A Fidesz-KDNP választ vár arra, hogy "Karácsony és a baloldal ügyvédje", Magyar György hány tízmillió forintot keresett a "börtönbizniszen" – mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kifejtette, úgy látják Magyar György nagyon titkolózik, mióta kiderült, hogy "ő is egyike azon ügyvédeknek, akik nyakig benne vannak a börtönbizniszben", amelyben "balliberális körök és a Soros-szervezetek ügyvédei" már tízmilliárd forintot pereltek ki az államtól az "állítólagos sanyarú börtönkörülményekre hivatkozva".

Magyar Györgyöt támadta be a Fidesz-KDNP, amiért raboknak intézett kártérítéseket

Nacsa Lőrinc aláhúzta, a

"balliberálisok kedvenc ügyvédje, Magyar György is futószalagon szállítja az ilyen és ehhez hasonló pereket".

Emlékeztetett, Magyar György az önkormányzati választáson Karácsony Gergely delegáltja volt a Fővárosi Választási Bizottságban, sőt szerinte az ügyvéd most is bizalmasa a főpolgármesternek, mivel a Fővárosi Vízművek igazgatósági tagja lett, azt követően, hogy az országgyűlési választáson az MSZP-Párbeszéd közös képviselőjelöltjeként indult.

"Most nagyon elhallgatott az ügyvéd úr, pedig sokakat érdekelne pár információ"

- fogalmazott a kormánypárti politikus, aki azt kérdezte Magyar Györgytől, "mennyit tett zsebre a "börtönbizniszen", hány tízmilliót keresett már, mekkora sikerdíjat szed le a kártérítésekből". "Hivatalosan, esetleg zsebbe?" – kérdezte.

Elmondta, a Fidesz-KDNP várja azok jelentkezését, akik tudnak arról, hogy a

"Magyar Györgyhöz hasonló ügyvédek mennyit és hogyan kérnek el a raboktól a kártérítések után".

Nacsa Lőrinc megerősítette, a kormánypártok egyetértenek a kabinet bejelentésével, hogy fel kell függeszteni a kártérítések kifizetését és véget kell vetni a "börtönbiznisznek". Igaz, erre egy 2016-ban, a Fidesz-KDNP által megszavazott és a mai napig életben lévő törvény miatt van lehetőség.

(MTI nyomán)

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

113 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Nem kell ügyvéd!!! Ha ezt tudnák. De Viktor még az Európa Tanácsot (47 állam) is összekeveri az Európai Unió Bíróságával (még 28 állam)! Ennyit róla.
"A kártalanítás egy napra eső összege legalább 1200, de legfeljebb 1600 forint, és az igény benyújtásához elég egy, az interneten bárki számára elérhető formanyomtatvány kitöltése."-írja Viktornál képzettebb jogász!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Nem kell ügyvéd!!! Ha ezt tudnák. De Viktor még az Európa Tanácsot (47 állam) is összekeveri az Európai Unió Bíróságával (még 28 állam)! Ennyit róla.
"A kártalanítás egy napra eső összege legalább 1200, de legfeljebb 1600 forint, és az igény benyújtásához elég egy, az interneten bárki számára elérhető formanyomtatvány kitöltése."-írja Viktornál képzettebb jogász!
Qqberci
Ha egyszer megérném, hogy O1G igényel kártalanítást...
advocat
@Qqberci: Egyszer már kapott 500000-ret, munka nélkül! 2010-ben. Még Schiffer volt az ügyvédje.
Béla333
A börtönökben levő zsúfoltság már évek óta fennáll, azt már rég meg kellett volna szüntetni, akkor nem lenne miért perelni és nem is kellene a magyar államnak fizetni.
De ugye a stadionok mégiscsak fontosabbak, minthogy új börtönöket építeni a zsúfoltságot enyhítendő.
Most, miután ezt sem csinálták meg, teli torokból üvöltenek a KÖVETKEZMÉNYEK miatt!
Dolgozni, kormányozni kellett volna, kellene, nem csak pofázni!

