A most alakuló Budapesti Fejlesztési Központ élére nevezte ki a kormány azt a Vitézy Dávidot, akinek Karácsony Gergely is szánt korábban feladatot a főváros környékén.

Karácsony örül Vitézy Dávid kinevezésének

A főpolgármester a kormányzati bejelentésre Facebook oldalán reagált:

"A lakájmédia tolja a hazugságokat és az uszítást fővárosi ügyekben (is), közben a kormányzati hivatalnokok afféle mosolyoffenzívába kezdtek – ez lenne a mesterterv?

Ezzel együtt én örülök, hogy létrejön a Budapesti Fejlesztési Központ, mert ezek szerint – szemben egyes kormányzati munkaanyagokkal – mégiscsak Budapest fejlesztése a cél.

És örülök Vitézy Dávid kinevezésének is, akiről nem egyszer mondtam el: nagyra becsülöm szaktudását. Tegyük hozzá, hogy ez a szaktudás a fideszes városvezetés alatt leváltást ért, az ellenzéki városvezetés alatt már kinevezést. (A leváltásról amúgy egyedüliként szavaztam nemmel az akkori közgyűlésben.)

Egy azonban világos kell legyen mindenki számára: lehet alternatív városházát építeni a kormányban, de a program, amit megvalósít, csakis egy lehet. Mégpedig az, amire a budapestiek világos és egyértelmű felhatalmazást adtak október 13-án. Az a program, ami elveiben, megközelítésében különbözik mindattól, amit ez a kormány tesz az országgal. Az én programom.

Mindenesetre a valós szándékokat Dávid kinevezésénél talán jobban tükrözi, hogy arról tájékoztattak: az eddigieken felül nem adja meg a kormány a Lánchíd felújításához szükséges támogatást. Pedig nem kértünk sokat vissza a Budapesten megtermelt bevételekből, csak pont annyit, amennyibe a miniszterelnök dolgozószobája került. Szerintem a város és az ország egyik legszebb közös szimbóluma megér egy dolgozószobányi pluszt. Hiszen enélkül a Lánchíd elkerülhetetlen felújításának elhúzódása fenyeget, dolgozunk a megoldáson – a kormány nélkül."

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Forrás: Facebook

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.