Csak éppen az utolsó pillanatban fizetnek, ahogy egyébként eddig is tették.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Ennyit kormányunk jogi és egyéb műveltségéről, élén az ELTE jogi karát látogató miniszterelnökkel. Azért törvény ellen a kormány nem sokat tehet. Majd a 2/3 eldöntheti. Akkor meg alkotmánybíróság. Ott talán jogilag műveltebbek ülnek. Bár annak idején a vizitdíjat - mint költségvetési tétel - mégis eltrölhetőnek vélték. Ennyit róluk is.
advocat
A Kormány 1004/2020. (I. 21.) Korm. határozata
a börtönzsúfoltság miatti kártalanítási eljárásokkal kapcsolatos visszaélésékkel szembeni azonnali
fellépésről
A Kormány álláspontja szerint a börtönzsúfoltságra hivatkozással elindított kártalanítási eljárásokat egyes elítélt bűnözők
és segítőik visszaélésszerűen, a saját meggazdagodásukra használják fel, amely joggal sérti a társadalom és különösen
a bűncselekmények áldozatai igazságérzetét, ezért ennek megakadályozása azonnali cselekvést követel.
Ennek érdekében a Kormány felhívja az igazságügyi minisztert, hogy
1. az egyes ügyekben a jogszabályok által biztosított legvégső időpontig a börtönzsúfoltság miatti kártalanítások
kifizetését haladéktalanul függessze fel;
Felelős: igazságügyi miniszter
Határidő: azonnal
2. a hatályos szabályozást haladéktalanul vizsgálja felül és annak eredményéről tájékoztassa a Kormányt.
Felelős: igazságügyi miniszter
Határidő: azonnal
Orbán Viktor s. k.,
miniszterelnök
kereső
Erről csak annyit, hogy 2015-ben kiemelt ügyként kezelte a kormány az új börtönök épitését-(egy készült el a kilencből), mert a zsúfoltságra már akkor felhivta a figyelmet az unió. Helyette épitettek stadionokat, illetve megváltoztatták a számolási módot. A börtön cellákban minden négyzetcentiméter a lakteret szolgálja, az ágyak, asztalok, szekrények által elfoglalt is. Igy aztán csökkent a zsúfoltsági létszám 112-re. Szóval a kormány nem tartotta be határozatát, és most meg veri a nyálát az általa hozott jogszabály ellen. És igen, joggal sérti a társadalom igazságérzetét - az is, hogy kormány nem tett semmit annak érdekében, hogy a zsúfoltság miatt ne kelljen milliókat kifizetni. És ha már áldozati kártalanitás- akik kártalanitást kaptak az államtól ,mint elitéltek- azokból az összegekből elsődlegesen az áldozatoknak járó káréritést kellett kifizetni, és csak a maradványra (ha volt) tarthatott igényt a bűnöző.
Nagyon visszás, hogy hova vitte el a kommunikációt a kormány a Gyöngyöspatai szegregáció miatti kártéritéstől- holott a két kártérités összemosása,( és a szegregáció miatti kártérités negligálása )újabb szög a jogállam koporsójában, és aljas cselekedet.
kereső
Ebben a kormányhatározatban szó nincsen a felfüggesztésről- csak arról, hogy a birósági döntés utolsó napján fogják kiutalni a megitélt kártéritést.
Eladott Ország
A Gulág is istenigazából egy avantgárd, egzisztencialista elemeket sem nélkülöző börtön volt, elvégre. Az istentisztelet és a BV-s poloskainvázió is szorosan összefüggnek a globalizáció malmában őrlődő világban, amelyben semmi sem történik ok és összefüggés nélkül – még egy összefüggéstelen prédikáció sem. A váci fegyházban a liberális rabok és a fegyelmezetlen körülmények játszottak össze a kormány és annak büntetésvégrehajtó intézményeinek lejáratására. A telepített poloskák számának a növelése az ÁVH (Alkotmányvédelmi Hivatal) népféltő munkatársainak amúgy is kiemelt országos célfeladata. Az, hogy a magyar börtönök falai gumiból vannak és a létszám növekedésével automatikusan kitágulnak, a már közismert Rogáneffektusnak tudható be. A fizika és Orbán (szenteltessék meg az Ő neve!) törvényeivel nem érdemes vitatkozni! Egyébként az ilyen felfüggesztések csak banánköztársaságokban szokásos!
nezelodo
Kedves keresztény, dakota-kipcsák tesóim, akkor mire volt jó ez az értelmetlen, klimaxos hiszti?
Qqberci
@advocat: "élén az ELTE jogi karát látogató miniszterelnökkel."

Látogatta, látogatta, de mire ment vele? Még a kaput se találta, hogy gólt rúgjon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.