2014. 07. 11.
"Sokat bukhat az állam az embertelen börtönviszonyok miatt
A hazai börtönök 141 százalékos kihasználtsággal működnek, azaz másfél ember jut egy helyre. Emiatt többször elmarasztalták Magyarországot, de most akár milliárdokat is bukhat az állam."
http://nol.hu/belfold/tamadnak-az-eliteltek-1...
Gauntlet
@levarosbukta: ment volna a Lőrincnek !
Qqberci
De ugye Mengyi Roland nem fog perelni?...
Cicamama55
Annyiszor nyirbálták, újra írták már a törvényeket. Sokszor egy éjszaka elég volt, hogy visszájára állítsanak régi bevált jogszabályokat...Miért nem változtattak már az első eset után azon, hogy a súlyos bűnözők a rácsok mögül ne űzhessenek ilyen "otthon teremtő programot!" Amíg a szabályok lehetőséget adnak rá, ne csodálkozzanak, hogy élnek is vele. Sajnos! :((((
Hari
Érdekes, a jelenleg regnáló fidesz vezette közintézményektől az esetek jelentős mértékében jogerős bírósági ítéletekkel lehet kiperelni az amúgy kötelezően nyilvánosságra hozandó, közérdekű adatokat. De a nevezett "urak" magán emberek zsebében kutakodnak, nyilvánosan (!!!) mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Nagyon nem tudják leplezni a közelmúltban elszenvedett kudarcaikat.
namihami
Magyar György kontra Fidesz és pláne KDNP? Egy órát röhögtem még a felvetésen is. Magyarnak akar a Fidesz (és KDNP) ellenfél lenni? És kit akarna szembeállítani? A ""békemenetbajnokot""? A Szájernénit vagy egyik csicskását? Az AB (Abortusz Bizottság)-t? És még akad néhány hasonló kvalitás a talonban.
Egyik ""nemesebb"", de használhatnám a röhejesebb szót is, ellenfél, mint a másik.
Giovanni Alba
@Cicamama55: A Római Egyezményben rögzített emberi jogok megsértése esetén – a szerződésben részes államok polgárai – az Emberi Jogok Európai Bíróságához [a továbbiakban: EJEB] fordulhatnak jogorvoslatért, amely a nemzetek fölött működő, szupranacionális bíróság.A Római Egyezmény alapvető emberi jogként rögzíti, hogy senkit nem lehet kínzásnak vagy embertelen, megalázó bánásmódnak vagy büntetésnek alávetni. Ennek az alapvető emberi jognak a folyamatos megsértése miatt az EJEB előtt Magyarország, mint az egyezményben önként részes állam ellen több per volt folyamatban. Helytálló az az információ, hogy ilyen eljárás tömegesen indult Magyarországgal szemben.
Az EJEB 2016 novemberében az ilyen eljárásokat felfüggesztette, és az egyezmény alapján Magyarország, mint a szerződésben részes tagállam feladatává tette, hogy dolgozzon ki hatékony jogorvoslati metódust saját belső jogrendszere keretein belül.Ennek Magyarország eleget is tett,és az Országgyűlés a 2016. CX. törvénnyel megalkotta azokat a jogszabályokat, amelyek jelenleg is lehetővé teszik az elítéltek számára az elhelyezési körülményeik miatti kártalanítási igényeik érvényesítését. A magyar jogalkotó a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvényben helyezte el ezeket a szabályokat. olyan kártalanítási eljárások vannak csak folyamatban, amelyek egyrészt nemperes eljárások, másrészt amelyekben az illetékes magyar büntetés-végrehajtási bíró rendelkezik az elítéltek kártalanítási igényeiről a magyar jogszabályi feltételek alapján. Ezek az eljárások azonban nem a magyar állam ellen folynak, hiszen éppen a magyar állam felhatalmazása alapján az Országgyűlés által elfogadott magyar törvény biztosítja a fogva tartottak számára a lehetőséget, hogy panasszal éljenek a fogva tartás körülményei miatt.
Forrás : Városi Kurir Dr. Magyar György https://varosikurir.hu/bortonbiznisz-az-allam...
Qqberci
@namihami: Régi mondás, hogy qrvát [email protected], ügyvédet perrel fenyegetni nem lehet...
tudode
Az pl. nem bántja Nacsa, és a satöbbiek kényes szaglószervét, hogy nyolc év alatt 400 milliárdot lehet egyeseknek, ketteseknek összekuporgatni a közlóvéból, bekerülve a világ leggazdagabbjai közé , karaktergyilkolással kezdve "pályafutását" a Jóisten, és a földiKÁJA jóvoltából
.
------ Gratuláljunk magunknak: „Mészáros Lőrinc” lett a világ 2057. leggazdagabb embere
.
https://444.hu/2019/03/05/gratulaljunk-magunk...
.
IQ huszárként az ország leggazdagabbja lett az a polgármester, aki nem számolt el a feladatkörével összeegyeztethetetlen
gazdagodásával
.
https://forbes.hu/extra/50-leggazdagabb-magya...
.
Hajrá Magyarország Viktor, hajrá magyarok!
.
Még a WC-s néniket nem buzerálták meg!
Shikari
Magyar nimbusza eddig töretlen volt és ballib kötődése ellenére is tisztelték. Ez most foszlott köddé és erkölcsi vereséget szenvedett, ha kiderült, pénzt kapott a börtönbizniszből.
Béla333
A törvényt ami erről a helyzetről rendelkezik, azt a Fidesz törvénygyár hozta. Az ügyvédek csak a Fideszes törvény betartásában segédkeztek.
Aki alattomos módon uszít, az éppen ez a Fidesz!
Aljas rohadt banda!
Bogar1938
@Qqberci: Anyukádat is árulgatod, remélem.
durbincs
@tudode: gyógyszereit bekapta - mert hát nemigen látni ?
durbincs
@Béla333: Nade Béla ? maga ennyire Suttyó ?
Bogar1938
@russvodisc: Neked is álla kérdés,hogy " Anyukádat is árulgatod, remélem. "
solidedge
Minden ami rossz az Soros, vagy baloldal, ami jó az Fidesz. Úgy látom a kormány propagandája most az óvoda kiscsoportosait célozta meg. Ők még talán beveszik ezt a maszlagot.
bencemacska
De Mengyi Rolandnak nem Magyar György intézte a "luxus börtön" elhelyezést!?
Ott ki tette zsebre a jutalékot?
szaboria1
Ja, hogy a Magyar most a DK-nál van támadjuk be Fidesz módra.
Simonkát kivédi? Azt nem kell betámadni?
Sal Amander
Jó lenne, ha a szélhámos ügyvédeket ÉLÜKÖN A KAMARA vezetőivel végre törvényesen megrendszabályoznánk!
Nevetséges, amit ezen a jogcímen (ügyvéd vagyok) egyesek művelnek. A legrosszabb [email protected] bűnözőkön is túltesznek.
Szóval
1. Az ügyvédeket rendszeres jogi továbbképzésre kell kötelezni.
2. Szakosodniuk kellene, mert az "általános jogi szakvizsga" a mindenhez is értek jogász képét mutatja, aki aztán ügyvédként "BÁRMILYEN" jogkérdésben eljárhat, amihez néha annyi tudása van mint egy rózsabogárnak.
3. Szigorítani kell az összeférhetetlenségi szabályokat.
4. A rájuk vonatkozó etikai szabályokat jogszabályba kell iktatni - azaz NE egy szélhámos jogászokból álló etikai bizottság járjon el etikai vétség során a felróható magatartású ügyvéddel szemben. Egy ilyen eljárás az esetek többségében egy vicc szokott lenni eredmény nélkül.
justhpeter
@Shikari: 20:12:Ha bármiféle munkát végzett egy ügyvéd a "börtönbizniszben", akkor bárki is legyen az, annak megfelelő juttatás jár. Számomra meglepő, hogy a "munka" szót nem ismered és rendszeresen összekevered a "seggnyalás" szóval. A kettő már csak azért sem azonos, mert csak a munkáért jár bármiféle juttatás. Jó lesz, hogy amikor az orbáncsürhe seggét nyalod erre is gondolsz.
Shikari
@justhpeter: A megsemmisítő alakulatok is munkát végeztek. Értük is állj ki.
human
@Shikari: A lényeg:
"Csakhogy erre a kártalanításra a fogvatartottak pont a Fidesz-kormány által 2016-ban hozott törvény miatt jogosultak."
https://vastagbor.atlatszo.hu/2020/01/17/a-fi...
1magyar
Nemrégen volt egy eset, talán Zala megyében, amikor apa és fia gyilkosságért ültek, kártérítést kaptak, kiengedték és utána összeveszhettek a pénzen és kiderült mégis ők gyilkoltak.
Nem hallottam róla, hogy aki megítélte nekik a pénz lecsukták volna.
human
Hogy miért pont Magyar György van a célpontban és nem a többi ügyvéd?
Mert Magyar György a Márki-Zay Péter által elnökölt Mindenki Magyarországa Mozgalom aktív tagja. A mozgalom célja, hogy az ellenzéki pártok együttműködését segítse egy 2022-es rendszerváltás reményében.
https://mindenkimagyarorszaga.hu/...
sokanvagyunk
Ha a piacozó Mari nénit piti hibáért elmarasztalják és megbüntetik százezerért egy számla nem kiállításért és részletekben törleszti azt, nem hiszem hogy jó törlesztőként elengedik a bünti harmadát - amennyiben a büntetés miatt igencsak rossz körülmények között kell tovább tengetni életét, fura lenne ha kártérítési igénnyel élne ezért ...mert ilyenekhez joga itt csak az igazi bűnözőknek van.
sokanvagyunk
@1magyar: ...és az őket sikeresen felmentők sem részesedtek sikerdíjként a rájuk kiszabott évekből 20-30 százalékot. - Egyébként ha annyira szívén viseli valaki a rossz körélményeket, vállaljon át az "elítélt pihentetése" címén pár hónapot az ügyfelétől.
csipetke
@Shikari: Aztán miért ne kapna Magyar a fidesz által börtönbiznisznek nevezett ügyekből pénzt?Neki az ugyanolyan munka,mint bármelyik más per.Bár nem értek egyet azzal,hogy a rabok egyáltalán pénzt kapjanak a rossz körülmények miatt.Senki nem állt a hátuk mögött pisztollyal,hogy bűncselekményt kövessenek el.Egyébként a fidesz meg mehetne a 'csába,mert pl a felcsuti pénzek számláit már rég kiperelték,és még mindig dugdossák,nyilván nem véletlenül.Egyáltalán,röhej,hogy a számlák bemutatása miatt perelni kell.Azokat kérésre be kellene mutatniuk bármelyik párt képviselőjének.
csipetke
1-2 felesleges stadiont át lehetne alakítani tágas,kényelmes börtönökké,és nem kéne csengetni ennyi lóvét.Másrészt,a fidesz banda ezt azért is megtehetné,hogy mire eljön az elszámoltatásuk,legyen nekik is tágas helyük.
vacsi
@1magyar: Nem Szabolcsban volt? Én úgy tudom.
vacsi
@Béla333: "A börtönökben levő zsúfoltság már évek óta fennáll,"
Szerintem hanem a börtön kevés, hanem a bűnöző sok!
szegfue
@Sal Amander: Komolyan kérdezem: ha egy ügyvéd gyilkost, vagy pedofilt véd, az Szerinted "etikus"? Bár nem értek hozzá, de ha én ügyvéd lennék nehezen tudnám elviselni... pl. az illető megosztja velem a valóságot, hogy minél jobban tudjam képviselni, közben valahol a lelkemben elitélem és mégis a biróság előtt védenem kell.
Véleményem szerint a büdös életben nem lehet "összehozni" az ügyvédek, de akár az orvosok körében sem olyan etikai bizottságot, ahol a tagok feddhetetlenek...
Macskaszem
Ahogy mindenkinek jogában áll hülyének lenni, úgy mindenkinek jogában áll pert indítani, ha sérelem éri. Az nem visszaélés, ha valaki él a törvény adta jogával. Ha rossz a törvény, nem uszítani kell, hanem átírni. Ahogy szokták, 3 perc alatt kétharmaddal.
fahrenheit451
Magyar György, majd fog válaszolni.
Hogy mit?
Azt az egyre jobban elbutuló fideszesek nem teszik zsebre!

