Számos olyan belvárosi szálláshelyet a 24.hu, amely minden jel szerint engedély nélkül működik. A jelenség komoly, tízmilliós adókieséssel járhat a belső kerületekben.

Jó biznisz zughoteleket üzemeltetni a Belvárosban

December közepén írt a hírportál a Nógrád megyei fideszes országgyűlési képviselő, Becsó Zsolt Nagymező utcában található szálláskomplexumáról, amely bár hotelként hirdette magát, a helyi önkormányzattól korábban még csak engedélyt sem kért az üzleti tevékenységhez. (Becsó a cikk megjelenése után kilépett a szállást üzemeltető cégből.) 

Némi kereséssel több tucat hasonló, azaz be nem jelentett apartmant, hostelt, illetve lakást találtak a Nagykörút által érintett kerületekben, amelyek a fideszes politikus cégéhez hasonlóan megspórolhatták regisztrációt. Ez pedig nemcsak adminisztratív okokból kifogásolható, hanem azért is, mert ezek a vállalkozások a négyszázalékos idegenforgalmi adót (ifa) bizonyosan nem fizetik be az önkormányzatnak. Amelyek így összességében minimum tízmilliós nagyságrendű, jogos bevételüktől esnek el az adócsaló ügyeskedők miatt, miközben az idegenforgalmi adó csak egy lehet az elbliccelt kötelességek közül.

(24.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

doobogo
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jozefina
Most miután kiderült, vajon ki fog intézkedi és büntetni??? Csali fideszes politikust felelősségre vonni???
rokker33
@Jozefina: Senki sem fog büntetni senkit!!A politikus már így lebukás után kilépett sőt nem is volt benne azt sem tudja hogy hol van ez a szálló szóval nem bizonyítható rá a bűncselekmény mossa kezeit! Így megy ez orbanisztánban ha egy társuk bukik először kimossák a ganéjból, ha nem sikerül akkor repül !
nezelodo
Érdekes ez a sok "napszámosjózsi" aki ott szálláshelyet üzemeltet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.