A MÁV-Start Zrt. haladéktalanul felülvizsgálja a mozdonyvezetők azon szolgálatait, amelyek ideje eléri a 12 órás határt – közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

A MÁV-Start Zrt. felülvizsgálja a mozdonyvezetők szolgálati beosztásait

Céljuk, hogy a szerdaihoz hasonló eset a továbbiakban ne történhessen meg.

Felidézték: szerda reggel Vácról a Nyugati pályaudvarra közlekedő S70-es személyvonat mozdonyvezetőjének, a vonat késése miatt menet közben lejárt a 12 órás szolgálata, ezért Rákospalota-Újpest állomástól nem vitte tovább a vonatot, és leváltót kért. A vasúttársaság kiemeli, hogy ezt a Munka törvénykönyve szerint – ami 12 órában maximalizálja a mozdonyvezetők munkaidejét – kötelessége volt megtenni.

A MÁV-Start Zrt. szakemberei már szerdán megkezdték a szolgálatok felülvizsgálatát, és áttervezték azokat, amelyek hasonló problémákat okozhatnának vonatkésések esetén. A jövőben a vasúttársaságnál a szolgálati beosztások elkészítésekor törekednek majd arra, hogy a szolgálati idő 12 óránál rövidebb legyen, így hasonló esetek ne fordulhassanak elő.

Korábban Budapestet érintően négy olyan mozdonyvezetői szolgálat létezett, ahol ennyire feszes volt a szolgálati idő, de ezek átalakítását megkezdték a cég szakemberei – áll a közleményben.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Persze csak a 12 órában elrendelt max munkaidő miatt van ez a játék, ha 8 órás munkaidőt 11 óra 55 percnél tette volna le, akkor szemét geci lenne..
SystemError
Persze csak a 12 órában elrendelt max munkaidő miatt van ez a játék, ha 8 órás munkaidőt 11 óra 55 percnél tette volna le, akkor szemét geci lenne..
Clavigo
@SystemError: @Mirabilis: Milyen kussban van a szaros szakszervezetük,,,,,,, mostanában.
justhpeter
@Mirabilis: Azt gondolom, hogy a MÁV hozzáállása eddig is komolytalan volt, de ezek után már röhejes is.
1magyar
A tömegközlekedésben miért nincs olyan doboz mint a kamionokban, hogy ne vezethessenek többet mert emberek életét veszélyeztetik?
vacsi
Rákospalota-Újpest egy nagy állomás. Ha késett a vonat, és tudták - mert tudniuk kellett -, hogy a mozdonyvezető szolgálati ideje lejár, miért nem küldtek váltást, kérés nélkül is?! Agyalágyultak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.