Magyar György, nem magyar, mert nem egy kerti törpe kottájából játszik!
Jövő karácsonykor talán már lesz Orbánról mintázott kerti törpe is a boltok polcain - mert megérdemli!
Cicamama55
@Giovanni Alba: Ha nem a magyar állammal szemben történnek ezek a perek, akkor ki ellen?
Jozefina
A fidesz és a kdnp együtt nem ér annyit, mint Magyar György!!! Míg az előbbiek minden törvényt, jogszabályt, stb felül írnak, addig Magyar György a tövényeket betartva dolgozik!!!
kereső
@vacsi: Akkor hogy is állunk a "két hét alatt rend lesz" igérettel?/Pintér belügyminiszter 2010/
durbincs
@bencemacska: maga lebukott,s leszerepelt ? rúzsos férfi ? napokig bujkál ? azt most Abortált ? intelektualisan apadt ?
@bencemacska: A gyülekezet papjának,a reábizott hivek zaklatása+hágása + zabigyerekcsinálása,az Isteni küldetése?
Mert Már Maga Sátánt Szolgálja ?
azt @bencemacska: hát maga meg melyik helyi-bányás vizeldébe nőtt fel ? 1000km-re -ákkcentussal, pár marék banyiért ?
Idiotikában-abnormáliában ,a hol ez a rettenet sokbün-teljesen természetes ? söt dicséretes ?
Azt @bencemacska: mert maga is csak 1 abortált ? 1 intelektuálisan apadt,s lokális kis hülye ? @csak húgyos...: sal ?
@Pálinkás Pál: Palika virítson már ? még ha nehéz is a repedt agyával ? jó udvari-budin született,oxigényhiányosan ?
@kula -ba meg mártva ?
@solidedge: amaga szerencséje meg ? az igen repedt agya ? látványosan ? mint csak a lent soroltak ?
@Eladott Ország: na befutott az Echo-Tv- s is, ki csak hajnalig nézi ? azt most reggel + dől belőle az 50 IQ-s hülyeség ?
persze 1 bánya I-P-rül az előző fent nevezett 50IQ-s hulladékokkal ? @simmering73: @Mirabilis: @nezelodo: 3in klónók ?
@nezelodo: ha maga a bányába A "Sarki - Fény" ? akkor milyenek lehetnek a többiek ?
@Clavigo: @ila51: @Eladott Ország: @nusika: @Szeparepa2: @simmering73: @Peller Anikó: @Sámannus: ?@kishonda: @cikicakk55: @Borsodi: @Eladott Ország: @I Duddits.: @papa.49: ?@Józsipapa.: @Jozefina: ?
@silber13: @karma1: @volvós: @maci0427: @szép új világ: @laja70: @Cicamama55: @bencemacska: @Jozefina: ? @SystemError: @kokopelli: @colibri: @jesz: @dissamy.: @namihami: @tulpan.: @teuton: @nemkati: @Nessy: ... ?
@Horizont: @Dr plágium: @csak húgy.: @silber13: @solidedge: @SystemError: Pedofil@görbetükör: @Aki Én: ... ?
@nevemnick: ? @Yoda69: @tudode: @jesz: @simmering73: @Aki Én: @Lepényleső: @lusta: @namihami: @nusika: ?
@Pálinkafőző Rézüst: @Dr.Doktorovics trinitron.: @Macskaszem: @advocat: @colibri: @Jozefina: @relatív: ... ?
@Maxipocak: @Nyírfa.: @szegfue: @Klubtag.: : @bakcsubakka: @vacsi.: @grincss: @nemfideszes: ...
Csizmás Kond
@csipetke: Az igaz, hogy a magyar-féle ügyvédek a munkájuk után kapják a 30 %-ot viszont mint ügyvéd kötelessége kéne legyen, hogy az ilyen törvénykijátszásokat ne kihasználják, hanem törvénymódosítást érjenek el. Így ugyanolyan gazember mint az akinek pénzt csikar ki.
silber13
@Shikari: Semmi köze Nacsának Magyar György tiszteletdíjához. És én Nacsa helyében gyorsan szabira mennék, mert rohadtul kellemetlen lesz Magyarral bíróság előtt összeakadni. Ez a pénz nem közpénz,ha nem tudnád,, ez nem olyean, mint a Mészáros és bandáa által lenyúlt pénz,amiből a csúti szélhámosis vastagon részesedik.
silber13
@Csizmás Kond: Miért is lenne gazember és nagyobb gazember, mint akik a törvény Aki szelet vet vthozták? Azoknak minden bizonnyal lényeges és szükséges volt törvény megszületése, hiszen mindkétmocsok társaság megszavazta.. Akkor most mit ajvékolnak?
Nyírfa
Nacsa Lőrinc megkaphatja, hogy személyes tapasztalata legyen az" állítólagos" rossz börtönkörülményekről. Jó étvágyat a börtönkoszthoz, kellemes sétákat az udvaron, és jó munkát a folyosók és a fürdők takarítása során.
De nem ám VIP-börtönben, Nacsa Lőrinc, hanem csak úgy, ahogy a többi elítélt. Majd utána nyilatkozhatsz.

