A héten az az alaptalan hír röppent fel, hogy a következő uniós költségvetésből szinte semennyi forrást nem kap majd Budapest, így megnéztük azt, hogy a mostani ciklusban egyáltalán mennyit kap. Megdöbbentően nagy, közel 700 milliárd forintos szám jött ki csupán a legnagyobb projektek összesítésével. Igaz rögtön hozzátesszük, hogy ezek nagy részét nem maga a főváros kapja és sok olyan projektet is bemutatunk, amelyek budapesti kötődésűek, de országos kihatásúak. Nézzük a tíz legnagyobb uniós projektet, amelynek biztosan van köze Budapesthez. A 3-as metró felújítása még talán sokaknak beugrik, ami egyébként messze a legnagyobb uniós fejlesztés a 2014-2020-as ciklusban Budapesten, de az M0 déli szektorában sok dugót okozó nagy fejlesztést már talán kevesebben kapcsolják EU-pénzhez. Egy nagy budapesti villamos- és trolibusz beszerzési projekt, illetve egy hulladékgazdálkodási fejlesztés pedig feltehetően szűk körben ismert. Amint az alábbi listán látjuk: a valamennyire budapesti...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@görbetükör: Nem a témához, kb. a hozzászólásoddal egy időben, egy másik cikknél gondoltam arra, hogy mostanában nagyon ritkán fordulsz elő, legalábbis az előző időszakhoz képest.
Nessy
És ebből mennyi megy a kegyenceknek a túlárazások kapcsán a magánszámlájára?
Eladott Ország
A kormánynak lehetősége van célterületeket megjelölni, hogy hol használná fel az EU-s támogatásokat, Budapest pedig kurvára nincs benne ezekben az elképzelésekben. Ez nem csak azért súlyos, mert teljesen világos, hogy a közlekedés vagy az infrastruktúra modernizációja nem képzelhető el EU-pénzek nélkül (Budapestnek nincsenek saját forrásai például a kormány által kötelezően előírt elektromos buszok beszerzésére), hanem mert az egész szándék a nettó bosszú irányába mutat. Ha átrendezik az operatív programok struktúráját úgy, hogy megszüntetik a főváros EU-támogatását, az gyakorlatilag Budapest pénzügyi kivéreztetésével egyenértékű. Márpedig 2010 óta alig akadt, és most sincs olyan jelentős budapesti fejlesztés, amely legalább részben ne uniós forrásokra támaszkodna – ahogy arra Jávor Benedek is rámutatott. Szóval aki ennek a sekélyes emberanyagnak egyetlen szavát is elhiszi, az magára vessen. Aki konszolidációban reménykedik, meg le van nyűgözve attól, hogy foltokban önkritikus, már-már emberi hangot ütött meg, az változatlanul nem érti, hogy ennek a népnyúzó, dörzsölt alaknak a saját hatalmán kívül semmi nem számít, és emberek millióit is bármikor elárulja, ha azzal bosszút állhat az ellenségein. Kár, hogy Budapesten se, máshol se se az ellenzéki városvezetőkön, hanem a saját népén áll bosszút. Megsebzett magyar néplélek, az.
görbetükör
@CsipkeRózsa: Igen, mert egyre nehezebben viselem a fórumok színvonalát. Túl sok nekem a közönségesség.
RonaGyuri
Szerecsen-mosdatásnak indult,

de igazi látlelet lett belőle

A derék porfoli.hu „Őrült mennyiségben ömlik az EU-pénz Budapestre – Íme a megdöbbentő lista” címmel cikket rittyentett. Hogy milyen szándékkal azt most hagyjuk. A lényeg, hogy maga is elismeri, hogy: „ezek nagy részét nem maga a főváros kapja és sok olyan projektet is bemutatunk, amelyek budapesti kötődésűek, de országos kihatásúak.”. Azonban az összeállításnak ennél nagyobb gondja is van – persze túl azok a tényen, hogy ezen pénzeket szinte kizárólag a főváros gyűlölő fityesz-bagázs zsebeli be -, azt keni a főváros képére, hogy „ országkeret közel 8%-át kitevő összeg jött ki”! Nos ezzel – túl az említett tényeken - van ám nem kis gond: ez az ország fejnehéz!!! Tessenek előkapni az adatokat és megvizslatni őket. S lássanak csodát: bár a népességszám még a 20%-ár sem éri (ami ugye több mint kétszerese a felvetettnek) de a gazdasági és adó termelési teljesítménye, hozzájárulása az országéhoz ennél is lényegesen nagyobb! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.