Jogerős ítélet született egy olyan ügyben, amelyet az európai csalás elleni hivatal (OLAF) ajánlása alapján indítottak – tájékoztatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a vádlottak egy orvostechnikai eszközöket forgalmazó cég résztulajdonosaiként 2008-ban az Európai Unió és Magyarország költségvetése által társfinanszírozott fejlesztési kerethez pályázatot nyújtottak be, mert egy régiós orvosdiagnosztikai központot akartak létrehozni.

A pályázatukban a beszerzendő orvostechnikai eszközöket túlárazva szerepeltették, a projekt megvalósításához a magyar költségvetésből 214 millió forintot kaptak. Majd egy szlovák cégtől a valóságban 101 millió forint összértékű diagnosztikai eszközöket 466 millió forintos árat feltüntetve vásárolták meg.

A külföldi cég a vételárból az egyik vádlott érdekeltségében álló Seychelles-szigeteki offshore céghez 364 millió forintot utalt át jutalék címén, amely összegből a vádlott a közös cégükhöz – színlelt kölcsönszerződés felhasználásával – 340 millió forintot juttatott.

A vádlottak a beszerzett orvostechnikai eszközöket nem helyezték üzembe, illetőleg nem abban a régióban alkalmazták, ahová a pályázat szerint telepíteniük kellett volna.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a társtettesként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt elítélt visszaeső vádlottat három év szabadságvesztésre, társát pedig 1,2 millió forint pénzbüntetésre ítélte. Utóbbi a 214 millió forintot visszautalta az államnak – áll a közleményben.

Forrás: MTI

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Ha 214 millióra 12 évet kellett várni, akkor a 13 milliárdra mennyit?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@CsipkeRózsa: Ezt hazudta neked a bolsi hazugságlexikon? Ne hallgass rá!
kereső
@ómió: Te tényleg hülye vagy- hülyébb,mint @Shikari. Jössz ezzel a bolsevista dumáddal. Azt hiszed , az elég a meggyőzéshez, vagy éppen sértegetni akarsz, vagy kérkedsz, hogy te ilyet is tudsz? Ez a lemez lejárt 1989 után- a tovariscsi konyeccel. Bár ahogy elnézem a folyamatokat 2010 után- sok-sok minden visszaköszön-olyan érzése van az embernek, hogy ilyen vót má! akkor se tetszett- most meg már útálom, mert keveredik a legrosszabb sztálinista hagyományokkal, és mussolini fasizmusával. De, ha a vitrinestől csak ennyi telik, akkor hajrá!
pannika222
@Csizmás Kond: És látod,melyik cégről van szó? mert az titkos
namihami
Már megijedtem, hogy a Tiborcz gyereket vegzálják.
De nem, hát mégiscsak van Isten.
ómió
@kereső: A valóságot, ha találkozol vele, mindig össze szoktad téveszteni a "bolsevista dumával"? Akkor eztán jobban figyelj! Tovarisi konyec? Hiszen a közélet tele van velük, veled a soraikban! 90. után a beépítettjeik meg a "művelt Nyugat" megakadályozták az elszámoltatásukat! Azóta már 3 ciklusban is folytathatták tovább a rombolást és meg is tették! Szóval, számodra a "legrosszabb sztálinista hagyományok" nem ott köszönnek vissza, amikor Dobrev efftársnőd az Európai Egyesült Államokat hírdeti meg célul (mint Sztálin efftársatok anno a proletár nemzetköziséget), hanem abból, ami most van? Akkor a legközelebbi hazudozásodig is jobbulást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.