A kormánypártok jónak és igazságosnak tartják a gyönyöspatai roma családoknak a kormány azon javaslatát, hogy az állam ne pénzben, hanem oktatással és képzéssel fizesse ki a szegregáció miatt megítélt kártérítést – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Ön is nemet mondhat a bírónak?

Hollik István aláhúzta, a baloldal idején valóban volt szegregáció a gyöngyöspatai iskolában, a "cigány gyerekek ezért valóban szenvedtek hátrányt abban az időszakban". "A helyzet rendezése azonban úgy igazságos, ha a cigány gyermekeket kárpótolják, éppen ezért az ő felzárkózásukat kell segíteni, méghozzá oktatással, képzéssel, fejlesztéssel és nyelvoktatással" – fejtette ki.

"Arra kérjük a Soros-szervezeteket – akik első helyen felelősek azért, hogy ez az egész helyzet előállt –, hogy ha valóban fontos nekik a cigány gyermekek ügye, akkor most tegyék félre a politikát és a pénzügyi céljaikat, és ne akadályozzák ennek a jó javaslatnak a megvalósítását és elfogadását"

- mondta Hollik István.

A kormánypárti politikus arra biztatta a helyi roma családokat, hogy fogadják el a kormány javaslatát és a pénz helyett válasszák gyermekeik oktatását és fejlesztését. Ez a legjobb megoldás mindenki számára – tette hozzá.

Gyöngyöspata: a Fidesz szembe megy egy jogerős bírósági ítélettel, mert megteheti – mi lesz a következő?

Arról, hogy a szegregált, több mint 60 egykori gyermeknek összesen 99 millió forintot kell fizetni, jogerős bírósági ítélet van, a vélemény másodlagos. A Fidesz-KDNP azonban ragaszkodik hozzá, hogy az ítélet az ellenére az alperesek ne fizessenek.

(MTI nyomán)

(Fotó: pixabay.com)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Figyi, Segglik! Soros György fizette az egész Fütyesz-vezérkar iskoláztatását, ti meg most "természetben" akartok törleszteni?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Köb Jani
Miért is kellet külön választani őket, mert nem tanulnak, de megakadályozzák a tanulni akaró gyerekeket.
kulabombaafityiszre
Mivel jogerős ítélet van és az alperes a dagadt javaslatára nem fizet,biztos ,hogy az
Emberi Jogok Európai Bíróságál fog az ügy kikötni.
Aztán majd az adófizetők pénzén ki kell fizetni nem 100 millkát,hanem vagy 2-3 milliárdot.
Nagy buli lesz.Lesz majd akkor soros.migráncs,gyurcsány,brüsszel,meg fene sem tudja mi még.
Madácsi Pali
@kulabombaafityiszre: az áltad emlitett 2-3miliárd nem a gyöngyöspatai romák, hanem Viktor Viktorovics Gecikov miniszterálnok által kivezényelt, a megfelelő összegeket az előirt helyen leadó siserehad és az ő biznisze lesz. A romákra majd az ügy végén, minden az ügyre elszámolt 100 Ft költésből 10 fillér!
justhpeter
@Shikari: Eccer kifejthetnéd a "Shikari jogállam" lényegét. Mondjuk annak alapján, amit a fideSS-kdnp a parlamentben megszavazott. Milyen egyezményekhez csatlakozott a magyar állam, milyen törvényeket hozott a 3X2/3 a gazdaállata "sugallására" ? Meséld el hogyan kellene azokat betartani !
RonaGyuri
Akasztott ember házában a kötelet ….

a mondás szerint nem tanácsos emlegetni, de a derék Magyar Hírlap egyenesen odavitte

A lap főoldala egy normális országban, még a mi megengedő törvényeink és értelmezések szerint is több évi börtönt szolgál meg uszítás bűntette miatt.
Ezek egyike a „egykori SZDSZ-es Soros-növendék, jogvédő Horváth Aladár” ekézése. Ami bár hangneme minimum véleményes, de az érvrendszere egyenesen lenyűgöző. Bűnei között említik, hogy: „a Farkas Flórián-féle Lungo Drom ellenében szervezett cigányságot mozgósító politikai szervezetet.”!!! =))
szép új világ
Sajnos a cigányok tényleg vannak annyira ostobák, hogy ezek után sem fogják megérteni, hogy ez a következménye a 10 kg krumpliért és üveggyöngyért eladott szavazataiknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.