Sok ilyen ember van még? Már nagyon unom.
Csizmás Kond
@silber13: Akinek egy elromlott pénzautómata több pénzt ad ki és ő nem szolgáltatja vissza megbüntetik...
Az ilyen magyar-féle gazemberek nemcsak anyagi de erkölcsi kárt is okoznak a törvény kijátszásával.
Jozefina
Idétlen!! A törvényt nem Magyar György hozta, hanem a fidesz-kdnp!!! Magyar Úr a törvény szellemében jár el és nem kijátszva azt!!!
silber13
@Csizmás Kond: Tisztázzunk valamit! Nem játszotta ki, hanem igenis a törvény és a hatályos szabályok szerint cselekedett.A törényt a két himpellér horda,a fidesz és a kdnp játszotta ki mert ugye a saját érdekeik miatt módosították a törvényt
Csizmás Kond
@silber13: Akkor tisztázzuk. Egyetlen törvén-cikkely sem írja elő, hogy pénzt kell kiutalni annak akit törvényes keretek között börtönöztek be, Azt taglalja, hogy ott bent milyen feltételek kellene legyenek de azt nem hogy ellenkezőesetben azért pénz járna. Szóval a zügyvédúr csalt és csalt...remélem valaki neki is kinyomja majd a szemét és a tettes majd fájdalompénzként kap néhány milliót .
Csizmás Kond
@silber13: Ez pont olyan mint az iskolakerűlő cigányok pénzelése
Béla333
@Csizmás Kond: 10.45, 10.54
1./ Hazugság, hogy azért lehet 5 milliós kártérítést kapni, mert nem süt be a napocska a cellába.
2./ Tök mindegy a kártérítés szempontjából, hogy valakit miért csuktak le, ott csak az számít, hogy hányan, hány négyzetméteren osztoznak!
3./ Amit Magyarék is tesznek, az nem törvény kijátszás, hanem a törvény betartatása, ráadásul ezt a törvényt a Fidesz féle törvénygyár hozta.
4./ Törvény módosítás a Fidesz féle maffia csapatnak a feladata, nem az ő hülyeségeiket elszenvedő embereké. Még az ellenzéki képviselőket sem hallják meg a Fideszesek, egy parlamenten kívülinek semmi esélye arra, hogy bármit elérjen a Fidesznél. Mondhatom úgy is, hogy az értelmes párbeszéd lehetősége a Fidesz miatt lehetetlen.
5./ Aki ebben a történetben gazember, az a Fidesz maffia, akik elfelejtették, hogy az ő dolguk lenne a kormányzás és nem a közpénzek bűnszervezetben való ellopása!
silber13
@Csizmás Kond: Ki mondta, hogy a börtönben adjaát a pénzt?:-))) Mntha nm lennéne családtagok,rokonság, esetleg mégegy-két ügyvéd, akik fizetnek a delikvens helyett!!, Ne gyerekeskedj már!! Nagyon mellé mntél !:-)))) Magyar elvégezte a munkát, amit a megbízója kért. Jogerős bíósági ítéletet harcolt ki, a teljesítés márabüntetésvégrehajtás,stbdolga.
csak úgy....
hol vannak a milliárdok,amit az eu-tól börtönépítésekre kaptak? hány börtön épült az utóbbi 10 évben?
Béla333
@csak úgy...: 13.03
Nulla vagy egy??? Azt is biztos a gázszerelő építette ötszörös áron...
durbincs
@Béla333: Nade Béla ? ennyi csak az esze ?
durbincs
@csak húgyós...: maga Börtön-vizelt ?
silber13
@Csizmás Kond: Nem az! A szerinted " iskolakerülő cigányok " ügyében jogerős bírósági végzés van, amit be kell tartanni. A csúti minivízilónak és brancsának esze ágában sincs betartani, Ködös,soha nem teljesülő iglretek mézesmadzagját lengetik a nép orra előtt, de a Híd a munka világába" botrány óta ismerős az ilyen szöveg!!"
lusta
@Csizmás Kond: Drága sztrovacsek, ha fröcsögés helyett egy kicsit tájékozódna, sok kellemetlenségtől tudná megkímélni önmagát és a nagyérdeműt.
https://www.kormany.hu/download/1/23/f0000/20...
Giovanni Alba
@szegfue: Szerintem amikor az ügyvéd az ügyfele érdekeit védi, akkor a mentő körülmények felmutatásával a lehető legenyhébb ítélet kiszabásáért küzd, és nem a tényleges bűncselekmény elmismásolásáért. Amennyiben a tudomására jutott tények miatt lelkiismereti dilemmába kerül, vissza is adhatja a megbízást. De mindenkinek joga van ahhoz, hogy ügyét tárgyszerűen és tényszerűen, a törvényességet betartva tárgyalják.
Giovanni Alba
@Cicamama55: Nem perek zajlanak, hanem kártérítési eljárások az o.gy. által elfogadott jogszabályok alapján. Tehát nem perek és nem a magyar állam ellen irányul. Ha az ELMÜ felé indítok kártérítési igényt, akkor sem az államot perlem, mert nem per és nem az állam, hanem a szolgáltató a ludas.
Cicamama55
@Giovanni Alba: Értem, de a kártérítés az állam kasszájából megy, a közösből...
lusta
@Cicamama55: Mint minden más, holott a helyzetet előidézők zsebéből kellene, akkor ezeszre is meggondolnák a dolgokat.
Csizmás Kond
@Béla333: Mielőtt jobban belebonyolódnánk írd le kérlek azt a törvényt amit szerinted Magyar betartatott ..
mert a törvény egyetlen törvény sem azt írja, hogy kártéríteni kell hanem hogy megfelelő körülményt kell létrehozni...de ők továbbmenve az emberjogi mittudommivel kárpótlásként pénzt követeltek.
Csizmás Kond
@lusta: Idézel az idézetedből..."Kártalanítás jár a fogvatartás során a jogszabályban előírt élettér biztosításának hiánya és az
ehhez esetlegesen kapcsolódó más, a kínzás, kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód
tilalmába ütköző elhelyezési körülmény által előidézett sérelem miatt. A kártalanítás minden
egyes, az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények között eltöltött nap után jár. A
kártalanítás egy napra eső összege legalább ezerkettőszáz forint, de legfeljebb ezerhatszáz
forint."
Ezekből a felsoroltakban elhangzottakból hány szenvedett kárt úgy hogy azt bizonyíthatóan látható legyen. ...pontosabban miben nyilvánult meg az őt érte sérelem ?
Amúgy ha a te hozzádtartózód gyilkosa lenne a kártalanított te sem így beszélnél.
Béla333
@Csizmás Kond: 14.22
Javaslom, olvasd el lusta 13.22-es beírásában beidézett dokumentumot!
https://www.kormany.hu/download/1/23/f0000/20...

Ott találsz mindent: törvényt, előírást, stb. Ebből idézem:
"Az Országgyűlés 2016. október 25-én törvényt fogadott ela büntetés-végrehajtási intézetekben fennálló zsúfolt elhelyezési körülmények miatti kártalanításról(2016. évi CX. törvény)."

Tudod, hogy ki hozta ezt a törvényt? Igen! A Fidesz!
Csizmás Kond
@Béla333: Béla, elolvastam de nem elolvasni kell hanem megérteni. Miben károsodott az a retkes hogy egy cellában többen voltak, úgy hogy azért ennyi pénz járna ?...a süket duma nem érdekel sőt kivánom minden süketelőknek hogy legyen áldozat és az őket bántott rohadékoknak fizssék a tágas körülményeket.
Béla333
@Csizmás Kond: 14.29
Ne hőbörögj, inkább olvass utána a dolognak! A Fidesz hozott olyan jogszabályt, amit nem tart be. Így nem az ügyvédek a hibásak, ha a segítségükkel, a közreműködésükkel kártérítésért perelik azt a kormányt, amelyiknek be kellene tartani a saját maga által hozott előírásokat. De nem teszi!!:

"A 2015. január 1. napján ha-tályba lépett a szabadságvesztés, az elzárás, az előzetes letartóztatás és a rendbírság helyébe lépő elzárás végrehajtásának részletes szabá-lyairól szóló 16/2014. (XII. 19.) IM rendeleta zárkákban minimálisan biztosítandó mozgás-teret már legalább 3, illetve 3,5 négyzetméter-ben határozza meg, berendezési és felszerelési tárgyak által elfoglalt terület figyelmen kívül hagyása mellett."
https://www.parlament.hu/documents/10181/1202...

Nem hőbörögni kell, hanem kormányozni! (Ezt nem neked írtam, hanem a Fideszes senkiknek!)
Béla333
@Csizmás Kond: 14.35
Ugyanezt mondom én is: Nem olvasni kell, hanem megérteni!
Ha van egy törvény, egy előírás, akkor azt be kell tartani! Ebben gondolom egyetértünk!
Ha nem tartja be az állam, amelyik ezt a törvényt hozta, akkor ki kell kényszeríteni az államtól a törvények betartását!
Ha csak egy stadionnal kevesebbet épít ez a gigantomániás, és ebből a 10-20-30 milliárdból megoldja a börtönökben a fogvatartottak elhelyezését, már nem is lenne miről beszélnünk.
Ja! És azért sem ártana megoldani a normálisabb fogvatartási körülményeket, mert hátha még használni fogják a Fideszes maffiatagok is ezeket a szálláshelyeket...
Csizmás Kond
@Béla333: Értelek én vazze...de te nem akarod megérteni hogy azt javítani kell és nem tovább fenntartani. Törvényt kell módosítani mert ez így a nemcigánynak a nembűnözőnek a diszkriminatív.
Eladott Ország
Völner szerint az is elfogadhatatlan, hogy a börtönkörülmények javulásáért a magyar adófizetők legyenek a felelősek. Viszont akkor kérdem én, mégis ki fizesse ezeket a költségeket? Mert ha esetleg az Unió fizetné, az is adófizetők pénzéből adódik össze. A pénz nem jelenik csak úgy meg a semmiből, azért valaki megdolgozik. Az, hogy Völner ismételten azzal példálózik, hogy az áldozatok nem kapnak kártérítést, már többször meg lett cáfolva, hiszen az elítélteknek megítélt kártérítés az áldozatok családtagjainak jár első sorban. Ez történt az olaszliszkai lincselés esetén is, ezt Völner valahogy mégsem emlegeti mondanójában, vajon mért nem?
Béla333
@Csizmás Kond: 14.54
"Értelek én vazze..." Én is érteni vélem az indokaidat.
"...azt javítani kell és nem tovább fenntartani." Én sem mondtam egy szóval sem, hogy fenntartani kellene a jelenlegi állapotot, nem javítani kellene!
"Törvényt kell módosítani ..." Erre az utóbbi 10 évben a Fidesznek van lehetősége!
"...mert ez így a nemcigánynak a nembűnözőnek a diszkriminatív." A börtön zsúfoltság a cigányokat és a nemcigányokat egyaránt érintheti. Ezen kívül a Fidesz egész álkormányzása, látszat tevékenysége diszkriminatív az egész ország nem Fideszes részének!
Eladott Ország
A fidesz szavazta meg a börtönkártérítéses törvényt, ami miatt most sírnak. A törvényjavaslatot a parlament 115 igen, 23 nem és 30 tartózkodás mellett elfogadta. Igennel szavazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, Tuzson Bence is. Az a Tuzson Bence, aki épp minden fórumon ágál a kifizetések ellen. Nem tudom a Tuzson tudja-e, hogy Strasbourg már nem vizsgálja a börtönök viszonyait, mert a fideszes többségű parlament 2016-ban hazai szabályozást alkotott, így az elítéltek nem fordulhatnak nemzetközi fórumhoz addig, amíg a magyar jogorvoslati lehetőségeket ki nem merítették.
csak úgy....
@Eladott Ország: gondolva,olcsóbb lesz mint börtönt építeni az eu pénzekböl...
ez sem jött be a stadionistáknak!
csipetke
@Csizmás Kond: 10:54 Miféle törvénykijátszásról beszélsz?Ezt az idióta törvényt a rossz börtönkörülményekről a fidesz hozta meg.Most meg rinyálnak mint a rossz qrva.Innentől gőzöm sincs,miféle ügyvédi kötelességről írsz?Ezt a levest a fidesz főzte,hát most egyék is meg rinyálás nélkül
lusta
@Béla333: Sajnos a csizmás macska egy alapvető dolgot nem hajlandó megérteni. A törvényt be kell tartani. Ha panasza van, a törvény lehetővé teszi a panaszt. Ezek szerint a jelenlegi hatalom és vak követői még a törvény adta morgási lehetőséget is megvonná. Az már csak hab a tortán, hogy a beadott kártalanítási igényt nem én, de még csak nem is Ön mérlegeli, hanem az erre célra szolgáló bíróság. Mindebből látszik, hogy az elbírálást is saját hatáskörbe szeretnék venni. Na erre látunk most egy rahedli példát. Ha ez sikerül, jönnek szép sorjában a következő esetek.
csipetke
@fahrenheit451: 10:07 Már lehet kapni orbán viktor gyertyát,talán szimbolikusan azt jelenti,ha meggyújtják,látni,hogyan fogy el orbán.Aztán lehet kapni németh sziszi sószórót,és pénztáros lőrinc perselyt is.Rendelnék,de rohadt drága azokhoz képest,akiket megformáztak
csak úgy....
@csipetke: a fidesz keres és mindíg talál egy ütközési pontot ,hogy a magyaroknak legyen miért egymásra köpködni! -mert szerintük nincs magyar, aki ne útálna,gyülölne valakit!
Csizmás Kond
@csipetke: Az a törvény amit csak ismételgetni tudtok de nem olvastátok sehol nem írja, hogy egy sittes ha nem szanatóriumi körülmények között él az állam milliókkal kell kárpótolja.
Az igaz, hogy uniós nyomásra bizonyos törvényeket átfaragtak viszont az ha úgy sikeredett hogy míg egyiknek vagyonokat hoz addig a másiknak megalázó és sértő át kell alakítani...és ezt használta ki az ügyvéd...de remélem, hogy a megváltoztatás fogja tartalmazni azt is hogy az így kifizetett összegeket vissza kell téríteni...
csak úgy....
@Csizmás Kond: hülébb vagy,mint a megboldogult anyósom,pedig az sem volt semmi...
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..elképzelem milyen lehet a feleséged...hogy ne is beszéljünk a gyerekeidröl...
csipetke
@Csizmás Kond: 14:54 Nem értem,hogy miért az ügyvédeket fikázod,ahelyett,hogy írnál a fényességesnek egy levelet,hogy módosítsa a fidesz a sajátmaga által hozott idióta törvényt.Az ügyvédek a hibásak,hogy betartják a fidesz törvényeit?
kereső
Orbánnak is itéltek már meg "kártéritést"- 500.000.-Ft-ot kapott munka nélkül.Nem hallottam tiltakozni. Meg a 2006-os "hósöknek" is, iga ők megdolgoztak érte- felgyújtották a fél várost, és a Tv székházat, kórházba juttatak 300 + rendőrt,és felzabálták a Túró Rudit. Itt akkor miárt a bűnözők kapát a kártéritést? Azok meg nem akiknek felgyújtották a kocsiját, a kirakatát.
lusta
@Csizmás Kond: Drága sztrovacsek, úgy látom, gondjai vannak a jogállammal. Van egy törvény, mindegy ki hozta, amit be kell tartani. Ha a delikvens úgy látja, érzi, hogy a törvény nincs betartva és neki ebből hátránya származik, jogorvoslattal él. Ennek a mindekori panasznak van egy fóruma, ahol mindezt elbírálják. Ezt hívják bíróságnak. A meghozott jogerős döntés mindenkire vonatkozik. Arra is, akinek a kérvényét elutasítják és arra is, akinek kérvényét jóváhagyják. Ezt hívják jobb helyeken jogállamnak. Ezek szerint Ön megkérdőjelezi a jogállamiságot. Szíve joga, de akkor ne csodálkozzon az EP legutóbbi kétharmados döntésén.
Csizmás Kond
@csipetke: ...miért itt és miért az ügyvédeket...azért mert ez a cikk arról szól...máskülönben írhatnék az űrszondákról is de akkor azt kérdeznéd hogy azt most miért keverem ide.
Csizmás Kond
@lusta: ..ja a delikvens úgy látja hogy a börtönbe a törvény nincs betartva...basszameg Ábel, gondolom ő sem a törvények betartása végett került oda...
é tudod mit jelent a sztovacsek kifejezés ?
Macskaszem
Orbán ezekkel a kijelentésekkel új szövetségeseinek üzent, Azt akarta deklarálni, hogy semmi nem idegen tőle, ami rasszista és kirekesztő, nem retten vissza attól sem, hogy akár nemzetközi bíróságok által hozott jogerős ítéletekkel is szembeszegüljön. Tehát, hogy bármilyen írott és íratlan erkölcsi és jogi normát áthág, ha politikai érdekei ezt kívánják. https://varosikurir.hu/vasarhelyi-maria-orban...
szegfue
@Giovanni Alba: 13:37 Nyilván igazad van, Te értesz hozzá. Bennem -- vélhetően rosszul -- mégiscsak "a lehető legenyhébb ítélet kiszabásáért küzd" u.az, mint a "tényleges bűncselekmény elmismásolása"... Az utolsó mondatoddal egyetértek. Mindenképpen köszönöm az információt.
lusta
@Csizmás Kond: Sztrovacsek. Olvasson Rejtőt ős akkor Vágner úrtól mindezt megtudhatja.
Csizmás Kond
@lusta: ...olvastam és tudom csak kíváncsi voltam ön tudja-e vagy csak szajkózza.
csak úgy....
@Csizmás Kond: a ti köreitekben szabad Rejtöt olvasni? hallatlan...
lusta
@Csizmás Kond: 2013. évi CCXL. törvény
a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról
Kártalanítás az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt *

