Jogerős ítélet született egy olyan ügyben, amelyet az európai csalás elleni hivatal (OLAF) ajánlása alapján indítottak – tájékoztatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a vádlottak egy orvostechnikai eszközöket forgalmazó cég résztulajdonosaiként 2008-ban az Európai Unió és Magyarország költségvetése által társfinanszírozott fejlesztési kerethez pályázatot nyújtottak be, mert egy régiós orvosdiagnosztikai központot akartak létrehozni.

A pályázatukban a beszerzendő orvostechnikai eszközöket túlárazva szerepeltették, a projekt megvalósításához a magyar költségvetésből 214 millió forintot kaptak. Majd egy szlovák cégtől a valóságban 101 millió forint összértékű diagnosztikai eszközöket 466 millió forintos árat feltüntetve vásárolták meg.

A külföldi cég a vételárból az egyik vádlott érdekeltségében álló Seychelles-szigeteki offshore céghez 364 millió forintot utalt át jutalék címén, amely összegből a vádlott a közös cégükhöz – színlelt kölcsönszerződés felhasználásával – 340 millió forintot juttatott.

A vádlottak a beszerzett orvostechnikai eszközöket nem helyezték üzembe, illetőleg nem abban a régióban alkalmazták, ahová a pályázat szerint telepíteniük kellett volna.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a társtettesként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt elítélt visszaeső vádlottat három év szabadságvesztésre, társát pedig 1,2 millió forint pénzbüntetésre ítélte. Utóbbi a 214 millió forintot visszautalta az államnak – áll a közleményben.

Forrás: MTI

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Ha 214 millióra 12 évet kellett várni, akkor a 13 milliárdra mennyit?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
2008.? De, hisz, akkor még "minden rendben" volt! Jó-jó, az államcsődön túl! Vagy mégse?
Aki Én
@ómió: Azt nem mondták a pártirodán, hogy az Elios ügy, valamelyik a több tucatból mikor kerül sorra? Vagy arra is kell várni 12 évet?
tudode
Cinkos aki néma, különösen a jogtudósok, akik MINT A SÍR HALLGATNAK nyolc éve a minden bűnt felülíró ALKOTMÁNYOS VÁLSÁG miatt, és amiatt is, hogy 101 milliós piti üggyel jönnek elő szégyenszemre akkor, amikor a NEMZET VEJE csupán 13, azaz TIZENHÁROM MILLIÁRDOT csóriKÁZOTT el az EU-s adófizetők befizetéseiből
.
www.google.com/search?q=Tiborcz+13+milli%C3%A1rd&oq=Tiborcz+13+milli%C3%A1rd&aqs=chrome..69i57j33.10004j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ettől ennyit! 101 milliót bármelyik új gazdag előránt a pipazsebéből:
.
forbes.hu/extra/50-leggazdagabb-magyar-2019/
.
Illendő lenne az, hogy azok a klf jogÁSZOK, ügyvédek (jogtudósok) visszaadhatnák a diplomájukat, ha legalább betyárbecsületük szikrájával rendekeznének, példát követve Vörös Imre alkotmányjogásztól
.
www.google.com/search?q=v%C3%B6r%C3%B6s+imre+volt+alkotm%C3%A1nyb%C3%ADr%C3%B3+szerint+%C3%A1llamcs%C3%ADny+t%C3%B6rt%C3%A9nt&oq=V%C3%B6r%C3%B6s+Imre&aqs=chrome.4.69i57j35i39l2j0l5.6941j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ennyi cinkos egy kis országban SOKK!
Nessy
@tudode: A gyilkos is, ha lehet, inkább egy betörést vállal el, hogy azért büntessék meg, a többit meg borítsa a feledés homálya!
A millió több, mint a milliárdok!
kereső
Ha 214 millióra 12 évet kellett várni, akkor a 13 milliárdra mennyit?
Clavigo
@kereső: Egyenlőre még nincs közös " eu- ügyészség "...,,,de remélem lesz.. Poltnyalóka még így is fel van gyorsulva,,önmagához képest..
kereső
@Clavigo: Amig orbán az isten Magyarországon, addig itt nem lesz hatásköre az Eu ügyészségnek.A helyzet meg egyre romlik.
