Sikerült Indiát mint "szuperhatalmat" érdekeltté tenni Magyarország sikerében, ez az egyik legnagyobb eredménye az elmúlt évek kétoldalú együttműködési és külkapcsolati építkezésének – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek csütörtökön Újdelhiből nyilatkozva telefonon.

Szijjártó szerint óriási siker, hogy már indiai cégek is érkeznek Magyarországra
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Pijush Gojal indiai kereskedelmi miniszter találkozója Újdelhiben 2020. január 16-án. MTI/Borsos Mátyás

A világpolitikai és világgazdasági változások közepette egyértelmű, hogy egy olyan közepes méretű közép-európai országnak, mint Magyarország, rendkívül fontos, hogy a nagyhatalmak érdekeltek legyenek sikerességében, vagy legalább ne legyenek ellenérdekeltek ebben. "Ennél fontosabb külpolitikai célunk nem is lehetett Indiával kapcsolatban, és ezt most sikerült elérnünk" – fejtette ki a miniszter.

Magyarország számos ponton kötötte össze magát Indiával, amely a világ egyik legnépesebb országa, a világ hetedik legnagyobb gazdasága, katonailag és politikailag is a szuperhatalmi kategóriába tartozik. Számos ponton épített fel vele stratégiai együttműködést, és

ez óriási siker, hiszen gyakorlatilag az egész világ sorban áll azért, hogy Indiával ilyen együttműködést tudjon kialakítani

- mondta.

Kifejtette: Magyarországnak ez sikerült először is a gazdaság területén, hiszen a legnagyobb indiai vállalatok, amelyek egyúttal a világgazdaság legnagyobb szereplői közé tartoznak, egymás után jelennek meg itt, és hoznak létre újabb munkahelyeket.

"A következő hónapokban is ezres nagyságrendben jelentünk majd be újabb magyarországi munkahelyeket indiai beruházói döntések nyomán"

- hívta fel a figyelmet.

Közölte, politikai szinten is jó az együttműködés a két ország között. Budapest támogatja India tagságát az ENSZ Biztonsági Tanácsában, és közös feladatnak tekintik a világszervezet megreformálását annak érdekében, hogy jobban igazodjon a realitásokhoz – jegyezte meg.

Szoros oktatási együttműködés van a két ország között: évente 200 indiai diák tanul ösztöndíjasként magyarországi egyetemeken, majd terjeszti az ország jó hírét a világban.

A miniszter azt is kiemelte, hogy a két rendkívül gazdag kulturális és történelmi hagyománnyal rendelkező nemzet kifejezetten tiszteli egymás kultúráját.

Rendkívül fontos a két ország művészeti együttműködése is – tette hozzá Szijjártó Péter.

"Véglegesítettük annak a filmgyártási megállapodásnak a szövegét, amelynek eredményeképpen az eddigieknél is több indiai filmet forgatnak majd Magyarországon." Az indiai filmipart nem véletlenül hívják Bollywoodnak, sokan az amerikai filmiparhoz hasonlítják, a legyártott filmek számában mindenképpen versenyképes is az amerikai filmiparral

- mondta.

Az indiai emberek általában olyan helyekre szeretnek utazni, amelyeket láttak a hazai gyártású játékfilmeken. Nem véletlen, hogy tavaly 25 százalékkal, több mint 50 ezerre nőtt a Magyarországra utazó indiai turisták száma – jelentette ki.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Hát, ha neki ez jelenti az óriási sikert...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Hivatalosan jönnek a bevándorlók??!!!
Eladott Ország
@Jozefina: A tavalyi 55 ezerről 57 ezerre emelik a Magyarországon foglalkoztatható harmadik országbeli állampolgárok kvótáját - jelent meg a Hivatalos Értesítőben.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20190215/to...
Horizont
mire veri a mellét? Erre, hogy indiai cégek jönnek? És akkor jönnek az ukrán munkaerők hozzá?
Épülnek a munkásszállók is? Vagy visszaállítjuk a fekete vonatokat is?
Azt el kell ismerni ez a Petyuka gyerek kurva jól el tudja magát adni. Minden bolhaszarból sikert kommunikál magának. közben még ájultan imádja a főnökét már 16 éves kora óta és ez elég is a boldogulásához. Hogy nem konyít a diplomáciához? Ki nem szarja le a részükről. Mondjuk mi se mellé...:)
Nyírfa
Néhány kérdés a nagy sikerre való tekintettel:

1./ Ki fizeti a 200 indiai diák ösztöndíját?
2./ Milyen vállalatok hoznak létre telephelyet, hol, mennyiért, és mit vállalnak beruházóként?
3./ A turizmus várható vagy vélt fellendülése Ráhel asszony kizárólagos profitjává válik vagy kaphatunk belőle mi , a pórnép is? Jelzem, Ráhel asszony fogyózhatna, mert túl nagy súllyal áll a lábunkon.
4./Ránk , magyarokra nézve van-e jelentősége annak, hogy Indiában számszerűleg csaknem annyi film készül, mint az USA-ban, hacsak nem arra céloz örömködve a külügyminiszter, hogy az összeset itt fogják forgatni, de kivételesen nem a mi pénzünkből?
5./ Óriási sikerről beszámolni nem akkor helyénvaló-e, amikor valós és tartós eredményeket tudunk felmutatni?

A külügyminiszter néz maga elé, kicsit zavartan, hiszen nemsokára menesztve lesz, és emiatt érzelmi hullámzásokkal küszködik, már pszichiátert is fogadott, hogy feldolgozhassa a traumát, különben sem szokott kérdéseket kapni, ezt az ötödiket pláne, nem is érti, miről van szó...és tényleg nem érti, mi az, hogy valós, mi az, hogy tartós, mi az, hogy eredmény, ha az egy egész országé.
compweetsmis
http://MooXi.net... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
SystemError
Mennyivel jobb lehet egy ilyen cégben dolgozni, mint egy EU-s cégben...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok