A volt református tábori püspök azt mondta, személyesen is megtapasztalta „a civilek által kifejtett lejárató tevékenységet”. Példaként a Magyar Helsinki Bizottság egy állítólagos akcióját hozta fel, „amikor gyufásdobozokban csótányokat csempésztek a fogvatartottaknak, hogy ezzel bizonyíthassák a felhergelt rabok a cellák embertelen viszonyait”. A Magyar Helsinki Bizottság társelnöke a napokban mutatott rá egy cikkben arra, hogy a börtönkártalanításokra azért tarthatnak igényt az elítéltek, mert gyakran évekig olyan körülmények között töltik a szabadságvesztésüket, „ahogyan kutyát sem lehetne tartani”, a kártalanítás rendszerét pedig ugyanaz a kormány hozta létre, amely most elfogadhatatlannak nyilvánította. És valóban, pénteken meg is született a döntés arról, hogy felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését – írja az Index.

Ahogyan korábban megírtuk, vasárnap délelőtt a málenkij robot áldozataira emlékeztek Kismaroson. A település katolikus templomában tartott ünnepi szentmise után felszólalt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára is, illetve Csuka Tamás református lelkész, nyugalmazott protestáns tábori püspök. 

A szentmise utáni templomi ünnepségen Csuka Tamás a mindennapi életben is tetten érhető igazságtalanságokra hívta fel a figyelmet – közölte az MTI. Elmondása szerint

ilyen felháborító igazságtalanság érte jó barátját, a gyöngyöspatai iskola volt igazgatóját, akit elüldöztek, meghurcoltak, miközben a városban bizonyos helyi csoportok részéről ma is rendszeres erőszakosságok, önkényeskedések borzolják a légkőrt.

Felháborítónak nevezte a váci fegyházban általa személyesen megtapasztalt, civil szervezetek által kifejtett lejárató tevékenységet. Példaként említette

a Helsinki Bizottság akcióját, amikor gyufásdobozokban csótányokat csempésztek a fogvatartottaknak, hogy ezzel bizonyíthassák a felhergelt rabok a cellák embertelen viszonyait.

A Helsinki Bizottság jogászai egyébként korábban valóban többször felhívták már a figyelmet arra, hogy embertelen körülmények között tartanak rabokat a magyar börtönökben, emiatt és a börtönök zsúfoltsága miatt egyébként bírósági ítélet nyomán a magyar államnak kártérítést kell fizetnie a raboknak a fogvatartásuk után – teszi hozzá a 444.hu. Orbán Viktor év eleji sajtótájékoztatóján kritizálta ezt a rendszert, a napokban pedig meg is született a döntés a kifizetések felfüggesztéséről.

Forrás: Index, 444.hu, 24.hu, MTI

Címlapkép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ürgebőrbe öltözött búvárok egy csőszkunyhóban gyújtötték a csótányokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Püspök uram! Volt már börtönben. Mert Önnek is csak azt kívánom, hogy éljen olyan cellában ahol a WC-t csak egy függöny választja el. Egy főre 2 négyzetméter sem jut. Ha ilyen idős, mi lett volna a véleménye a régi veszprémi börtönről?Rózsa Sándor különb cellában volt Kufsteinben! 150 éve!!!
kokopelli
@Nyírfa: (10:22)...csak a küszöböt kell nekik átlépni,azután nincs ami a ß@rt megállítaná! Hány éve megy a
Sorosozás,és az erőlködés egymást felülütni! (bizonyítani a gazdinak mint a kutyák!)
Nyírfa
@kokopelli: Mint az örvény, elkap, és bepörget.
De, hogy ennyire csak a mának éljenek! Nem gondolnak arra, hogy a mai állapotok nem tartanak ki életük végéig?
Csizmás Kond
@Horizont: Szerintem nem börtön kell több hanem becsületes, mindenkire egyformán érvényes törvény, és olyan büntetés amitől fél a bűnöző nem pedig épp azért bűnözik.
RonaGyuri
A csótányok a parókián randalíroznak

egy igazi hungaricum története

Csuka Tamás, nyugalmazott tábori lelkész azt állítja, hogy „az MTI tudósításában kiforgatták a szavait”. Azaz valótlan az állítás, hogy ő rágalmazta volna a Helsinki Bizottságot.
Nos a dolgoknak vannak igazi magyar vonatkozásai, sőt egyértelműen szokásos momentumai:
az MTI hazudik,
a derék pap kussol mint a hal, csak akkor ébred, mikor beperlik rágalmazásért,
a katolikus egyház csöndben lapít,
Tömjény Sónyiéknak sincs mondanivalója,
s Őfenesége sem érzi úgy, hogy mondandója lenne!!!
S a csúcs: az MTI vezetője a helyén van: sem nem mondott le, sem nem rúgták ki!
advocat
Pert indít a Magyar Helsinki Bizottság a református lelkész ellen, aki...
Csuka Tamás református lelkész szerint a Helsinki Bizottság gyufásdobozokban...
Csuka: Az MTI tudósításában teljesen kiforgatták a szavaim

Ki hazudott? Szerintem az MTI, mert ott kötelező a seggnyalás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.