A fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő Lánchíd felújítására Tarlós István korábbi főpolgármester a kormánytól hatmilliárd forint támogatást kért; ez az összeg Karácsony Gergelynek is rendelkezésére áll – közölte a Budapest Fejlesztési Központ kedden.

A kormány szerint Tarlós túlárazta a Lánchíd felújítását

A Fürjes Balázs államtitkár irányításával működő Budapest Fejlesztési Központ azt írta: a Lánchíd a fővárosi önkormányzat tulajdonában van, felújítása az önkormányzat feladata. Tarlós István a kormánytól 6 milliárd forint támogatást kért a munkálatokra. "Álljuk a szavunkat, ez az összeg Karácsony Gergelynek is rendelkezésére áll" – szögezték le.

Hozzátették azt is, hogy a főváros a felújítást célzó közbeszerzésen túlárazott ajánlatokat kapott. "A városvezetés az elmúlt 100 napban számtalan intézkedést tehetett volna és tehetne még most is azért, hogy olcsóbb legyen a munka"- jelezték.

A Budapest Fejlesztési Központ felhívta a figyelmet arra is, hogy főváros árfelülvizsgálatot rendelhet el, csökkentheti a műszaki tartalmat, tárgyalásokat kezdhet az ajánlattevőkkel, szigorú árlicitet tarthat vagy teljesen új közbeszerzést folytathat le szigorúbb feltételekkel.

"Azt javasoljuk a budapesti városvezetésnek, hogy éljen bátran a közbeszerzés lehetőségeivel, folytasson le egy új, szigorúbb eljárást. Lépjen fel a túlárazás ellen és mutassa meg: az új városvezetés képes olcsóbban elvégezni a beruházást" – fogalmaztak.

Hangsúlyozták: ha a városvezetés ugyanarra a munkára olcsóbb ajánlatokat kap, "a kormány akkor sem fogja csökkenteni a hatmilliárdos támogatást, arra biztosan számíthat a főváros".

"Budapest nem csatatér, a kormány nem a konfliktusokat, hanem a megoldásokat keresi. Ez a fővárosiak érdeke" – összegzett a Budapest Fejlesztési Központ.

Kép: MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
úgy műx Dávidka ahogy várható volt; igen nagy pénzért cseszteti a fővárost! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
úgy műx Dávidka ahogy várható volt; igen nagy pénzért cseszteti a fővárost! =))
Hari
A mi okos kormányunk milyen jól tudja mit kéne tenni-a másiknak !! Az általa "indított" összes közbeszerzés a korrektség csimborasszója volt. Indítson új közbeszerzési eljárást, mire az lezárul, meglehet a Lánchíd is vele . A nyilatkozat a cinizmus, arrogancia csúcsra járatása, mert "nekünk Magyarország az első ".
Béla333
A pofátlanság netovábbja: arra ad tanácsot az ellenzéki főpolgármesternek, hogy végeztesse el a felújítást olcsóbban. Amiben igazuk is van, csak éppen a fő tolvaj, közpénz lenyúló, lopkodó Fidesz ilyen "tanácsa" a pofátlanság teteje.
csak úgy....
faszulsz tarlós...már nem köllesz nekik...(max. bünbaknak)
Qqberci
Hány hídmérnök van a Budapest Fejlesztési Központban? Dávid vitéz ehhez is úgy ért, mint a föld alá szánt közlekedési múzeum tervezéséhez?

Olcsább megoldás kell? Ússzon át a csutkány reggelente a karmelita kolostorhoz...
Rockxy
mit kell ezen annyit rágódni?
ha meg lehet olcsóbban csinálni, akkor csinálják má!
Qqberci
""A városvezetés az elmúlt 100 napban számtalan intézkedést tehetett volna és tehetne még most is azért, hogy olcsóbb legyen a munka""

