Tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, ezzel a fagyhalál áldozatainak száma 95-re emelkedett szeptember közepétől január közepéig – jelentette a Magyar Szociális Fórum vasárnap. Az emberéletben keletkezett veszteség növekvő tendenciájú az egy évvel ezelőttihez képest – jegyezte meg az emberjogi szervezet. Tavalyi jelentésük szerint 2018. szeptember hideg napjai és 2019. január 19. között a szegénység és a hideg együtt 78 áldozatot követelt. Az idén is ismétlődő, szakadatlanná vált tömeges fagyhalál arra utal, hogy hazánkban hiányzik a politikai akarat egy olyan súlyos társadalmi probléma megoldására, amely a rendszerváltás óta több mint 8500 ember életébe került- fogalmaznak közleményükben. A hideg miatt végzetesen kihűltek többsége (megközelítőleg 60 százalékuk) fűtetlen lakásban vesztette életét, a többiek kórházba szállításuk közben, vagy beszállításuk után (kb. 20 százalék), illetve a szabad ég alatt (kb. 20 százalék).

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Málna
Most már jó lenne, ha írnának egy-két konkrét példát is, hogy pontosan hogyan és miért fagytak meg ezek az emberek.
Eriksson
@Málna: Amíg konkrét esetekről nincs hír, addig ezek csak számok.
Eriksson
@Eriksson: Karácsony főpolgármester úr a kampányában minden nyugdíjasnak ígért 20 000 ft fűtés hozzájárulást, amit a mai napig nem fizetett ki. Valszeg ha megteszi, valamivel kevesebb lenne az áldozatok száma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.