A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról rendelkező törvényben előírt kötelezettségek szándékos figyelmen kívül hagyásával az érintett szervezetek a jogbiztonságot ássák alá – közölte a Századvég Alapítvány szerdán az MTI-vel.

Századvég: a jogbiztonságot ássák alá a "Soros-szervezetek"
Fotó: Youtube

A "Törvénysértő módon működnek a Soros-szervezetek?" című összegzés felidézte: a Soros György amerikai üzletember Nyílt Társadalom Alapítványai által is támogatott Magyar Helsinki Bizottság és több más hasonló, külföldről finanszírozott magyarországi szervezet már kezdetben jelezte, hogy nem tesz eleget a törvényben foglalt regisztrációs kötelezettségének.

A jogszabály célja a külföldről finanszírozott civil szervezetek átláthatóságának a megteremtése

- jelezte a Századvég. Arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a Magyar Helsinki Bizottság – más itthoni szervezetekkel együtt – érintettnek minősül, mégsem szerepel a külföldről finanszírozott civilek listáján a Civil Információs Portálon.

A szervezet 2018-as pénzügyi beszámolójából "egyértelműen kiderül", hogy a mintegy 500 millió forintos éves bevételének jelentős részét külföldi szervezetektől kapta – írták.

A "jogszabállyal szembehelyezkedő magatartásukhoz" az érintett szervezetek "uniós szintről is politikai támogatást kaptak"

- tették hozzá.

A Századvég arra is emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság (EB) 2017 októberében – már a kötelezettségszegési eljárás második lépéseként – Magyarországgal szemben indokolással ellátott véleményt adott ki a törvény miatt, és decemberben keresetet is indított az EU bíróságán.

Az EB részéről az ügy azért is kaphatott politikai színezetet – folytatták –, mert az elmúlt években nyújtott EU-támogatások révén (például a migrációval kapcsolatban) "maga is összefonódott az érintett szervezetek jelentős részével".

Ez annak gyanúját is fölvetheti, hogy ezek "az NGO-k bennfentes információkhoz juthattak" különböző csatornákon keresztül

- fűzték hozzá.

A Századvég összegzésként azt írta, hogy "a törvényben előírt kötelezettségek szándékos figyelmen kívül hagyásával az érintett szervezetek éppen a jogbiztonságot és a polgároknak a civil szféra társadalmi átláthatóságába vetett hitét ássák alá".

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Az a röhej, hogy a Századvég is Soros pénzéből kezdte működését, hasonlóan a nemzet boszikájához!
,
Piti ez a sorosozás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
Lassan vége lesz már ennek úgyis, Soros már nem fiatal:-)
Nessy
Ez a "Soros" ellenségkép már orvosi eset! Azért aranyos, amikor átláthatóságról szónokolnak, miközben lassan már azt is titkosítják, mi volt az ebéd a parlamenti büfében.
Azért az érdekes látvány , amikor a már csak nyomokban létező jogbiztonságot pár önkéntes aktivista éppen "aláássa"!
nezelodo
@division: Ha távozna a Soros nevelőapuka az árnyékvilágból, OriViki előhúzná a kalapból az öccsét, mit az újabb főellenséget, mert ellenség nélkül az ő világmegváltó harca mit sem ér.
csak úgy....
@division: szarban lesz a géniusz ellenség nélkül,persze ott az eu,nyugat meg mindenki,míg rá nem jöttök,hogy hazudik,hazudott...
bele fog nyúlni a ti jövötökbe is a focialista céljai miatt, a napkirály...,vigyázz magadra,remélem megéred!
division
@nezelodo: @csak úgy...: Ellenségképeket bármikor találhat magának az ember, ez igaz. A magam részéről annyira nem látok bele ezekbe a Soros dolgokba, viszont mindenért őt hibáztatni...Nem tudom. Kicsit olyan ez nekem, mint amikor valaki mindenért a Fideszt hibáztatja.
namihami
Hatalmas politikai géniusznak kiáltja ki a Fideszoldal a Vezért.
Nem értem, hogy lehet az, hogy ez a lángész (hogy gyulladna végre meg) az istennek nem veszi észre, látja be, hogy értelmes (értelmes) embereknek, emberekben már csak röhögést és azonnali legyintést, sokszor a cikknek még el sem olvasását is, okozza a Századvégre vagy testvérszervezetére, a Nézőpontra való hivatkozás. Ha némi realitás vagy megszívlelendő lehetne is a felvetéseikben, azt a már sokszor és porig lejáratott renoméjukkal csapatják agyon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.