10/A. § * (1) Kártalanítás jár az elítéltnek vagy az egyéb jogcímen fogvatartottnak a fogvatartása során a jogszabályban előírt élettér biztosításának hiánya és az ehhez esetlegesen kapcsolódó más, a kínzás, kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód tilalmába ütköző elhelyezési körülmény, különösen az illemhely elkülönítésének a hiánya, a nem megfelelő szellőztetés, világítás, fűtés vagy rovarirtás (a továbbiakban együtt: alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények) által előidézett sérelem miatt. A kártalanítás minden egyes, az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények között eltöltött nap után jár. A kártalanítás megfizetésére az állam köteles.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott jogcímen további kártérítésnek vagy sérelemdíjnak helye nincs, de az elítélt vagy az egyéb jogcímen fogvatartott jogosult az ezt meghaladó igényét polgári bíróság előtt érvényesíteni.

(3) A kártalanítás egy napra eső összege legalább ezerkettőszáz forint, de legfeljebb ezerhatszáz forint.

(4) A kártalanítás iránti igény attól a naptól számított hat hónapon belül érvényesíthető, amelyen az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények megszűntek. E határidő elmulasztása jogvesztő. E bekezdés alkalmazásában nem tekinthető az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmény megszűnésének, ha e körülmény fennállása rövid időtartamra, de legfeljebb harminc napra megszakad azért, mert az elítélt vagy az egyéb jogcímen fogvatartott elhelyezése során a jogszabályban előírt élettér biztosítva volt.

