A 28 éves győri járművezető nem használta a biztonsági övet, súlyosan sérült a balesetben.

Flippergolyóként pattogott a megcsúszott autó Győrben

Győrben, a Szent István úton, a Tihanyi Árpád út irányából a Bisinger híd felé közlekedett egy Fiat típusú gépkocsi vezetője 2020. január 19-én 1 óra 41 perckor. Haladása során a Szent István út 12. szám előtti útszakaszon – az elsődleges információk szerint – járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért a nedves aszfalton megcsúszott. Uralmát elveszítve járműve irányítása felett felhajtott a terelőszigetre, ott az autójával először egy közúti jelzőtáblának, majd továbbhaladva egy közúti jelzőtáblát tartó oszlopnak ütközött. A szemle adatai szerint a járművezető a biztonsági övet nem használta, a baleset következtében megsérült, őt a mentők kórházba vitték. Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék a járműveiket! Csapadékos időjárás esetén a legtöbb problémát a változó tapadóképességgel rendelkező útburkolat, valamint a romló látási viszonyok okozzák.

A balesetek elkerülése, a sérülések következményeinek csökkentése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét arra is, hogy a biztonsági öv használatának lakott területen belül és kívül egyaránt nagy szerepe van. A bekövetkezett baleseteknél kerülnek előtérbe a passzív, másodlagos műszaki biztonsági tényezők, úgymint a biztonsági öv, a fejtámasz, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak (megfelelő motoros védőruházat). Baleset esetén ezek használata növeli a vezető és az utasok túlélési esélyeit, nem ritkán megóvják őket a sérülésektől is.

(police.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ittott
figyelmeztető a sok eszement számára
Rockxy
flippergolyó a legújabb firkásztalálmány
Lepényleső
Sajnos így szokott lenni,ha valaki fittyet hány az útviszonyokra. A többi ezer hiába közlekedik akár lépésben,
egy mindig van akitől retteg az ezer,hosszában-széltében,s legtöbbször ők maradnak az útszélen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.