Polgár András ötmillió forintot ajánl fel a családok megsegítésére.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Elég kétélű ez a dolog ami most kialakult, de talán meg kellene próbálni emberként bánni velük is. A baj, h eddig senki sem tette ezt meg, mert abból a kimondhatatlan mennyiségü milliárdból amit az élethelyzetük javítására kellett volna fordítani, a mohó tolvajok ellopták. A zsúfolt börtönök is ezeknek a termékei. A taníttatásukra kellene pénzt áldozni aztán meg munkahelyet és nem közmunkát adni nekik, mert abból soha az életbe nem fognak tudni tovább lépni. Gazember mindig lesz, de az ilyen nemcsak köztük, hanem köztünk is bőven van. Úgy, h tényleg szégyelljék magukat, mert a kártérítést az adófizetőknek kell állnia, nem a milliárdokat elsikkasztó farkas flórinak és a többi szemét tolvaj politikusnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Ez igazán nemes gesztus!! Igen szégyeljék magukat!!!
tudode
Ha még pár évet élősködnek az ország testén ezek a HONFOGLALÓK az alattvalókká minősítettek feje alól még a párnát is kirángatják, mert nem csak a kisebbségtől, a többségtől is megvonják a jogos igényeiket olyan feltételeket szabva, amelyek nem teljesíthetőek!!!
.
Nézzük csak a nemzet tollát! Aszonta AMI JÁR AZ JÁR, az alattvalóknak pedig az etetőjük járhat:

coub.com/view/430ba
.
lorincimagazin.blog.hu/2012/08/24/schmitt_ami_jar_az_jar_ez_tenyleg_jar
.
Piti bagázs! Olyanok, hogy azért nem szereznek örömet, hogy mások nehogy élvezkedjenek, kitömve a cihájukat milliárokkal!
Eriksson
Adakozzon csak Polgár úr, lelke rajta. Ha egyszer elfogy a felajánlott összeg, majd mennek a még-ért.
S ha nem ad, még jól el is tángálják.
Aztán elgondolkodhat, hogy nem lett volna-e okosabb, név nélkül jótékonykodni.
vacsi
A szegénynek nem halat kell adni, hanem halászni megtanítani! Ősi igazság!
lampa laz
Elég kétélű ez a dolog ami most kialakult, de talán meg kellene próbálni emberként bánni velük is. A baj, h eddig senki sem tette ezt meg, mert abból a kimondhatatlan mennyiségü milliárdból amit az élethelyzetük javítására kellett volna fordítani, a mohó tolvajok ellopták. A zsúfolt börtönök is ezeknek a termékei. A taníttatásukra kellene pénzt áldozni aztán meg munkahelyet és nem közmunkát adni nekik, mert abból soha az életbe nem fognak tudni tovább lépni. Gazember mindig lesz, de az ilyen nemcsak köztük, hanem köztünk is bőven van. Úgy, h tényleg szégyelljék magukat, mert a kártérítést az adófizetőknek kell állnia, nem a milliárdokat elsikkasztó farkas flórinak és a többi szemét tolvaj politikusnak.
Eriksson
@durbincs: Vajon csak a bejegyzés, vagy az egész adakozási fellángolás sztornó?
Nyírfa
Nem tudom, ki ez az úr, de tisztelettel emelem a kalapom előtte.
Nyírfa
@vacsi: Az is egy ősi igazság, hogy tanulni nem lehet éhesen.
csak úgy....
Kipcsak Norrisz • HVG.hu

"Az a baj, hogy a fideszproli nem bír gondolkozni.
Most örül annak, hogy a cigányok nem kapnak pénzt, mert rühelli őket. Örül annak, hogy a magyar állam nem hajtja végre a magyar bíróság ítéletét.
De arra nem gondol, hogy ez a precedens arra, hogy innentől az állam azt csinálhat VELE IS, amit akkar.
Ostoba prolik!"
Eriksson
@durbincs: É is azt hiszem. Ha fizetnek, akkor jön az összes roma hasonló követelésekkel, s akkor az Úristen pénze sem lesz elég.
Eriksson
@durbincs: Ja. Vagy karolják fel őket az erősen jómódú fajtestvérek.
Málna
@Nyírfa: Az iskolában kapnak enni. Ingyen.
