A BFK létrejöttével a kormány a budapestiek érdekében végzett fejlesztési feladatait rendezi új szervezeti keretbe.

Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz – tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden.

Gulyás Gergely kiemelte: Budapest jelentősége, szerepe, lakosságszáma és lehetőségei alapján is a legfontosabb magyar város. A kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyeként Fürjes Balázs irányításával jön létre és működik a BFK. A névhasználathoz Karácsony Gergely főpolgármester hozzájárulását is megkapták, ezt köszönik neki, korrekt partneri gesztus volt – közölte.

Elmondta, Fürjes Balázs az új Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójának Vitézy Dávidot kérte föl, aki a felkérést elfogadta.

Meggyőződésünk, hogy Vitézy Dávid személye és munkája komoly hozzáadott értéket jelent a kormányzati Budapest-munkában. Vitézy Dávid a BKK korábbi sikeres vezetőjeként az egyik legtapasztaltabb, legjobb városfejlesztési szakember, remekül fognak együtt dolgozni Fürjes államtitkárral

– fogalmazott Gulyás Gergely.

Fürjes Balázs arról beszélt, hogy Vitézy Dávid

remek igazolás, nagy munkabírású, fiatalon is tapasztalt klasszissal gyarapodott a kormányzati Budapest-csapat.

Vitézy Dávid kompetens vezető, tudását Karácsony Gergely is nagyra tartja, nem véletlenül kérte föl a BKK vezetésére – fűzte hozzá.

Vétek lenne kihagyni őt a budapesti munkából. Ezért kerestem meg azzal, hogy ha már nem vállalta a BKK vezetését, szálljon be a városépítésbe az új Budapest Fejlesztési Központ vezetőjeként. A fővárosiak nyernek azzal, hogy Vitézy Dávid elfogadta a felkérést

– mondta el Fürjes Balázs, hangsúlyozva:

Budapest nem csatatér, a város fejlődése mindannyiunk közös ügye, a budapestiek együttműködést várnak a kormánytól és városvezetéstől, nem háborút.

Mint fogalmazott, Vitézy Dávid, akit minden oldal elfogad, akinek szakértelmét mindenki elismeri, hasznos szereplő lesz a fővárossal közös munkában.

Vitézy Dávid a létrejövő Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. vezérigazgatójaként hamarosan megkezdi a munkát.

Az állami cég tulajdonjogát a Miniszterelnökség gyakorolja. A BFK nem új cégként, hanem az évek óta működő Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja átalakulásával jön létre.

A BFK feladata a városépítésben való közreműködés, a kormányzati budapesti közlekedéstervezési, várostervezési munka elvégzése, a fővárosi önkormányzattal való együttműködés, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa támogatása, részben döntéseinek végrehajtása.

A központ emellett városkutatásokat folytat, gyűjti a nemzetközi tapasztalatokat, legjobb gyakorlatokat, valamint szakmai konferenciákat, társadalmi párbeszédet is szervez majd budapesti ügyekben.

A BFK létrejöttével a kormány a budapestiek érdekében végzett fejlesztési feladatait rendezi új szervezeti keretbe, nem vesz át önkormányzati feladatokat, hatásköri változás nem történik, ilyen kormányzati szándék nincs.

Címlapkép: Facebook/Vitézy Dávid

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Megalakult a Helytartótanács, amely az Uralkodó akaratát végrehajtva fogja irányítani a fővárost a megválasztott képviselőtestületek ellenében, és amely az Uralkodó kegyeként a Budapestnek szánt források elosztása felett is rendelkezik. A Helytartótanács "sápadt lészen és reszketni méltóztatik", idézve kissé szabadon Petőfit. Azt nem szabad elfelejteni, hogy kár az igyekezetért, a szart a lóba viszonylag nehéz visszalapátolni! Fürjesnek talán a főpolgármesterrel kellene együtt dolgozni, de úgy néz ki, hogy a Vitézy gyerek kinevezésével egy újabb frontot nyitottak Karácsonnyal szemben. https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/vitezy1.JPG...
Sámannus
A maffia kézi vezérlésben tartja a fővárost, hogy ne kelljen semmivel elszámolniuk. Ez a pojáca csak dísznek kell, mint a kurvák a kupi kirakatában.
Eladott Ország
@RonaGyuri: ma, 13:45; Újabb romantikus történet az egypárti beltenyészetről.A Vitézy-Erdős-Orbán klán összefonódása itt látható ábrázolva. https://kuruc.info/galeriaN/hir/vitezyfamily3...
vacsi
"Vitézy Dávid a BKK korábbi sikeres vezetőjeként az egyik legtapasztaltabb, legjobb városfejlesztési szakember, "
Ajjaj! Milyen lehet a többi?
ómió
@Clavigo: Ezt nyilván legelészés közben üzened! Az úttörőből lett "jó efftárs" ahol tud - még legelészés közben is - segít!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.