Fénymásolószalonban készített egy férfi hamis 500 eurósokat, melyeket Csongrád megyei szálláshelyeken fizetve próbált fölhasználni. Az ügyészség indítványozta a letartoztatását – tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfi ellen pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A gyanú szerint a férfi előbb pénteken egy szegedi, majd vasárnap egy mórahalmi szálláshelyen foglalt szobát.

Szegeden hamis 500 euróssal fizetett, de a szobát már nem foglalta el, hanem a visszajáró pénzt átvéve elhagyta a helyszínt. Ezzel mintegy 124 ezer forint kárt okozott.

Két nap múlva Mórahalmon foglalt szobát, ahol szintén egy hamis 500 euróssal próbált meg fizetni.

A recepciósnak azonban gyanús lett, hogy a férfi csak a visszajáró pénz átvétele után akarta a bejelentő lapot kitölteni.

Az átvett bankjegyet jobban megnézve észrevette, hogy az hamis. A recepciós értesítette a rendőrséget, akik rövid időn belül elfogták a menekülni próbáló gyanúsítottat. A férfitól a rendőrök további – feltehetően hamis – bankjegyeket foglaltak le, melyeket a gyanú szerint egy fénymásolószalonban nyomtatott.

A gyanúsított korábban már öt alkalommal állt bíróság előtt, cselekményét többszörös visszaesőként követte el, röviddel korábbi szabadságvesztéséből történő szabadulása után – tudatta a csoportvezető ügyész.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Ennyire bízott a zombikorszak diadalában?
Eladott Ország
A héten végleg elbúcsúzik az 500 eurós bankjegy. Idén január 17-én az eurózóna 19 jegybankjából már 17 felhagyott az 500 eurósok kibocsátásával, az osztrák és a német központi bank azonban haladékot kért április 26-ig - azaz most péntektől már egyik jegybank sem küld új 500 eurósokat a piacra. A maga közel 557 amerikai dolláros értékével az 1000 svájci frankos (=979 amerikai dollár) és a brunei 10 000 dolláros (=7313 amerikai dollár) mellett az 500 eurós a világ egyik legértékesebb bankjegye. Végleg befejezik a térség jegybankjai az 500 eurós bankjegyek kibocsátását, mivel állítólag illegális célokra is felhasználták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.