Idén havi 250 ezer forinttal több, összesen 380 ezer forint rezsitámogatást kapnak a közfinanszírozott fogászati alap- vagy szakellátást működtető szolgáltatók – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

Kásler megint beígérte a pluszpénzt a fogorvosoknak
Fotó: Pixabay

A közleményben az írták: a támogatás összege országosan több mint 9,5 milliárd forintos pluszt jelent a fogászati ellátásban,

a fogorvosok idén is számíthatnak a megígért pluszforrásra.

A tárca hangsúlyozta, hogy kiemelt célként kezelik a fogászati ellátás finanszírozásának folyamatos javítását.  Ennek érdekében a közfinanszírozott fogorvosi alap- és szakellátó szolgáltatók egyszeri kiegészítő díjazásban részesültek 2019. decemberben – idézték fel.

A heti 30 órában működtetett közfinanszírozott fogorvosi szolgálatok és szakrendelések egyszeri 1,5 millió forintos támogatást kaptak, alacsonyabb rendelési idő esetén időarányosan csökkentett díjat állapítottak meg. Hozzátették: az egyszeri, mintegy 4,5 milliárd forintos kiegészítő támogatásból 2291 alapellátási és szakellátási szolgáltató 3388 szervezeti egysége részesült.

Nem érkezett meg a decemberben ígért összeg

A miniszter 2020. január 1-jétől havi 130 ezer forint helyett 380 ezer forint rezsitámogatást ígért a közfinanszírozott fogászatoknak, ezzel szemben továbbra is 130 ezer forintot kaptak januárban a praxisok – közölte a Világgazdasággal a Magyar Orvosi Kamara alelnöke.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DMD
verőce21 - Amit ön havi 850k forint bruttónak nevez az a körzeti fogorvosi rendelő teljes havi 850ezer forint finanszírozását jelenti, a bázisfinanszírozással, a rezsitámogatással és a teljesítményfinanszírozással együtt. Ebből az összegből kell biztosítani az orvosi és asszisztensi béreket az adó és TB vonzataival, valamint a 4000-5000 lakos fogászati ellátását, a rendelő rezsijét, a gépek, anyagok, gyógyszerek vásárlását és javítását, a kötelező továbbképzések, vizsgálatok, műszaki felülvizsgálatok, időszakos karbantartások, stb. költségeit. Önnek azt javaslom, hogy olvassa el a Magyar Fogorvos 2016/6 számában található "A fogorvosi beavatkozások költségkalkulációja" című cikket (305-311 oldal) www.kamara.fogorvos.hu/?module=news&action=getfile&aid=40627
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@verőce21: Az ellátásfinanszírozás minden esetben állami 1993 óta! A vállalkozó orvosok esetében is. Kivétel a magán praxis.
Esetleg a BNO kódokat, a hozzájuk tartozó ellátások járópontjait, fekvő súlyszámait is elsoroljam? A kísérőbetegségekkel egyetemben? Igaz, akkor pár napig el leszünk! Csak a BNO kódtár három kötet. :-))))))
SystemError
@verőce21: Meséld el kedves nagymenő vállalkozó, hogy a vállalkozó nem választ adózási formát és nem fizet járulékokat? A KATA nem játszik, mert kölcséget nem tud elszámolni, a többi esetében meg mond már el szépen hogy a bruttó bevételed hány százaléka is megy a levesbe? Ja gondolom te a magyarkodó adócsaló típus vagy..Ezt viszont nem kéne orvosokról alapban feltételezni, mert a köreidben általános.
verőce21
@Nessy: Állami, csak ne lenne ott közben az önkormányzat! :)

A BNO kódtárat pedig szabadidődben bemagolhatnád, mint a telefonkönyvet! Mint Kazal L. :)
DMD
@verőce21: @verőce21: Ahhoz, hogy konstruktívan tudjuk folytatni a beszélgetést, szeretném megtudni, hogy az elmúlt 24 óra során, az általam ajánlott három belinkelt olvasmány közül melyiket olvasta el? Az elmúlt 24 óráról van szó! Nem régi rögeszmék csökönyös mantrázásáról, spontàn ötletelésekről, agitácókról, hozzászólók becsmérléséről, vagy egyéb motivációiról, esetleg vállalt feladatának teljesítéséről egy nyilvános fórumon.
verőce21
@DMD: Azokat gyakorlatból ismerem, Dömdödöm...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.