A fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő Lánchíd felújítására Tarlós István korábbi főpolgármester a kormánytól hatmilliárd forint támogatást kért; ez az összeg Karácsony Gergelynek is rendelkezésére áll – közölte a Budapest Fejlesztési Központ kedden.

A kormány szerint Tarlós túlárazta a Lánchíd felújítását

A Fürjes Balázs államtitkár irányításával működő Budapest Fejlesztési Központ azt írta: a Lánchíd a fővárosi önkormányzat tulajdonában van, felújítása az önkormányzat feladata. Tarlós István a kormánytól 6 milliárd forint támogatást kért a munkálatokra. "Álljuk a szavunkat, ez az összeg Karácsony Gergelynek is rendelkezésére áll" – szögezték le.

Hozzátették azt is, hogy a főváros a felújítást célzó közbeszerzésen túlárazott ajánlatokat kapott. "A városvezetés az elmúlt 100 napban számtalan intézkedést tehetett volna és tehetne még most is azért, hogy olcsóbb legyen a munka"- jelezték.

A Budapest Fejlesztési Központ felhívta a figyelmet arra is, hogy főváros árfelülvizsgálatot rendelhet el, csökkentheti a műszaki tartalmat, tárgyalásokat kezdhet az ajánlattevőkkel, szigorú árlicitet tarthat vagy teljesen új közbeszerzést folytathat le szigorúbb feltételekkel.

"Azt javasoljuk a budapesti városvezetésnek, hogy éljen bátran a közbeszerzés lehetőségeivel, folytasson le egy új, szigorúbb eljárást. Lépjen fel a túlárazás ellen és mutassa meg: az új városvezetés képes olcsóbban elvégezni a beruházást" – fogalmaztak.

Hangsúlyozták: ha a városvezetés ugyanarra a munkára olcsóbb ajánlatokat kap, "a kormány akkor sem fogja csökkenteni a hatmilliárdos támogatást, arra biztosan számíthat a főváros".

"Budapest nem csatatér, a kormány nem a konfliktusokat, hanem a megoldásokat keresi. Ez a fővárosiak érdeke" – összegzett a Budapest Fejlesztési Központ.

Kép: MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
úgy műx Dávidka ahogy várható volt; igen nagy pénzért cseszteti a fővárost! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Tarlós nem árazta túl a költségeket, a túlárazott pályázatokat visszadobta, nem is vette figyelembe.
A túlárazást most ne akarják úgy elénk tárni, mintha azt Tarlós tette volna.
Sámannus
Régen volt a lánchíd a Dunában. Ha pohosék kezdik lebombázni a várost meg kapjuk.
Eladott Ország
Vissza kell állítani a korabeli állapotokat. https://a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2...
A Lánchíd pedig ugyanúgy megújul, ahogy felújították a 3-as metrót is.
https://uploads.disquscdn.com/images/c3800318...
Ezért van nálam egy készlet csavarhúzó fejekből. Megvárják az orosz ajánlatot... És mi van a beléptetőkapus tömegközlekedéssel? Nem mostanra ígérték? Babahintőporos Dajcstomi hol van?!
Eladott Ország
"Levél a várba: Kedves Miniszterelnök úr!
Tudja, az a nagy baj, hogy maguk mindent maguknak akarnak, nem tudja, hogy nem gebinbe kapta az országunkat. Nem azért, hogy kitermelje magának meg rokonainak, haverjainak az aranybányát – a mi pénzünkből és munka nélkül. Éppen arra gondoltam, hogy például a Lánchidat csak azért nem lopták még el alólunk, mert maguk nem tudnak úszni. Igaz, a szomszédom állítja, hogy ön bír a vízen is járni. Én még nem láttam, hogy valaki kettő lábbal lépeget a vízen, de ha mondják az ön hívei, biztosan igaz. Isteni lehet. Itt tartunk. Hogy nem sül le a fenségesen ronda pofájukról a bőr. Szarházik. Sajnálom, le kell írnom. Én szégyellem magam, hogy ez az ország ide jutott. Kedves Miniszterelnök úr! Szívemet a melegség járja át, szemem könnyel telik a meghatottságtól, amikor ön a Karmelita kolostor csodás erkélyéről letekint ránk, alattvalókra. Áldassék az Úr neve, hogy megadta önnek, ami jár: a szerény, mi több(!), kifejezetten puritán dolgozószobát, potom 16 milliárd forintért! Szívesen összedobtuk mi, adófizetők ezt a jelentéktelen összeget! Megéri nekünk, hogy ön az erkélyről tudja megmutatni a világ véreskezű diktátorainak csodás fővárosunkat, ami most ezeknek a nyavalyás, mindenre csak fanyalgó hazaáruló libsiknek a kezébe került! Hát hova jut a világ! Mi az, hogy mindenféle idióta választópolgár akarata érvényesüljön?! Teljesen egyetértek miniszterelnök úr! Meg kell változtatni a választási törvényt! Szigorúan bele kell írni, hogy szavazni kizárólag fideszes jelöltre szabad!"
RonaGyuri
@RonaGyuri: Na és a Murphy törvények?

Miért pont ezt a törvényt ne okadatolnák

Ha emlékeim nem csalnak számos kötetre való mondás jelent meg ezen a címen és nem kevés csak úgy kapcsolódott. Ezek egyike arról szól, hogy egy számításba azokat a tényezőket, amik rontják az elvárt eredményt, mint lényegtelent el kell hanyagolni.
Ártunk és qurmányunk Paks kapcsán – tegyük hozzá ismét – bedobta ezt a blüdlit! A kormány múlt héten nyilvánosságra hozott klíma- és energiastratégiájából kiderül, hogy a számításokban nem szerepel egy apró kis tétel: a Paks-II beruházás költsége! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. February 23., 11:05
Bizarr: Beszóltak a busók Schobert Norbinak
Nagyvilág - 2020. February 23., 10:26
Tragédia: meghalt két fiatal hegymászó a Magas-Tátrán
Szórakozás - 2020. February 23., 09:44
Nyolc évesen nyert rangos zenei díjat Beyoncé lánya