Eriksson
Miért nem lehet tudni jogerős ítélet után sem az illetők nevét?
Bogar1938
@rewax: ??? ANYÁD...ANYÁD.:... ANYÁD... A KURVA ANYÁDAT NEKED:
ómió
@Aki Én: Majd, ha végérvényesen sikerül a Mészárosra hazudnotok a céget arra az időszakra is, amikor még nem volt az övé! Ez nálatok már "ujjgyakorlat"! Még, hogy 12 év...
ómió
@Eladott Ország: Mintha még nem sikerült volna a Mészárosra hazudnotok az Eliost arra az időszakra is, amikor még nem volt az övé. Húzzatok bele, efftársak! Mi ez a "lazsálás"!
Jozefina
Az OLAF nemcsak egy ügyet ajánlott!!! Mi van a többivel???
Csizmás Kond
..nem látom a megjegyzést, hogy a csaló cég fideszhez kötődő lenne...
kereső
@ómió: 08:54. Úgy látom ideszalajtottak mégegy valakit, aki tgalán ugatja a magyart, de egyáltalán nem érti.Ez derül ki az Aki Én-nek, és Eladott ország-nak adott válaszaidból/megjegyzésedből.1./ Senki nem mondta-irta, hogy ez a cég mészárosé.
2./ Senki nem mondta-irta, hogy az Elios mészárosé- tudjuk, hogy az a T.István nagykorú magyar állampolgáré (volt).
Akkor milyen hazugságról regélsz kismókus? Szájába akarod adni azt is nem mondott egyikőjük sem?
ómió
@kereső: Ó, igen, persze! Hisz' ti célozni soha, semmire nem szoktatok! Még "itt se"! Mondd el még többször, hátha elhiszik! De még a visszaélést, a bűncselekményt is rá kéne hazudni valakire, ha már az eddigi néhány vizsgálattal még ez se jött össze!
ómió
@Eladott Ország: A te utad tuti! Ezt már rögzítettük! A szemelvényeidet meg a bolsevik hazugságlexikonból a pártszeminárium "direktívái" alapján terjeszted? De, hát, rossz a címzés! Küldjed a falkádbélieknek!
kereső
@ómió: Nem célozgattam. A 13 milliárd tény-amit szintén az OLFA vizsgálat tárt fel. Az is tény-hogy az OLAF által feltárt időszakban az általam emlitett nagykorú állampolgár volt az ELIOS tulajdonosa-és ügyvezetője. Akkor most mi is a problémád? Talán az, hogy a magyar ügyészség azt állapitotta meg, hogy nem talált bűnelkövetésre utaló nyomot?- annak ellenére, hogy az OLAF anyag fehéren-feketén leirta a tényeket: helyeket, önkormányzatokat, személyeket- összegekre lebontva? És ha hazudik valaki az te vagy, meg a kormányod. Hiszen inkább bevállalt 320 milliárd ft-ot, amely összeget a magyar költségvetés áll ( a magyar adófizetők pénzéből), azért, hogy a többi úniós pénz megérkezzen. Ha nem ezt teszi, akkor a 2019-es költségvetés fejre áll- és vele együtt az ország is.
És mert nem tudjuk, hogy végül is ki volt a csaló a 417 milliós ügyben- ami megtérült, hiszen a delikvensek visszapengették a teljes összeget a kincstárba ( hurrá!!!) ezért aztán nem is célozgathattunk senkire sem. És akármelyik oldalközeli is volt aki csalt, lopott- megérdemelten kapta a büntetést. Na ez az, amit tőled/tőletek soha nem fogunk olvasni.
Ami a 12 évet illeti- az arra vonatkozik, hogy bizonyitotta az ügyészség- jó munkához idő kell( na de ennyi???), és meg sem próbálom kiszámolni, hogy -most már nem is a 13 milliárdhoz- a 320 milliárdhoz hány év kell/kellene. Igy már világos, és érthető???
Aki Én
@ómió: Mészáros?
Nem Tiborczot akartál mondani, te felkészületlen, buta propagandista?
Aki Én
@Csizmás Kond: 09:49 Ahol meg a napnál is világosabb, ott meg kételkedsz. Nem mindegy neked?
