A Fidesz szerint magára hagyta azt a 12 beteget Budaörs város vezetése, akik a város magánkézben lévő egészségügyi központjában szenvedtek el súlyos fertőzést szemműtét közben, még karácsony előtt.

Czuczor Gergely, a városi Fidesz-csoport elnöke vasárnap a Budaörsi Egészségügyi Központ előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett:

az érintett betegeken további szemműtéteket kellett végrehajtani a Szent János Kórházban, ahol több betegnek is jelezték, hogy valószínűleg maradandó károsodást fog elszenvedni.

Hozzátette, hogy a műtétet követő két hétben senki sem kereste fel a betegeket az intézmény részéről, ezért Budaörs polgármesterének, Wittinghoff Tamásnak még január elején kérdéseket tett fel a helyi Fidesz az üggyel kapcsolatban, amelyekre csak részben kaptak választ.

Ezért most a nyilvánosság bevonásával fordulnak ismét a polgármesterhez. 

Egyebek között szeretnék megtudni, hogy tervezi-e a város vezetése felülvizsgálni az egészségügyi központot üzemeltető Jump Consulting Kft. üzemeltetési szerződését, amelynek vezetői a polgármesterrel baráti kapcsolatokat ápolnak

- mondta Czuczor Gergely.

Szeretnének választ kapni arra is, hogy tervezi-e a város vezetése a betegek felkeresését és segítségnyújtás felajánlását a részükre.

Czuczor Gergely jelezte: felvetik azt is, hogy mivel a Jump Consulting Kft. üzleti beszámolója szerint a cég 2016 és 2017 közötti 177 millió forintos nettó árbevétele 1377 millió forintra emelkedett egy év alatt, nem lenne-e érdemes az egészségügyi intézményt ismét városi üzemeltetésbe venni. A városi Fidesz vezetője beszélt arról is, hogy az egészségügyi központ közleményben kért csak elnézést a betegektől, és január eleje óta egyesével hívogatja be a sértetteket, hogy peren kívül megegyezzen velük. 2019. december 15. óta az egynapos sebészeti részleg nem kapott engedélyt az ÁNTSZ-től további műtétek elvégzésére – fűzte hozzá Czuczor Gergely.

Forrás: MTI

Címlapkép (illusztráció): Pixabay CCo

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Nem a kormány feladata rendbe tenni az alkalmatlan magánrendeléseket?! Ha nem tudják, be kell zárni - legalább több bajt ne csináljanak! Mellesleg, egy egészségügyi intézménybe nem elég az orvos, esetleg nővér: takarítónő is kell, nem is kevls. Meg persze, fertőtlenítőszerek, rendszeres féregírtás, stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Aki Én: Miután az állami, amit már "átvettek", és sikeresen padlóra küldtek! Saját magukat csak nem fogják tetemre hívni!
sokanvagyunk
Jó helyen járt... - úgy látom, a tisztánlátásával nagy bajok vannak nála.
Macskaszem
A magánrendelő ellenőrzése nem az önkormányzat feladata, de jó ürügy Wittinghoff buzerálására. Azzal foglalkozzon inkább a fidesz, hogy több tízezren halnak meg állami intézményekben gyógyítható, megelőzhető betegségekben.
Madácsi Pali
FideSSnyikok! Ez említett intézménynek ugye semmi köze O1G országlásához? Az önkormányzati választás után engedélyezték a létrehozását, tervezték, építették, berendezték, átadták, és fertőződtek meg benne a "zemberek"? Vagy ez mégsem ment ilyen gyorsan? Tömjétek már le az apatejet a szátok széléről!
emarfe
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
CsipkeRózsa
@RonaGyuri: Ez az utolsó összeg éppen az egészségügyből hiányzik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.