Visegrádi kormányfői csúcstalálkozó kezdődött csütörtökön délelőtt Prágában.

A visegrádi kormányfőkkel és az osztrák kancellárral találkozik ma Orbán Viktor
Fotó: MTI/Szecsődi Balázs

Andrej Babis cseh miniszterelnök a tanácskozásnak helyet adó, felújított cseh Nemzeti Múzeumban fogadta vendégeit.

A vendéglátó cseh, Mateusz Morawiecki lengyel, Orbán Viktor magyar és Peter Pellegrini szlovák kormányfő először közösen tárgyalnak, majd csatlakozik hozzájuk Sebastian Kurz osztrák kancellár is.

A cseh kormányhivatal közlése szerint a tárgyalások központi témáját az Európai Unió klíma- és energiapolitikája képezi, amelyet eltérően ítélnek meg a V4-ek és Ausztria. Harmadik fontos témakörként az illegális migráció lesz napirenden.

"Véleményem szerint és számomra a migráció lesz a fő téma. Felállt ugyanis az új Európai Bizottság, és néhány tagállam ismét újabb ötletekkel állt elő a migráció terén. Mi határozottan ellenezzük az illegális migrációt. Európa nem tanult a múltból, továbbra is a kvótákkal foglalkozik, s ezt mi elutasítjuk"

- mondta Andrej Babis a CTK hírügynökségnek nyilatkozva. A migrációs probléma megoldását az új osztrák kabinet is kiemelten kívánja kezelni.

Várható, hogy a politikusok további időszerű európai problémákat is megvitatnak: az új uniós költségvetést, azt, hogy milyen következményekkel jár Nagy-Britannia várható távozása az EU-ból, illetve az uniós külpolitika és a nemzetközi kereskedelem kérdéseit.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tájékoztatása szerint a program keretében külön tárgyalást terveznek Orbán Viktor és Sebastian Kurz között is.

A tárgyalások eredményéről a miniszterelnökök sajtóértekezleten számolnak be.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
...persze, ha Sebastian Kurz Úr szóba áll egy zsebrebaszott kezű paraszttal...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@ómió: tegnap, 09:57; Én úgy tudom, hogy 2010-től a fidesz banda van hatalmon. Az ország azóta szarik maga alá, amióta ez a bűnöző és politikai prostituált banda az ország totális kifosztásán, a diktatúra kiépítésén kívül, mással nem foglalkozik. Az EU csatlakozáskor még Csehország mögött álltunk. https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
https://www.facebook.com/mesterhazy.attila/vi...
Kérdés: Akkor miért nem csatlakozunk, az Európai Ügyészséghez?!
ómió
@Eladott Ország: Én meg azt tapasztaltam, hogy az ország 2010-re került a béka feneke alá. Az államcsődből meg a gazdasági visszaesésből kellett felkapaszkodni, miközben a csehek, lengyelek, szlovákok ettől megkímélték magukat és, amikor lemaradtunk mögöttük még meg sem álltak, hogy utolérjük őket! Bárki is van hatalmon! Az aljas hazudozásod meg önmaga karikatúrája! Az Európai Ügyészséghez meg nyilván azért nem csatlakozunk, hogy ne egy anarcholiburnyák hátterű csicskaszervezet döntse el helyettünk, hogy itt mi a jogszerű, mi nem, mi a bűncselekmény, mi nem! Ti, a bolsevik banda, meg arra vagytok beállva már Moszkva óta, hogy mások mondják meg, mi itt a tuti. Na, ezért!
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:27; Magyarország ma kétségbeesett küzdelmet folytat ezért, hogy ne azonosítsák, saját kormányfőjével!
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Amióta a csúti bűnöző cigány az ország miniszterelnöke, 1 millió magyar ember él jobban külföldön.
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Orbán az EU Farkas Flóriánja!
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
ómió
@Eladott Ország: Újabb mocskos bolsevik hazugságaid nincsenek? Ezeket már a saját zombiseregeteknek se sikerül beadni! Orbán, amúgy - a "kétségbeesett küzdelmetek" ellenére - tavaly a világ összes jelentős vezetőjével találkozott a "nagy elszigeteltsége" közepett. Külföldön bizony sok helyen jobban élnek, mint idehaza, mivel a te bolsevik tetübandád 1945-1990. között, 45 év alatt, 50 év lemaradást "vívott ki" nekünk, gazdaságilag, életszínvonalbelileg a "rothadó kapitalizmus" mögött, aminek egy jelentős részét - "köszönhetően" a ti időnkénti visszatérteteknek - máig is magunkon viseljük! Az egyebeket illetően meg hazudozzál csak tovább. Lenin atyád téged arra "teremtett"!
Eladott Ország
@ómió: Az EU csatlakozáskor hazánk Csehország mögött állt! Egyéni fogyasztás, (AIC) az EU átlag %-ban (PPS, 2018)
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Kedves fideszes elvtársak...
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
ómió
@Eladott Ország: Mondanivaló-hiány? Hazudj egy öblöset!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.