ómió
@kereső: Szóval, az OLAF csak a magyar ügyészségnek nem írta le a részleteket, amit az is megvizsgálhatott volna? Esetleg leírta, az ügyészség meg is vizsgálta, de testközelből nem találta azokat a bűncselekményeket, amelyek messziről látszottak? Pech! Netán ezért kéne csatlakoznunk az Európai Ügyészséghez, hogy jó messziről megmondja a tutit? A költségvetés meg köszöni, nem áll fejre! Azt akkor tette, amikor Böszme vezéredék államcsődig lopták szét az országot!
ómió
@Aki Én: Nem mindegy nektek? A lényeg, hogy valakire ráhazudhassátok! Keresitek az "egyensúlyt" a 4-es metróhoz!
Aki Én
@ómió: Hogy miket hordtok össze, az valóban mindegy. Csak rávilágítok, hogy mekkora buta lúzer vagy. Nincs nehéz dolgom...
A 4-es metró önmagában az egyensúly. Csak addig ismertették az OLAF jelentést, csak addig volt róla óránként sajtótájékoztató, míg el nem ért a fideszig.
Felkészületlen, informálatlan, buta propagandista vagy. Szégyen, hogy csak ilyenekre futja. Mondjuk az is igaz, hogy IQ 30 felett az ember nem fideszes csicska.
Eladott Ország
@ómió: A fideszesek fanatikus népség. Bármit elhisznek, amit a kormánypárt propagandistái megrágva eléjük köpnek. Mindenkinek nekiugranak, aki nem kedveli, esetleg kritizálni meri imádott vezérüket. Kritikátlanul szajkózzák a betanult szöveget. Tűzzel-vassal védik imádatuk tárgyát. Bármit elfogadnak, amit Orbán mond, minden jó, amit Orbán csinál. Minden rossz, amit bárki más mond, vagy csinál. Mindenki idióta, aki nem a fényes csillagban hisz. Mindenki szélsőbalos liberálfasiszta, migránssimogató sorosbérenc, aki nem Orbán nyájában béget. Aki nem velük van, az nem is normális, nem is ember és nem is magyar. Hülyének lenni márpedig nem kötelező, azt mindenki maga választja.
CsipkeRózsa
@kereső: 729 évet kell várnunk, de valaki számolja utánam.
kereső
@ómió: Elöljáróban tisztázzunk valamit- nekem nincs vezérem. Vezérre csak nektek van szükségetek.
Az államcsődig lopták szét az országot!- mond miért hazudtolod meg a vezéredet?-aki még az junióban is azt mondta, hogy jó állapotban vettte át a fidess a költségvetést, és az országot. Na mindegy, ugorgyunk.
Azt mondood, hogy a mostani költségvetés köszöni jól van- ez azért egy nagyon bátor kijelentés ( netán a pm-ben dolgozol?), hiszen minden erőfeszités- és trükkök százai dacára mintegy 200 milliárddal költekezett túl a kormány a tervhez képest. Tudod én ilyenkor szoktam átmenni kisnyúlba- reszelgetem a körmeimet, dúdolgatok és közben hülye kérdések jutnak eszembe: milyen eurós árfolyamon készült a 2019 év költségvetése? 311 Ft-on? És mennyi volt az árfolyam 2019-ben? Járt az a szerencsétlen forint még 337 közelében is, de 330 alá nem nagyon ment.
Bevállalta a kormány a 320 milliárdot- hogy jöjjön az a közel 1000 milliárd forint, amit visszatartott az a gaz Brüsszel.
Ha nem jön, mennyi lett volna a hiány, és ha szándékosan nem gyengitik a forintot, akkor mennyi?De köszönjük emese a költségvetés jól van. Ezt gondolhatták vargáék is, mert november-decemberben szórták külhonba a pénzt, mint bolond a lisztet. És nem, nem a rendvédelmisek pénzére gondolok- nagyon is megérdemelték, hanem a 80 milliárdos templom/egyházi támogatásra, meg a 14 milliárdra, hogy csak a nagyobbakat emlitsem-és ezeket a tételeket én mind a magyar adófizetők megkárositásának, meglopásának tekintem.Pedig most nincs is gazdasági válság, a gazdaság szárnyal-és ezek szerint mégis van bibi, mert nem teljesül a hiány cél, a kormányzati adósság pedig nődögél.
