Ők a legalacsonyabb jövedelműek. A KSH adatai szerint napi 414 forint jutott élelmiszerre egymillió magyarnak, a legalacsonyabb jövedelműeknek 2018-ban – erről a hétfői RTL Híradó számolt be. Az egyik legtöbb ingyenételt osztó alapítvány, az Ételt az Életért szerint ebből az összegből egy adag ebédet sem lehet megfőzni. A műsorban elhangzott, a legkisebb jövedelmű magyarok főleg kenyeret és krumplit esznek, húst viszont harmadával kevesebbet, gyümölcsből pedig fele annyit.

(Forrás: hvg.hu, RonaGyuri által)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy újabb MTI-s parasztvakítás

még igazából el sem terjedt igazán a református lelkész a katolikus templomban gátlástalanul rágalmaz ügy, máris újabb mértes ferdítéssel álltak elő

A derék MTI - na és szokás szerint utánanézés és utána gondolkodás nélkül velük szinte az egész matyar média,– adta közre legújabb méretes hazugságát.
Nos ezzel a kérdéssel ma reggel is kezdhetném számos hír felemlítését. Én ezzel a hírrel teszem meg, amit sikerült egy bugyuta címmel is közreadni: „Napi 414 forint jutott ételre tavaly egymillió magyarnak”!! Amivel persze azt akarták közölni, hogy: 1millió magyar van, akinek naponta csak 414 Ft jut ételre. Túl a nyelvi leleményen arról sem tudunk, hogy kit kell értenünk esetünkben a magyarokon, ahogy arról sem, hogy milyen rétegeket számoltak bele ebbe az 1millióba. Mindez azonban apróság ahhoz képest, hogy a hír tartalmaz fura kijelentéseket is:
egyfelől; „a legkisebb jövedelmű magyarok főleg kenyeret és krumplit esznek, húst viszont harmadával kevesebbet, gyümölcsből pedig fele annyit.”, minek a harmadánál illetve felénél???
másrészt tudta közölni, hogy „2017-ben ennél is rosszabb helyzetben voltak a legkisebb pénzűek, akkor napi 343 forint jutott nekik élelemre.”, amiből a derék propagandisták azt is levonhatnák, hogy lám-lám nem csak a gazdagok gazdagodnak, de a legszegényebbek is egyre többet engedhetnek meg maguknak! Pedig csupán a szokásos KSH trükk egyik változatát vetették be, mikor a pénzbeli adatokat elosztják a valósággal köszönő viszonyban sem lévő fiktív inflációs adattal, s az így kapott értékkel büszkélkednek! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. February 26., 07:01
Felborult egy kamion az M1-es autópályán
Itthon - 2020. February 26., 06:51
Eltűnt egy 12 éves lány
Itthon - 2020. February 26., 06:22
Sok csapadék, zivatar lesz országszerte