Málna
@lampa laz: Az én taníttatásomra sem adott soha senki pénzt, mégis tanultam és van munkahelyem. Ez nem pénz, hanem akarat kérdése.
csak úgy....
@Málna: hmm,te ingyen lettél okos és igyen papi a suliban!
mikor esik le végre,hogy nem alamizsnára találták ki az ember?
én ki akarom fizetni a becsületes béremböl azt amit szeretnék!
látod,nálam is ott az akarat!
lampa laz
@Málna: ha már az iskolákban mellőzöttként kezelik őket, honnan tudják megállapítani, h milyen képességgel bírnak. Lehet és biztos van is értelmes gyerek köztük is, de egyszerűbb dolga van a pedagógusnak, ha csak levegőnek nézi őket a származásuk miatt. A hozzá álláson kellene változtatni. A szülőt arra, h tisztességesen járassa iskolába, a pedagógust pedig, h foglalkozzon ugyan úgy a cigány gyerekkel is mint a másikkal.
Itt most nekünk a mocskos politikai húzást kell fizetnünk, mert se a bal, se a jobboldali kormány nem tett semmit a cigányság felzárkóztatásáért. Helyesebben a pénzt amit adott rá, simán ellopták, nem baj újból fizettünk és a tettes azóta is megbecsült tagja a fidesznek. Ez senkit nem háborít fel, pedig milliárdokról van szó.
csak úgy....
@Shikari: de te szívesen veszed az alamizsnát,ugye munkakerülö tibi!? :)
Málna
@lampa laz: De ha a hozzáálláson múlik, akkor mire kell a pénz? És miért kell a szülőket ösztökélni, hogy rendesen járassák iskolába a gyerekeiket? Ha olyan rossz nekik az, ahogy kezeljük őket, ahogy élnek, akkor miért nem akarnak változtatni? Miért szánják ugyanazt a sorsot a gyerekeiknek, mint ami nekik jutott? MIért mindig nekünk kellene tenni valamit értük, miért nem tesznek ők magukért?
A lányom általános iskolai osztályában nem volt szegregáció, mégis többen lemorzsolódtak még a suli befejezése előtt. Egy roma kislányról tudok, aki készült tovább szakmát tanulni.
Málna
@csak úgy...: Én ki is fizetem. Te miért nem? Nem akarod eléggé?
csak úgy....
@Málna: na nem akarom,hogy durvuljon a téma és arra sem kérdezek rá,hogy miböl fizetted a tandíjat,mi csak föltételezni tudjuk egymásról a dógokat...
vacsi
@Nyírfa: Így igaz! Ezért írtam korábban, hogy az volt a helyes, amikor a szocializmusban kaptak munkát, és hozzá megfelelő fizetést - amiből meg lehetett élni! A mostani szerencsétlenek meg, ha kapnak is közmunkát, hát ... abból megélni csak Matolcsy tud!
Málna
@vacsi: Kaptak munkát, kapnak közmunkát...Ma már nem kapjuk a munkát, hanem keresünk magunknak. A megfelelő fizetésért pedig tanulunk. A közmunka egy átmeneti segítség lenne, amíg az illető nem talál rendes állást - arról nem más tehet, hogy sokan ottragadnak, mert nem képesek többre, vagy nincs is rá igényük.
csak úgy....
@Málna: látom, magyar népmeséken nevelkedtél,hol 3 nap vót egy esztendö...
division
@Nyírfa: Olyan mondás is van, hogy azért kell tanulni hogy az ember ne legyen éhes.
Nyírfa
@lampa laz: Lehet, és biztos van is értelmes gyerek köztük?
Érdekes feltevés. Nehogy túlzásba vidd.

Sok évvel ezelőtt tettem tiszteletem egy roma tüntetésen, amelyet Setét Jenő hívott össze. Sokan voltunk nem romák, működött a szolidaritás. Ott annyi fiatal roma értelmiségit láttam, hogy nem is értettem, miért van egyáltalán cigány-kérdés. Lehet, ők is olyan kis értelmeskék voltak.

Ne haragudj a gúnyos hangvételért, de, ha egy málna vagy mirci ír ilyet, elkönyvelem, tőlük nem is várok többet, de tőled, igen.
Nyírfa
@vacsi: Csak a gondolatod egyik felét írtad le, ezért volt hiányérzetem, de erre a kommentedre emlékszem, egyet is értettem vele.