ómió
@Aki Én: Propagandista-hiánytól az Unió se szenved. Sőt tele van a magadfajtákkal. Ha nyer egy pályázat és éppen nem "haladó" a nyertes, de a pályázatban foglaltak szerint meg is valósul a projekt, akkor arra ők (propagandistáék) utólag ráhazudnak valami olyat, amire bizonyítékot senki (még hajdani Keller, "elszámoltatási kormánybiztos" efftársatok se) nem lenne képes találni. Ezzel kvázi arra a szintre próbáljátok degradálni, mint az 1/3-dal túlszámlázott 4-es metró volt, aminek építése anno forráshiány (ellopták), utólagos finanszírozási igények miatt évekre meg-megállt és végül Tarlóséknak kellett befejezniük. Tanulság: ha már hazudoztok, nem elég nagyot! Zamatosat is kell, nehogy csak zombiék kajálják!
Aki Én
@ómió: ...fájóan buta és tájékozatlan vagy :(
ómió
@kereső: Azt, hogy az államcsőd veszélyével a fejünk felett (2010. után még évekig problémás volt szabadpiacról az államadósság-hegyek refinanszírozása!) bárki nem debil azt mondta volna, hogy jó állapotban vette át az országot, az sima bolsevik hazugság! Neked jól áll! A 200 milliárdos "túlköltekezés" egy több, mint 20000 milliárdos költségvetésben az hány % államháztartási hiányt is jelent? Egy százalékot se! Az uniós ajánlás max. 3%! Veres efftársadék anno 10%-ig meg se álltak, de ők voltak az uniós "jófiuk", nekünk meg a fülünkön folyt ki az adósság! Az árfolyamon rugózol? Mit gondolsz, a Gyuri gazdi féle "mentoraitok" miből szerezték a sokmilliárd dolláros vagyonaikat? Elárulom: valutahekkelésből (is)! Most se álltak le a "hedge fund"-jaik, hanem "dübörögnek"! Még, ha mást hazudoztok is! Szóval, a költségvetés a hazudozásaitokkal együtt is jól van! Akkor "köhögött", amikor Böszmefi főnökötök idején semmire nem jutott belőle. Egészségügyből 550 milliárdot vontak ki, bezártak egy tucat kórházat, bezártak vasúti szárnyvonalakat, bezárták iskolák százait, elbocsátottak 10000 tanárt, az állami alkalmazásban állóktól elloptak egy havi fizut, a nyuggerektől 1-2 havi nyugdíjat, stb. Na, ekkor történt "megkárosítás", ha már erről kárálgatsz! Nem most!
ómió
@Aki Én:Ennyi az "ultima ratio"-d? Örölök, hogy jómagad megmaradtál a kreténségnél!
kereső
@ómió: Ennyi hülye hazugságot- már megbocsáss, de ez nem a fidesses pártfélóra . Mi az ,hogy elloptak 1-2 havi nyugdijat, meg 1 havi fizut? Milyen marhaságot vagytok még képesek kitalálni- talán hasonlitsd össze a 2004-2010 közötti nyugdijemelésekket, az inflációt ,és a bérnövekedést- és a jelenlegi nyugdij kifizetéseket/emeléseket. Tényleg ennyire hülyének néztek mindenkit- hogy inkább hisz nektek, mint a saját zsebének? Ami meg az árfolyamot illerti- a sok lopás, meg az "államcsőd" dacára mégis 260 Ft volt az euro- most meg -ma reggeli adat 337,40 Ft. És igen, gyuri bácsi a bűnös, csak nem a soros, hanem a kuszaszemű, pöttyös fenekű.
Ami meg a hiányt illeti- ha összeadom az árfolyamnyereség többletét, + az elhazudott inflációt + a 1650 ezer milliárd Ft + adóbevételt, akkor az a meglátásom, hogy a magyar költségvetés igen nagy bajban van. Vagy nem jól terveztek- vagy nagyon benéztek valamit az év folyamán. Na de majd kiderül.
A megközelitőleg 10%-os hiány, pontosan a gazdasági világválság időszakára esett- ezt az aprócska tényt mindig elfelejtitek. Na de sebaj- jön még a kutyára deres szalonna, aztán meg majd meglátjuk. vagy nem.
