Csuka Tamás a kismarosi katolikus templomban a szentmise után tartott vasárnapi ünnepségen „a mindennapi életben is tetten érhető igazságtalanságokra” hívta fel a figyelmet. Azt mondta, személyesen is megtapasztalta „a civilek által kifejtett lejárató tevékenységet”. Példaként a Magyar Helsinki Bizottság egy állítólagos akcióját hozta fel, „amikor gyufásdobozokban csótányokat csempésztek a fogvatartottaknak, hogy ezzel bizonyíthassák a felhergelt rabok a cellák embertelen viszonyait”. A Magyar Helsinki Bizottság ezt követően közösségi oldalán közölte: "a jó hírnevet sértő hazugságáért természetesen pert fogunk indítani Csuka Tamás nyugalmazott tábori püspök ellen."

Ahogyan korábban megírtuk, vasárnap délelőtt a málenkij robot áldozataira emlékeztek Kismaroson. A település katolikus templomában tartott ünnepi szentmise után felszólalt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára is, illetve Csuka Tamás református lelkész, nyugalmazott protestáns tábori püspök.

A szentmise utáni templomi ünnepségen Csuka Tamás a mindennapi életben is tetten érhető igazságtalanságokra hívta fel a figyelmet

– közölte az MTI. Csuka

felháborítónak nevezte a váci fegyházban általa személyesen megtapasztalt, civil szervezetek által kifejtett lejárató tevékenységet.

Példaként említette

a Helsinki Bizottság akcióját, amikor gyufásdobozokban csótányokat csempésztek a fogvatartottaknak, hogy ezzel bizonyíthassák a felhergelt rabok a cellák embertelen viszonyait.

A jogvédő szervezet erre reagálva vasárnap este azt írta, felháborító, hogy a kormány tagja a magyar bíróságok által alkotmányellenes működés miatt feloszlatott Magyar Gárdát felavató püspökkel együtt egy templomban politizál.

A Magyar Helsinki Bizottság jogvédelmet vitt a börtönökbe, nem pedig csótányt, abból import nélkül is van elég. Annak örülünk, hogy a püspök úr szerint nem a jogvédők nyomták össze a zárkák falait, hogy zsúfoltnak tűnjenek

– reagált a jogvédő szervezet a Facebook-oldalán Csuka Tamás nyugalmazott tábori püspök szavaira.

Hozzátették:

A jó hírnevet sértő hazugságáért természetesen pert fogunk indítani Csuka Tamás nyugalmazott tábori püspök ellen.

Az Index emlékeztet, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke a napokban mutatott rá egy cikkben arra, hogy a börtönkártalanításokra azért tarthatnak igényt az elítéltek, mert gyakran évekig olyan körülmények között töltik a szabadságvesztésüket, „ahogyan kutyát sem lehetne tartani”, a kártalanítás rendszerét pedig ugyanaz a kormány hozta létre, amely most elfogadhatatlannak nyilvánította. És valóban, pénteken meg is született a döntés arról, hogy felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését.

A kormány egyébként a napokban kért bocsánatot a Helsinki Bizottságtól, amiért a 2017-es nemzeti konzultációja valótlan és jó hírnevét sértő állításokat fogalmazott meg róluk – teszi hozzá az Index.

Forrás: 24.hu, Index

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ezek a pedofil csuhasok a kommunista idokben kadar segget nyaltak most meg orbanet, mikozben gyermekeket molesztalnak. Undorito fergek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@human: Most már csak azt kell kivárni, hogy az mti hazudotte vagy az a lap amelyik lehozta...
csak úgy....
@Shikari: nem érti,beszélj világosan! korán keltél tibim,gondolom melózni mentél...
nezelodo
@csak úgy...: Hangulatjelentést írt, mint harminc éve, megszokásból. Csak akkor nem szóltak neki, hogy megszűnt a párt...
csak úgy....
@nezelodo: nem szünt az meg csak másképp hívják öket...
kokopelli
@nezelodo: @csak úgy...: a fityiszpribékeknek itt. könnyű,mert a feladatuk csak az "egymás alumúlása" !
Azt legalább mindannyiszor sikerrel teljesítik! Boldog lehet az Orbán "kereszapa" (;-)
csak úgy....
bezzeg jó neked @durbincs: ...te egy liberális országban vagy hülye,ott gondoskodnak rólad...,szerintem még pelenkáznak is.
illiberáliséknál,ott bezzeg szarhatnál a gatyádba és az sem hatná meg öket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.