Igen, rendes munkát kell biztosítani, stabil jövedelmet, amiből meg lehet élni. Mint a szocializmusban.
Aki bárkit arra szorít, ítél, hogy éhen ne haljon, de jól sem lakhasson sosem, hogy ne élhessen emberhez méltó körülmények között, hogy soha ne tapasztalhassa meg a piramis csúcsán álló önmegvalósítást, az a lét kezdetleges fokán álló teremtmény, és az az egyetlen társadalmi haszna, hogy emlékeztesse az embereket arra, mit és hogyan ne cselekedjenek.
lampa laz
@Nyírfa: Nem vettem zokon amit írtál, mert igazad van Neked is. A hatalmon lévőknek viszont kezdeni kell valamit ezzel a kérdéssel, mert egyre többen lesznek, mi viszont kevesebben. Balog páter szerint ezek a "rejtett munkaerő forrás" akkor miért nem tesznek ennek érdekében, h így legyen. Akkor nem kellene ukrán meg a franc tudja honnan jövő vendégmunkással kitömni az országot. Annak idején az Antal kormány ész nélkül verte szét a magyar gazdaságot és ezzel emberek százezrei kerültek utcára a cigányokkal együtt. Én megéltem azt az állapotot akkor, h milyen nehéz volt elhelyezkedni, ez a réteg viszont azóta sem tudott. Így nőtt fel több generáció, a probléma nem oldódott meg hanem csak súlyosbodott.
Pálinkás Pál
@lampa laz: Te valami utópiában élsz??...Cigók taníttatására pénzt költeni,kb annyi haszonnal jár ,mintha ellopnák!!! Miért is tanulna,amikor generációk óta megszokták hogy élősködnek a társadalmon!!! Amíg ezt megtehetik,nem lesz változás...
1magyar
A Kádár rendszerben nagyon jól működött, valójában nem is volt cigánykérdés. Teljes foglalkozatottság 55 éves korig, utána nyugdíj.
Börtönbe került a kmk-s. De a börtönök sem voltak ilyen túltelítettek, főleg nem járt érte évi 1 millió ft.
vacsi
@Málna: A baj az, hogy rengeteg olyan munka van, amit olyanok végeznek, akiknek nem kell iskolai végzettség - mégis, ha ezek elmaradnak, az ország dőlhet össze! Pl. a takarítónők hiánya miatt a kórházak lassan leülnek; a szemétszállítás akadozása városokat lehetetleníthet el; hiányoznak az utcaseprők, a váltótisztítók, a segédmunkások - márpedig ezek hiánya nélkül semmi nem működik. És ezeket nem lehet közmunkában végeztetni - vagy csak ideig-óráig.
lampa laz
@Pálinkás Pál: ... akkor tedd hozzá a megoldást is.
Pálinkás Pál
@lampa laz: Szegregáció,és álljanak meg a saját lábukon!...
lampa laz
@Pálinkás Pál: nagyon okos, most pont azt teszik
1magyar
@Pálinkás Pál: Téves tetszik,a válaszra akartam.
Nem tudnak megállni a saját lábukon, vezetésre,gondoskodásra szorulnak, ahogyan a társadalom legalább 60 %-a.
Még az őskorban is voltak törzsfőnökök. Csak olyan vezetők kellenek akik értik a dolgukat nem lopnak,csalnak stb.
1magyar
Egy társadalomnak nem milliárdosokra és szegényekre van szüksége, hanem nagy többségű középrétegre.
Annyira tagadják a szocializmust pedig annál olajozottabban nem működik a kapitalizmus.
Málna
@vacsi: De akkor a romák miért nem töltik be ezeket az állásokat? Biztos többet kapnának, mint a közmunkára.
Nyírfa
@lampa laz: Bogdán László ugyanezt mondja: a rendszerváltás első számú, abszolút mértékű kárvallottai. Felfoghatatlan a számomra, hogy egy társadalom feleslegesnek ítél akár egyetlen embert is, de itt több mint egymillióról van szó! Menny értékes élet siklik ki, mennyi tehetség vész kárba! Felelőtlen, ostoba nép az, amelyik nem fogja fel az összefogás, a szolidaritás, a szükség felszámolásának a jelentőségét.
