Folytatódik a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram, amelyekben 19 kastély és 15 vár felújítása indul meg több mint 60 milliárd forint támogatással. A Magyar Falu Programban két alprogram tavaly a helyi közösségek megerősítését és a kulturális élet élénkítését szolgálta. A programban idén 5 milliárd forintot különítettek el a helyi szervezeteknek, kulturális egyesületeknek.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@RonaGyuri: „választási rendszer és többpártiság: 8,75 pont”

maradjunk abban, hogy ez még viccnek is nagyon hülye

A derék hvg.hu „Az EU negyedik legkevésbé demokratikus állama Magyarország” címmel számol be egy economist felmérésről.
„Mindegyikben 0 és 10 pont között osztályozták a demokrácia elemeit, ez alapján így áll Magyarország:
választási rendszer és többpártiság: 8,75 pont
a kormányzat működése: 6,07
politikai részvétel: 5,0
politikai kultúra: 6,25
civil szabadságjogok: 7,06
A magyar demokráciaindex 6,63-as átlagú értékelése

Nos minden pontról van nem kevés meglehetősen megalapozott véleményem, de az első pontról lévén az egyik sok éven át művelt szakterületem bizonysággal állíthatom, hogy itt valamit nagyon benéztek. Hosszasan sorolhatnám a hiátusokat: kezdve az alapoktól, a kétfordulós rendszer megszüntetésétől a kompenzációs baromkodásaikon át az intézmények államosításáig. A akkor még nem is tettünk említést arról, hogy ebben a rendszerben egyetlen vezetőt sem választunk!!! =)) Amihez hozzájön, hogy ezek csak az alapelvek hiányosságai a mindennapos gyakorlat demokrácia deficitje még ezeknél is elképesztőbb! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.