(5) * A kártalanítás iránti igény benyújtására az elítélt vagy az egyéb jogcímen fogvatartott és védője, illetve ha az elítélt vagy az egyéb jogcímen fogvatartott szabadult, jogi képviselője is jogosult. A kártalanítás iránti igényt írásban, a külön jogszabályban a kérelem...
lusta
benyújtására rendszeresített nyomtatványon, a fogvatartás helye szerinti bv. intézetnél, ha pedig az elítélt vagy az egyéb jogcímen fogvatartott már szabadult, annál a bv. intézetnél kell benyújtani, ahonnan a szabadítás történt. A kérelemben nyilatkozni kell arról, hogy az elítélt vagy az egyéb jogcímen fogvatartott javára az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt az Emberi Jogok Európai Bírósága (a továbbiakban: EJEB) kártérítésre kötelezte-e az államot, illetve a polgári bíróság ítélt-e meg kártérítést vagy sérelemdíjat, és ha igen, melyik bíróság, milyen ügyszámon.

(6) * A kártalanítás iránti igény benyújtásának feltétele az is, hogy az elítélt vagy - a kényszergyógykezelt, illetve az előzetes kényszergyógykezelt kivételével - az egyéb jogcímen fogvatartott az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt a 144/B. §-ban meghatározott panaszt előterjessze a végrehajtásért felelős szerv vezetőjéhez. Ez a feltétel akkor alkalmazandó, ha az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények között töltött napok száma a harmincat meghaladja. Ha az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmény hosszabb időn át fennáll, három hónapon belül újabb panaszt előterjeszteni nem kell. Nem róható az elítélt vagy az egyéb jogcímen fogvatartott terhére, ha rajta kívül álló okból nem tudta a panaszjogát érvényesíteni.

(7) A kártalanításból történő kielégítésnek kizárólag

a) azzal a bűncselekménnyel összefüggésben megítélt polgári jogi igény, illetve a polgári bíróság által jogerősen megítélt kártérítés vagy sérelemdíj erejéig van helye, amely miatt kiszabott szabadságvesztés végrehajtása tekintetében a kártalanítást megállapítják, illetve

b) a gyermektartásdíj behajtása iránti végrehajtási eljárásban érvényesített követelés erejéig van helye.

(8) * A (7) bekezdésben meghatározott esetben, ha a kártalanítás összege nem fedezi a kielégítendő követeléseket, elsősorban a gyermektartásdíj iránti követelést, majd a polgári jogi igényt és vele egy sorban a...
lusta
a bűncselekmény miatt megállapított kártérítést vagy sérelemdíjat kell kielégíteni azzal, hogy ha a kártalanítás összege nem fedezi az azonos soron felsorolt valamennyi követelést, akkor e követeléseket arányosan kell kielégíteni.
Rockxy
ez érdekes.
tegnapis betámadta.
mikó haggya má abba?
Csizmás Kond
@lusta: Látom nem unod...akkor ezekből kérlek foglald össze a lehető legrövidebben, hogy melyik az a rész, kifejezés vagy sértő körülmény ami érhette az elítélteket...amiért milliókat kaptak.
Egy amire gyanakszom az a helyszűke de azonkívül ( habár azért is örvendenie kéne hogy enni kapott és ruházták annyi ideig ) nem tudom elképzelni, hogy miért kéne az állam fizessen nekik
csak úgy....
@Csizmás Kond: moziba ne vigyen,cirmim? "Egy amire gyanakszom az a helyszűke"...baxod,két kemény nap után végre sikerült,ezt mára még nem is vátam ...
csak úgy....
@Eriksson: te még ott élsz a középkorban? gondótam...
Béla333
@Eriksson: 20.27
Örülj, hogy nem a középkorban élünk, hiszen akkor a tolvajok kezét egyszerűen levágták!
Gondolj bele, hogy nézne ki egy Fideszes nagygyűlés...
Eriksson
@Béla333: Mit gondolsz? Az itt véleményt alkotók közül hányan lettek volna karóba húzva felségsértés miatt?
Béla333
@Eriksson: 20.52
Vagy éppen fordítva is lehetett volna, mint a franciáknál 1789-ben!
Akkor lehet, hogy a Fideszesek nemcsak a kezüket vesztették volna el...
Giovanni Alba
@szegfue: Kedves Szegfue! Nem, nem értek a (büntető)joghoz (sem), de a válás során alkalmam nyílt egy közvetlen, barátságos ügyvéddel elbeszélgetnem. Az ügyvéd ismeri a jogot, az ügyfél nem. Az ügyvéd ezért minden lehetséges segítséget megad az ügyfelének. Volt még lakás eladás, örökösödés, ingatlan ajándékozás. Nagyon sok olyan dologra derült fény az ügyvéd vagy közjegyző által, melyekre álmomban sem gondoltam volna. Mondjuk egy gázszerelőnek se osztogatnék tanácsokat.
szegfue
@Giovanni Alba: tegnap 22:50 Jót derültem, mert ezt rendesen "benéztem"!! A nickneved pontosan olyan "különleges", mint Sal Amander és mivel tőle kérdeztem, azt hittem ő válaszolt:)) Az azért egy kicsit furcsa volt igy visszagondolva, hogy ugy irtad "szerintem" és valahogy nem voltál olyan "kategórikus". De most már világos! Bár a véleményem nem változott meg.
advocat
@Béla333: Igaz. Mivel és általában kézfelemeléssel szavaznak. Sok lenne a tartózkodás.
advocat
@advocat: Válasz-féle.

Béla Benke

Valaki mondja meg:
"Magyar Györgyhöz hasonló ügyvédek mennyit és hogyan kérnek el a raboktól a kártérítések után".

Miért nem tudhatjuk meg, hogy mennyit kaszáltak az ügyvéd urak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. March 31., 17:33
Gyász: koronavírusban halt meg a Star Wars sztárja