Egy férfi 2018 júliusától elfogásáig 20 – többnyire – idős személy sérelmére követett el hasonló bűncselekményt.

Egy férfi önkormányzati dolgozónak adtak ki magát, és azt állította, hogy azért küldték ki őt, mert a mellettük lévő építkezés miatt keletkezett kárukat megtérítik, de előtte fel kell mérnie a lakásban a hibákat. A férfi lefotózta a repedezéseket a falon, majd egy pohár vizet kért. Ekkor a sértett után ment a konyhába, és az asztalon lévő pénztárcából ellopott közel 50 ezer forintot, majd távozott.

Több mint 1,5 millió forint értékben lopott egy férfi, főleg nyugdíjasoktól

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a férfi több hasonló bűncselekményt követett el, majd a kamerafelvételek és a személyleírások alapján azonosították a 41 éves budapesti K. Krisztiánt. 

A férfi 2018 júliusától elfogásáig 20 – többnyire – idős személy sérelmére követett el hasonló bűncselekményt Budapesten.

A férfi orvosnak, kárfelmérőnek, biztosító dolgozójának, lakásszövetkezet alkalmazottjának, vagy éppen ügyvédnek adta ki magát, így jutott be a sértettek lakásába, 

főleg pénzt lopott el több mint 1,5 millió forint értékben.

A III. kerületi nyomozók K. Krisztiánt 20 rendbeli lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerte a bűncselekmények elkövetését. A rendőrök a férfit őrizetbe vették.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.