A jegybankelnök szerint a kormány lakáspolitikája megbukott. Varga szerint nem is.

Újabb csörte Varga Mihály és Matolcsy György között

A kormány legfontosabb politikai célja az otthonteremtés, azt támogatják, hogy minden családnak legyen saját otthona, az adatok pedig azt mutatják, hogy a kormány jó úton jár

– írja a Pénzügyminisztérium az ATV Híradójának küldött közleményében. A minisztérium Matolcsy György mondataira reagált, a jegybankelnök ugyanis nemrég arról beszélt, hogy kudarcot vallott a magyar lakáspolitika.

A Pénzügyminisztérium szerint

már 115 ezerrel több lakás szerepelt a nyilvántartásban 2019-ben, mint amennyi volt 2010-ben. A csoknak és egyéb kormányzati intézkedéseknek köszönhetően 2015 óta folyamatosan emelkedik az új építésű lakások száma is. Míg 2015-ben az egész év alatt 7.600 lakás épült, addig 2018-ban 17.700, és 2019-ben csak szeptemberig már 10.300-ra nőtt az épített lakások száma.

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Haragszom Matolcsyra, de most igazat adok neki. Vele ellentétben én a fiatalok meggondolatlan eladósítására gondolok. Devizahitel csapda után jött ez az akció, melyet tömegesen használnak ki most. Az esetek többségében a bizonytalan jövőre nem gondolnak...
tudode
Hát bizony!
.
Ha azt vesszük számításba, hogy az ócsai szoc. lakótelep 80 lakása túlárazottan 2,4 milliárdjába került az adófizetőknek!
.
A betonszarkofágokra 500 milliárd, a sportra 1500 milliárd vált narancsköddé!
.
Legalább egy megyényi lakás épülhetett volna őfélesége észnélküli hobbijára költött feléből
.
www.google.com/search?q=Stadionra+2010+%C3%B3ta+500+milli%C3%A1rd&oq=Stadionra+2010+%C3%B3ta+500+milli%C3%A1rd&aqs=chrome..69i57j33.33717j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
A sportról annyit, hogy 85. évesen nem sportoltam soha, még az iskolában is fel voltam mentve tornából, nem is fájnak az ízületeim, ezzel szemben sokat táncoltam az élettel járó stressz levezetésére, amelyet mindenkinek ajánlok!!!
Sámannus
Szerintem sincs igaza egyiknek sem
@Cicamama55: Csak üldözik aki még itthon maradt.
Úgy tudom kuszaszem adósság behajtással foglalkozott korábban és tarolt amikor fejre állították a forintot. Utána kifosztották akit értek. Most is igen sunyin csinálják, most a nyakam teszem rá, hogy a lombikprogramot állítják fejre, és azzal űzik el aki még itt maradt. Ezek népirtást végeztek eddig is.
Cicamama55
@Sámannus: Igen, a devizahitelesek kárára Matolcsy és családja kicombosodott...Eddig Varga válaszait inkább elfogadhatóbbnak éreztem, mint az övét, de most ebben az ügyben én is csapdát érzek. Majd pár év múlva ők is úgy járnak, mint a svájci frankhitelesek tömege, akik szintén csak az első otthonaik megteremtésére vettek fel hitelt...
Sámannus
@Cicamama55: Nem kell csak pár hetet várni, amikor semmilyenék elkezdik a magzatokat kritizálni, mert bele akarnak nézni a lombikba, vagy valamelyik gyíkember spermájával fertőznének meg mindent, és a végén ebbe is beleköthetnek.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Hogy kakaskodnak az csak egy dolog,

nagyobb baj, hogy nem csak egymással vannak ellentmondásban, de az elemi számtannal is

Eltolcsy NER-társ – tudjátok a túró-rudis csecsemők mestere – és a derék Mityuka „szóváltásba keveredtek” a lakásépítés helyzetéről, vagy ürügyén? az MNB elnöke a minap a magyar gazdaságpolitika gyenge pontjának nevezte a lakáspolitikát, amit a Pénzügyminisztérium nem is hagyta szó nélkül. Közleményben fejtette ki, hogy: „a kormány legfontosabb politikai célja az otthonteremtés, azt támogatják, hogy minden családnak legyen saját otthona, az adatok pedig azt mutatják, hogy a kormány jó úton jár.”.
Na kérem itten van az a bizonyos eb elhantolva. Mármint az adatok területén. „"Már 115 ezerrel több lakás szerepelt a nyilvántartásban 2019-ben, mint amennyi volt 2010-ben. A csoknak és egyéb kormányzati intézkedéseknek köszönhetően 2015 óta folyamatosan emelkedik az új építésű lakások száma is. Míg 2015-ben az egész év alatt 7.600 lakás épült, addig 2018-ban 17.700, és 2019-ben csak szeptemberig már 10.300-ra nőtt az épített lakások száma" – hangzik a duma..
Nos – lusta vagyok – így nem nézek utána, hogy most éppen mit számzsonglőrködött a mi derék pénzügyérünk, így nem tudom mi az igazság. De azt tudom, hogy amíg az elemi-számtant nem unortodoxositják, addig ha csak tartani akarták volna – de ők erőteljes növekedésről zagyváltak – a 2018-as számot, akkor is szeptemberig több mint 13 ezerre lett volna szükség. Ez a nagyjából 3000 elmaradás, olyan 20%-os csökkenés! =))
Cicamama55
@Sámannus: Nem tetszik, de nem elképzelhetetlen sajnos...
RonaGyuri
ha már elemi számtan:

Megint az a fránya elemi számtan

eredetileg is marhaság volt, de a magyarítás még rontott is rajta

A buszmegállókban van egy magyar-nyelvű nagy plakát, amin Yohan Blake Jamaicai sprinter látható, azzal a felhívással, hogy tartsuk be a sebességkorlátokat.
a kép eredetije:

www.fia.com/sites/default/files/styles/imageslider/public/blake.jpg?itok=Ngjo9PYc

Túl azon, hogy minek egy 20 korlát egy atlétának, így ez is marhaság, hisz – eredetileg mérföld mph akart lenni – egy 32km/h-s sebesség is meglehetősen kevés, de ez nálunk 20km/h!!
A versenyző adatai:
100 m: 9.69 (Lausanne 2012), 37,15 km/h
200 m: 19.26 (Brussels 2011), 37,38 km/h

A 20 mph, az 8,94 m/sec, így
100-on 11,18-at, míg 200-on pedig 22,37-es időt jelentene! Amik magyar U18 fiú eredménynek is gyenge lenne.
CsipkeRózsa
Heti sorozat a "csörte Varga Mihály és Matolcsy György között".
Aki Én
Annyira jó úton járnak, hogy 10 év alatt a duplájára nőttek az ingatlan árak.
Ez valóban nagyban segíti a családok otthonhoz jutását.
marha...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.