Tíz éve szipolyozzátok Budapestet és most akkor azt reklamáljátok, hogy az új vezetés 100 nap alatt nem tett csodát?... Egy híd korrekt állapotfelmérése magában több lehet, mint 100 nap...
CsipkeRózsa
Orbánnak van egy főtanácsadója, Tarlós szólaljon meg és mesélje el Orbánnak, hogy az akkor volt, de akkor is kevesellte a kormány hozzájárulását.
tothjani
@Rockxy:
Nem lehet ugyanis ma a pályázatok normál menete a következő.
- Árajánlatot kérnek cégektől a projektre.
- A haver megkapja az ajánlatok összegét és alá ígér.
- A kormány megduplázza a projekt költségét.
Miközben a második pályázó fele pénzért megcsinálta volna !!
CsipkeRózsa
Tarlós nem árazta túl a költségeket, a túlárazott pályázatokat visszadobta, nem is vette figyelembe.
A túlárazást most ne akarják úgy elénk tárni, mintha azt Tarlós tette volna.
Sámannus
Régen volt a lánchíd a Dunában. Ha pohosék kezdik lebombázni a várost meg kapjuk.
Eladott Ország
Vissza kell állítani a korabeli állapotokat. a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fkep.cdn.indexvas.hu%2F1%2F0%2F1414%2F14144%2F141440%2F14144096_c4b08826006b1a7a9a61d33ed059ab19_wm.jpg&key=7sUt1ty5gU5v5kYUyQT-qg&w=600&h=408
A Lánchíd pedig ugyanúgy megújul, ahogy felújították a 3-as metrót is.
uploads.disquscdn.com/images/c3800318328cf839a5d1d084fb64a51a59a5812a0394c3570ad0344a867c1e4c.jpg?w=600&h=365
Ezért van nálam egy készlet csavarhúzó fejekből. Megvárják az orosz ajánlatot... És mi van a beléptetőkapus tömegközlekedéssel? Nem mostanra ígérték? Babahintőporos Dajcstomi hol van?!
Eladott Ország
"Levél a várba: Kedves Miniszterelnök úr!
Tudja, az a nagy baj, hogy maguk mindent maguknak akarnak, nem tudja, hogy nem gebinbe kapta az országunkat. Nem azért, hogy kitermelje magának meg rokonainak, haverjainak az aranybányát – a mi pénzünkből és munka nélkül. Éppen arra gondoltam, hogy például a Lánchidat csak azért nem lopták még el alólunk, mert maguk nem tudnak úszni. Igaz, a szomszédom állítja, hogy ön bír a vízen is járni. Én még nem láttam, hogy valaki kettő lábbal lépeget a vízen, de ha mondják az ön hívei, biztosan igaz. Isteni lehet. Itt tartunk. Hogy nem sül le a fenségesen ronda pofájukról a bőr. Szarházik. Sajnálom, le kell írnom. Én szégyellem magam, hogy ez az ország ide jutott. Kedves Miniszterelnök úr! Szívemet a melegség járja át, szemem könnyel telik a meghatottságtól, amikor ön a Karmelita kolostor csodás erkélyéről letekint ránk, alattvalókra. Áldassék az Úr neve, hogy megadta önnek, ami jár: a szerény, mi több(!), kifejezetten puritán dolgozószobát, potom 16 milliárd forintért! Szívesen összedobtuk mi, adófizetők ezt a jelentéktelen összeget! Megéri nekünk, hogy ön az erkélyről tudja megmutatni a világ véreskezű diktátorainak csodás fővárosunkat, ami most ezeknek a nyavalyás, mindenre csak fanyalgó hazaáruló libsiknek a kezébe került! Hát hova jut a világ! Mi az, hogy mindenféle idióta választópolgár akarata érvényesüljön?! Teljesen egyetértek miniszterelnök úr! Meg kell változtatni a választási törvényt! Szigorúan bele kell írni, hogy szavazni kizárólag fideszes jelöltre szabad!"
RonaGyuri
@RonaGyuri: Na és a Murphy törvények?

Miért pont ezt a törvényt ne okadatolnák

Ha emlékeim nem csalnak számos kötetre való mondás jelent meg ezen a címen és nem kevés csak úgy kapcsolódott. Ezek egyike arról szól, hogy egy számításba azokat a tényezőket, amik rontják az elvárt eredményt, mint lényegtelent el kell hanyagolni.
Ártunk és qurmányunk Paks kapcsán – tegyük hozzá ismét – bedobta ezt a blüdlit! A kormány múlt héten nyilvánosságra hozott klíma- és energiastratégiájából kiderül, hogy a számításokban nem szerepel egy apró kis tétel: a Paks-II beruházás költsége! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.