Büntető feljelentést tett a kormányhivatal a budaörsi szakrendelő ügyében – írja keddi közleményében Budapest Főváros Kormányhivatala.

Mint írják, a Budaörsi Egészségügyi Központban történt eseményekkel kapcsolatos járványügyi vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy a decemberi szürkehályogműtétek utáni fertőzéseket a közegészségügyi-járványügyi előírások betartásának elmaradása okozta.

A megállapított hiányosságok miatt Budapest Főváros Kormányhivatala ez idáig büntető feljelentést tett, valamint 5 millió forint egészségügyi bírságot szabott ki

– közölték.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, tizenkét beteget kellett kórházban kezelni a budaörsi szakrendelőben végzett műtét után. A szövődmények valószínű oka, hogy a műtétek során nem tartották be maradéktalanul a személyi higiénés előírásokat.

Forrás: 24.hu, HVG

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"a műtétek során nem tartották be maradéktalanul a személyi higiénés előírásokat."
Nem maradéktalanul nem tartották be, hanem egyáltalán nem tartották be! És nem csak a személyi higiénés előírásokat, hanem nyilván nem volt takarítás (spórolhattak a takarítókon), nem volt fertőtlenítés (spórolhattak a fertőtlenítő szereken), stb.
Qqberci
Budaörs mióta része a fővárosnak?...
csak úgy....
a kormányhivatal miért nem tett följelentést az utóbbi 10 napban törtán 21 megfagyott miatt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.