A Himnusz identitásunk és kultúránk legmeghatározóbb eleme – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap a Kölcsey Ferenc síremlékénél tartott megemlékezésen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén.

Potápi Árpád János a Himnusz megszületését is felidézve arról beszélt, a magyaroknak – más nemzetekkel ellentétében – nem diadalmenet vagy győzelmi felvonulás a nemzeti imádságuk, a Himnuszban benne vannak a viharos évszázadok tragédiái, mementói, a nemzet esendősége, de ugyanúgy benne van a megrendíthetetlen hit is a Mindenhatóban.

Hozzátette, ezen a napon nemcsak egy kiválóan megírt és csodálatosan megkomponált, az összmagyarság szívét összekötő művet, hanem a nemzet évezredes történelmét és keresztény hitét is ünnepeljük.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Melyik himnusz, a Kölcsey-é, vagy a Nélküled című giccs?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: Nem jártam ott,de nagyon nem is kell...elég ha csak megnézzük a statisztikákat /nem a fidesz csinálja/..bűnözés...erőszakos cselekmények...és te talán ott élsz?? De nem kell oda menned,elég ha elbeszélgetsz olyanokkal akik itthon a cigánysorok közelében laknak!!!Talán tőlük kéne megkérdezni,kell-e a szegregáció,nem a jogvédő barmoktól!!! De ha téged ennyire bánt a rassz szerinti szegregáció...akkor csinálhatnák büntetett előélet szerint is!!!Nos...szerinted kik kerülnének abba a csoportba egy faluban???
RonaGyuri
@Pálinkás Pál: te tényleg ennyire buta vagy, vagy ezért fizetnek? csak feltettem egy ártatlan kérdést a derék matyar média baromságai kapcsán!
Egyébként voltam már ott, s vannak ott barátaim és kollégáim!
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: nos...akkor végképp nem értelek...ha voltál ott ,és barátaid is vannak,akkor igazán nem kell magyaráznom milyen lett a helyzet...tudod va a mondás...ami nem megy azt ... 600 éve nem sikerült integrálni a cigókat,mert nem is akarnak beilleszkedni ,akkor miért is baj ha az ember megúnja...és ő is tesz az elkülönülésért?
verőce21
Hazánkban, a hamarosan négymilliósra növekvő cigánysággal nem tud és tudott mit kezdeni semelyik koormány sem a "rendszerváltozás" óta.
A szaporodásuk olyan gyors, hogy sem börtönökkel, sem iskolákkal nem tudja követni a (ma még) többségi társadalom a våltozásukat. Tehetetlenségükben rászabadította őket az egész országra-társadalomra, megelőzve a szegregációból következő háborút és robbanást.
Ezzel pöcegödörré és szemétteleppé változott az egész ország. Elviselhetetlenné válik az élet a szülészetektől az iskolákon és hivatalokon át a társadalmi életig. Kérdés, van-e ebből még visszaút? Vagy az egész ország egy szegregált cigányországgá válik?
Mert külföldön sehol nem kellenek, visszatoloncolják őket...Mi a megoldás...?
doobogo
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
verőce21
A magyar "Himnusz" pedig nem érdekli a cigányokat. Nem is tartják sajátjuknak. Megjegyzem, ezt a parazita népséget nem is "sújtotta a balsors...", nekik "az egész világ az ellenségük".

www.youtube.com/watch?v=ORJoAdaMHRI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.