Többszörösen is előnytelen helyzetben vannak a magyar nyugdíjasok és ma már nemcsak az alacsony mértékben emelkedő ellátások jelentik a problémát. Az elmúlt években egyre élesebben megmutatkozott a 2011-től bevezetett, kizárólag inflációhoz kötött nyugdíjemelés kedvezőtlen hatása, mivel ezzel párhuzamosan a bérek lendületesen emelkednek. Ennek eredményeként egyre szélesebbre nyílik az olló a fizetések és az időskori ellátások között. Mint arról több cikkünkben mi is beszámoltunk már, a legutóbbi statisztikák alapján egyre több időskorú magyar ellátása csúszik a szegénységi küszöb alá - magyarán folyamatosan növekszik a nyomorgó nyugdíjasok száma. Bár a kormány 2010-ben a nyugdíjak értékének megőrzését vállalta, a gyakorlatban az egyáltalán nem garancia a sikerre, mivel a nyugdíjas infláció helyett az általános fogyasztói árindex a mérvadó az emeléskor. Márpedig az általános index esetében figyelembe vett fogyasztói kosár több ponton is eltér a nyugdíjasok fogyasztási szokásaitól...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Lehet menni ismételten kezet csókolni.
görbetükör
@lusta: Sokkal több aktív dolgozó csókolgatja azt a kezet!
Macskaszem
A nyugdíjak értékének megőrzése garancia arra, hogy minden évben pont olyan szarul fog élni, ahogy eddig. Ebben az országban nincs kiút a szegénységből. Aki szegénynek születik, az úgy is fog meghalni, ezt orbán garantálja.
lusta
@Macskaszem: Ez érinti a dolgozókat is. Ezért dobbant az aki csak teheti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.