termelés terjedését javasolják.

Szanyi Tibor kérdésekre válaszolva elmondta, nincs tudomása illegális, feketepénzekről az MSZP-n belül, ilyet korábban sem állított. Hangsúlyozta, a szocialista párt jelenlegi elnökét azért támadta, mert szerinte politikailag és erkölcsileg aggályos, nem átlátható módon nyújtott anyagi támogatásokat a pártvezetés azon tagjainak, akik támogatták őt elképzeléseiben. Az ezzel kapcsolatos ügyészségi feljelentésben "olyat feltételeznek, amit nem mondtam" – tette hozzá.

Forrás: MTI

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A új párt neve legyen új (New) Demokratikuss Koalíció: NDK , ez már úgyis egy bejáratott brand és kapsz mellé még egy láda whiskeyt is. De igazán akkor volna hiteles az új mozgalom, ha ilyen újbalos módra férfi-női társelnöke lenne, a női pedig a magyar baloldal másik ikonja, Szili Katalin lenne. Szanyinak elfogyott a félretett pénze és már a munka fenyegeti.
https://a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2...
Azzal, hogy a közpénzen tartott fideszes propagandamédiában jelentette be, gyakorlatilag tökönszúrta saját magát és a mozgalmát. Köztudott, hogy a lakájmédiából ki vannak tiltva az un. ellenzéki politikusok. Kivéve, ha a szereplésükkel aláássák az un. ellenzéket. Szanyi is azóta az igazság harcosa, mióta nem kap pénzt, ha kapna, akkor még mindig ő lenne a legnagyobb MSZP-s.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Eladott Ország: Valóban!
Nem ártana egy kicsit módosítani a jelenlegi sajtószabadságon és akkor nem itt ugatnál, mert le lennél tiltva te nem fideszes, de amúgy faszszopó seggfej!
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 21:49; Áruld már el, hogy a 7-es cikkely tárgyalása és a fidesz kizárása az EPP-ből miért van folyamatban?! Megmondom, mert olyan hülye pofátlan, seggfej, barmokkal van tele a fidesz, mint te vagy!
Mi sohasem hazdunk! https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Eladott Ország
@Pegero: https://olkt.hu/wp-content/uploads/2019/11/79...
Mégiscsak igaza volt Kövér Lászlónak, amikor azt mondta, hogy kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. Erre legjobb példa ő maga. Kövér egy civilizált országban nem léphetné át az elmeosztály küszöbét. Bármelyik szakember megmondja, hogy Kövér egy pszichopata szociopata, aki közveszélyes orvosi eset, pszichológiai alkalmassági vizsgán megbukna, egy daru kezelésére is alkalmatlan lenne. Ez az elmebeteg rászabadult az Országgyűlésre, katonaságot alapított a törvény házába, bünteti az ellenzéki megnyilvánulásokat. Ha van gennyes seb ennek az országnak a testén, azt Kövér Lászlónak hívják. Kövér pszichológiai állapotát pontosan mutatja, hogy az MSZMP KB egyik intézetéből érkezve kommunistázik. Normális embernek lennének morális gátlásai, hogy ezzel a múlttal a háta mögött ne kommunistázzon.
Pegero
@Eladott Ország: Örülök, hogy ilyen jó hangulatban vagy! :)
Sőt! Laca is örül neked!
https://i.pinimg.com/originals/40/76/84/40768...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.