A budapestieknek hasznos megállapodásokat köt a kormány Karácsony Gergely főpolgármesterrel – közölte Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szombaton az MTI-vel.

A közleményben az államtitkár felidézte, pénteken Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel együtt tárgyalásokat folytattak Karácsony Gergellyel és munkatársaival a közös fellépést szükségessé tevő budapesti kérdésekről, amelyet megelőzött egy szerdai, szintén hosszadalmas és alapos egyeztetés.

A tárgyalások eredményeit Fürjes Balázs úgy foglalta össze:

"intenzíven, nyitottan, megoldásokat keresve, a budapestiek számára eredményesen tárgyaltunk a héten Karácsony Gergellyel. Napirenden voltak a budapestiek gyógyításának, a budapesti egészségügyi ellátás javításának lehetőségei és a fővárosi szemétszállítás, az úgynevezett kukaholding kérdése is".

Hozzátette, fontos kérdésekben állapodtak meg az egészségügy területén. Rögzítették a legfontosabb közös célt: ha szükséges, a beutaló kiállítása után hét napon belül legyen meg a CT vagy MR vizsgálat minden esetben, a vizsgálat után három napon belül pedig legyen vizsgálati végeredmény, diagnózis. A kormány száz százalékban biztosítja az ehhez szükséges kétmilliárdos költségvetési támogatást – emelte ki.

A kormány állítja, jól együtt tud működni Karácsony Gergellyel

Az államtitkár közleménye szerint megegyeztek abban is, hogy a kormány a központi költségvetésből idén összesen 10 milliárd forinttal támogatja a budapesti kerületek járóbeteg ellátási szolgáltatását, vizsgálatokat, gépek, eszközök beszerzését, rendelők építését, felújítását.

"A megbeszéléseken egyenként, tételesen áttekintettük a kerületi igényeket és döntöttünk a források kerületek közötti megosztásáról. A megállapodás részleteit a kormány és a főváros közösen fogja ismertetni"

- fűzte hozzá.

A szemétszállítás ügyében Fürjes Balázs azt közölte, elmondták Karácsony Gergelynek, hogy a kormány fenn kívánja tartani az egységes, országos hulladékgazdálkodási rendszert, aminek uniós követelmények, a gazdaságosság és a környezet védelmének biztosítása az okai. Ezt a feladatot országosan ellátó kukaholdingnak nincs tartozása a Fővárosi Közterület Fenntartó (FKF) vállalat felé.

Hozzátette, 2019-re minden benyújtott számlát kifizetett a fővárosnak a cég. Az utolsó 2019-es számlát az FKF még nem nyújtotta be, így a kukaholdingnak nincs jogszerű lehetősége fizetni. Abban is megegyeztek, hogy szakmai mederben keresik a megoldást: az FKF és a kukaholding vezetői minden kérdést tisztáznak, és ha cégvezetői szinten bármilyen véleménykülönbség van, akkor azt a cégvezetőkkel együtt közösen megvitatják.

"Úgy álltunk fel az asztaltól, hogy nem a vitát, a konfliktust keressük, és a szakmai megoldást mindketten napokon belül lehetségesnek tartjuk"

- írta, azzal együtt, "Budapest nem csatatér, a budapestiek joggal várnak közös munkát tőlünk a főváros új vezetésével. Mindkettőnknek kutyakötelessége az együttműködés Budapest, a budapestiek érdekében. A vitákat vállalni kell, higgadt, szakmai szellemben le kell folytatni őket, sőt, az eltérő megközelítésünket a budapestiek javára kell fordítanunk: az értelmes vita segít megtalálni a legjobb megoldásokat. Ez a budapestiek érdeke, mi ebben vagyunk partnerek" – hangsúlyozta Fürjes Balázs.

(MTI)

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fox W Mulder
A kormány állítja, hogy jól együtt tud működni Karácsony Gergellyel
Ez kamu ,lehet hogy ezt kommonikálják de ez a valóságtól elég mesze van .
Az OV -s szélhámos társaság mindent megrpróbál hogy konkrétan ellehetetlenitse a 90 napja megszavazott Karácsony
által vezetett fővárost de ez sajnos nem fog menni mert rengeteg normális állampolgár van van akik a jelenlegi főpolgármester az átlagemberek jóléte ,jóbbléte irányában kezdeményezett ügyek mőgé álltak .Ennyi ! Csókolom .
tudode
Abban a hiszemben, hogy Fürjes Tamás új hús, mert még a Wikipédián sincs adatok arról, hogy ki fia, borja!
.
Oszt' kiderül, hogy a két ballábas, pályatévesztett őfőméltóságának gyermekkori álmának fővárosi díszpécsere
.
Fürjes Balázs
Vállalat: Miniszterelnökség
.
Beosztás: Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár
.
"""2000-2002 között három évig a Budapest Sportcsarnok (Papp László Sportaréna) újjáépítéséért a 2012-es budapesti olimpiai pályázatért felelős miniszteri biztos voltam, 1998-2002 között igazgatósági tagja, részben elnöke voltam a Hungaroring Zrt. vállalatnak. 2003-2011 között kilenc évig különböző vállalatvezetői feladatokat láttam el a WING Zrt. ingatlanfejlesztő cégcsoportnál elnöki tanácsadó és vezérigazgató-helyettes beosztásban. 2005/6-ban programigazgatója voltam a Fidesz Polgári Kormányzás 2006 Budapest programjának. 2011 óta kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosaként dolgozom, 2015-17 között elnöke voltam a Budapest 2024 olimpiai pályázatnak és tagja a budapesti FINA vizes világbajnokság szervezési bizottságának. 2004 óta kuratóriumi tagja vagyok a Fővárosi Közmunkák Tanácsa Közalapítványnak.
.
2018 májusában a Miniszterelnökségen Budapest-fejlesztési államtitkárnak neveztek ki.
.---------------------------------------
.
A puding próbája a kajálás, hogy nem pimpós-e!
.
És kérdés az, hogy vajon rafcsi őfélesége MIÉRT HELYEZTE GONDNOKSÁGA ALÁ A FŐVÁROST!
kissé felnőttem
nyugtával dicsérd a napot, majd kiderülnek a turpisságaik lassú viz partot mos.
Nessy
Lehet, hogy Fürjes Balázzsal sok mindent megbeszéltek, megvitattak, egyeztettek, aztán majd O.V. vagy Gulyás Gergely közli, hogy : Nem úgy van az úgy van, Fürjes csak a maga nevében tárgyalt, ami a kormányt semmire nem kötelezi.
vitriol
Meggyőződésem: fürjest azért nevezték ki, hogy minden módon hátráltassa Karácsony terveit, miközben látványosan "csöpög" az ürge a segítőkészségtől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.