Fejezd be a bolsevikozást- mert ma magyarországon egyetlen alakulat van, amel előszeretettel alkalmazza a bolseviki(sztálini) módszereket, és a fidess.
Aki Én
@kereső: Eszméletlen buta ember ez az @ómió:
ómió
@Eladott Ország: És mindezt egy, a valósággal soha össze nem találkozó bolsi mondja? Bruhaha!
kereső
@Aki Én: Nem tudom ,hogy buta-e, hiszen csak a fidess brossúrát nyomja.Vagy nagyon okos-mert ebből él.
ómió
@kereső: Mi az, hogy elloptak? Az pont' az, ami történt! Még, ha lehazudnátok is! Lapozz utána! Az infláció 2004-2010. között? Mindig olyan 10% körül ingadozott. Volt is tőle eladósodás! Altalános! Látszik is az országon (is), máig is! Árfolyam? Gyuri gazditok és klónjai igen "szorgalmasak"! Részetekről a költségvetés már 10 éve "nagy bajban" van, de érdekes: sosem látszik rajta! Talán nem hazudjátok rá elég intenzíven! A magatok egójának a másikra hazudásához meg csak így tovább, "harcoljátok ki" nekünk 2022-t is!
Aki Én
@kereső: Ha nem lenne buta, nem mondana ekkora butaságokat, látná a mai bajokat is, tudná, hogy ezek csak hazudoznak. Ha okos lenne, megélne munkából.
kereső
@Aki Én: Nálunk, magyarországon az az "okos", aki meg tudja oldani "okosban"-és munka nélkül is jól megél. Mint ez a habonyárpi utánzat itten.
kereső
@ómió: Tudod, nincs kedvem brossúrát olvasni. Ritka korlátolt elme vagy- olyan igazi fidesses szint. Sakkozni se fogok veled .Várom a további habonyárpi által megirt szöveget- ha nem haragszol, akkor ezek után nem strapálom magam, hogy némi kis ismeretet tömjek a fejedbe. Hasztalan a próbálkozás. No pá.
ómió
@kereső: Most se sikerült "átplántálnod" a bolsevik kiskátét? Se a hazugságéposzokat? Megpróbáltatás lehet, ha gyakran vagy így!
CsipkeRózsa
@ómió: Tényleg azt hiszed, hogy mindenkinél okosabb vagy?!
ómió
@Eladott Ország:Egyetlen bolsi hazugságra se vevő? Hát, az maga a "haladó pech"!
ómió
@CsipkeRózsa: Ezt hazudta neked a bolsi hazugságlexikon? Ne hallgass rá!
kereső
@ómió: Te tényleg hülye vagy- hülyébb,mint @Shikari. Jössz ezzel a bolsevista dumáddal. Azt hiszed , az elég a meggyőzéshez, vagy éppen sértegetni akarsz, vagy kérkedsz, hogy te ilyet is tudsz? Ez a lemez lejárt 1989 után- a tovariscsi konyeccel. Bár ahogy elnézem a folyamatokat 2010 után- sok-sok minden visszaköszön-olyan érzése van az embernek, hogy ilyen vót má! akkor se tetszett- most meg már útálom, mert keveredik a legrosszabb sztálinista hagyományokkal, és mussolini fasizmusával. De, ha a vitrinestől csak ennyi telik, akkor hajrá!
pannika222
@Csizmás Kond: És látod,melyik cégről van szó? mert az titkos
namihami
Már megijedtem, hogy a Tiborcz gyereket vegzálják.
De nem, hát mégiscsak van Isten.
ómió
@kereső: A valóságot, ha találkozol vele, mindig össze szoktad téveszteni a "bolsevista dumával"? Akkor eztán jobban figyelj! Tovarisi konyec? Hiszen a közélet tele van velük, veled a soraikban! 90. után a beépítettjeik meg a "művelt Nyugat" megakadályozták az elszámoltatásukat! Azóta már 3 ciklusban is folytathatták tovább a rombolást és meg is tették! Szóval, számodra a "legrosszabb sztálinista hagyományok" nem ott köszönnek vissza, amikor Dobrev efftársnőd az Európai Egyesült Államokat hírdeti meg célul (mint Sztálin efftársatok anno a proletár nemzetköziséget), hanem abból, ami most van? Akkor a legközelebbi hazudozásodig is jobbulást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.