Furcsa cégnévre bukkanhatott a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók tavaly őszi listáján az, akinek valamiért az ilyen dokumentumok böngészése a hobbija.

Már Mészáros Lőrincet is hamisítják: a NER elmúlt éveinek legtrükkösebb adócsalása

Az adóhivatal által közzétett kimutatás 25. helyén ugyanis egy bizonyos Mészáros & Felcut Kft. szerepelt, amelytől összesen közel 440 millió forintot követelt a NAV. Valószínűleg kevés ember van Magyarországon, akinek a vállalat nevéről

– a betűhiány ellenére –

nem a miniszterelnök néhány év alatt leggazdagabb magyarrá váló felcsúti barátja jut az eszébe. Pedig úgy tűnik, hogy ehhez a céghez nincs köze Mészáros Lőrincnek, egyszerűen csak valaki jó ötletnek tartotta lényegében róla elnevezni a vállalatát, majd elcsalni némi adót.

A Mészáros & Felcut Kft. 156 millió 257 ezer forintnyi adófizetési kötelezettségről felejtett el számot adni. A NAV azonban ennél is jóval több pénzt követel rajtuk. Az adóhiány után ugyanis mulasztási és adóbírságot is ki lehet szabni. A hatóság pedig élt is ezzel, olyannyira, hogy az őszi lista szerint a be nem vallott adón felül további 288 milliót követeltek a cégtől. Így a teljes követelés meghaladta a 443 millió forintot, aminél csak 14 cég és magánszemély hozott össze többet abban az időszakban.

(G7)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ha Lolo lenne akkor a derék NAV behúzná fülét farkát! =))
Lepényleső
Talán valami mezei futballista,aki élete végéig az adómentességet megkapta,- csak ez a papírján nem volt rajta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.