Antalt gyenge politikusnak, gyenge embernek tartom, hagyta szétverni a szövetkezeteket, az esztelen privatizációt, hagyta azt az erkölcsi, szellemi felfordulást, ami megágyazott a totális korrupciónak. Nagyon bíztam Hornban, hogy rendet csinál, de éppen az ő regnálása alatt vált bizonyossággá, hogy, ami Magyarországon Kádár alatt jó volt, annak egyszer s mindenkorra vége van. És egyre lejjebb csúszunk.
Én is voltam munkanélküli, szörnyű volt! Amikor már ott tart az ember, hogy nem tud bérletet venni, hogy azt kell eldöntenie, kenyeret vegyen vagy mosóport, az mindent szül, csak jó vért nem. Ugyan rendeződött az életem, ma már élvezem a nyugdíj adta nyugalmat, de a lehetséges élethosszomat az a hatalmas stressz, amit akkoriban átéltem, biztos, hogy megrövidítette.
Látszólag könnyebb lett volna az életem, ha görbült volna a gerincem. De nem szeretném azt az embert, amivé így váltam volna.
Eriksson
@Pálinkás Pál: .
"Az Opre Roma-Cigány Demokrata Néppárt autonóm cigány köztársaságot kíván létrehozni, amelyet Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője agyament ötletnek nevezett egy Helló Dél-Somogynak adott interjújában.
Kamarás István egy videóban támadta be Andert, ezért most a K.O. ringjében feszültek egymásnak."

Azt szeretnék, hogy Borsod, Szabolcs, Nógrád és Heves megye területén cigány autonómia legyen:
www.youtube.com/watch?v=_5_CfsiDb4o
Eriksson
Ebben a műsorban kifejezetten idegesítő Ander Balázs okoskodása a valódi értelmiségi Forgács István mellett.
Mig Ander csak a Jobbikot fényezi és sztereotípiákat ad elő, Forgács valódi problémákra kínál megoldást.
Ez a felvétel 2015-ös. Ha akkor valamely döntéshozó, mondjuk egy miniszter, vagy a miniszterelnök maga odafigyel, lehet, hogy ma nem lenne gyöngyöspatai helyzet.
Meg úgy általában.
www.youtube.com/watch?v=St9H_Ez7nb8
vacsi
@Málna: Igen, nekem többen is! Olyanok, akik korábban, 10-15 éve tisztességes munkát végeztek, most már évek óta munka nélkül vannak. Pedig rendes emberek, rendesen nevelik a gyerekeiket.
Málna
@vacsi: Nehezen hiszem, hogy utcaseprőnek, segédmunkásnak, takarítónak nem veszik fel őket. Jöjjenek a fővárosba, itt biztosan találnak munkát.
vacsi
@Málna: Igen, a főváros más... De akikről írtam - és én magam is - vidéken élnek. Pont ezt nehezményezik, hogy amíg a szocializmusban pl. Szabolcsból hetes ingázók voltak, munkásszállással, a család meg élt otthon, addig ez megszűnt - vele a lehetőségeik is! Hidd el, nem minden cigány bűnöző - és sajnos, nem minden magyar Grál-lovag!
Málna
@vacsi: De ha évek óta nincs munkájuk, akkor miből és mennyiből élnek? Nem érné meg Pesten lakást bérelni, dolgozni?
vacsi
@Málna: Van olyan ismerősöm is, aki ezt teszi: évek óta Pesten lakik albérletben, és dolgozik, de neki nincs családja, egyedül álló férfi. A fizetését az utolsó elkölti, ami nem is olyan nehéz. Egy családos ember viszont nem költözhet Pestre, hisz annyit nem fog keresni, hogy az otthoni háza mellett egy pesti albérletet is fenntartson, viszont a faluját nem akarja elhagyni - akkor végképp elásná magát!
simmering73
"Minden tekintetben igazi szélsőjobboldali populizmus a bírósági ítéletek elleni propaganda, amely egyrészt a jogállamisággal szembeni fasiszta hangulatkeltés, másrészt két olyan társadalmi réteggel szembeni populista uszítás, amelyek nem nagyon számíthatnak társadalmi megértésre és támogatásra. Igazi fasiszta propaganda a hátrányos helyzetű, hátrányos társadalmi megítélésű rétegekkel szembeni gyűlöletkeltéssel népszerűséget hajhászni."
nepszava.us/nem-igazsagtalan-a-bortonlakok-karteritese-hanem-jogszeru/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.