A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a T-Systems Magyarország Zrt. megvásárlásának meghiúsulását vizsgálta, és megállapította, hogy a 4iG Nyrt. jogsértő módon állította össze a bennfentesek jegyzékét, a jogsértés miatt a jegybank 5 millió forintra bírságolta a céget.

5 millió forintos bírságot kapott a 4iG

Egyúttal a Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben is intézkedett, mert

a cég megsértette a bennfentes információ közzétételének késleltetésére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket

- közölte az MNB csütörtökön az MTI-vel.

Az MNB felszólította a 4iG-t, hogy küldje meg a jegybanknak a T-Systems felvásárlásával összefüggő tárgyalások megszüntetése kapcsán készített bennfentesek jegyzékét, és a jövőben is mindenkor feleljen meg e kötelezettségnek. A jegybank azt is megállapította, hogy a piaci visszaélésekről szóló európai uniós rendelet előírásaihoz képest a 4iG tévesen határozta meg, hogy valójában mikor keletkezett az ügylet lezárására vonatkozó bennfentes információ.

Az MNB adatokat kért be a Magyar Telekom Nyrt.-től is a tulajdonában lévő T-Systems Magyarország Zrt. megvásárlásának meghiúsulása kapcsán. A jegybank megállapította, hogy e kibocsátó – bár a bennfentes információ keletkezésének időpontját helyesen határozta meg – az információ közzétételének késleltetését nem indokolta meg megfelelően. Ezért a jegybank kötelezte a Magyar Telekomot, hogy a T-Systems tranzakció lezárásához kötődő bennfentes információ közzétételének késleltetését jogszabályszerűen indokolja meg és ezt küldje meg a jegybanknak.

A közlemény szerint a bennfentes kereskedelem és a befektetők félrevezetésének elkerüléséhez alapvető fontosságú, hogy a kibocsátók a bennfentes információkról a lehető leghamarabb tájékoztassák a nyilvánosságot. A befektetők és a befektetői döntések védelme érdekében így különösen lényeges, hogy egy bennfentes információt mikor tesznek közzé, főképp akkor, ha annak tartalma lényegesen eltér a kibocsátó korábbi közzétételeitől.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottsága együttesen 115 millió forintos bírságot szabott ki a Budapesti Közlekedési Zrt.-re (BKV) és a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-re (BKK) fővárosi közösségi közlekedési eszközök és közlekedési köztéri reklámhelyek reklám célú hasznosításával kapcsolatos törvénysértés miatt.
privatbankar.hu/makro/115-millios-birsaggal-sujtottak-a-bkk-t-es-a-bkv-t-330605
115 millió büntetést kaptak, egy 7,6 milliárdos közbeszerzés kapcsán. Itt egy 100 milliárdos ügy miatt, kaptak 5 milliót. Valahogy nincs arányban a kettő. "Dióslaki Gábor, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szervezetének vezetője a 4iG-től kikért részvénykönyv alapján a hvg.hu-nak azt mondta, hogy a bejelentést megelőző napokban egyetlen viszonylag nagyobb, de 5 százalékosnál kisebb tulajdonos kezdett pánikszerűen eladni, a Monavis Holding.Ennek a cégnek pedig az a Kertész Balázs a tulajdonosa, aki ügyvédként Rogán Antal gazdasági ügyeit intézte. Arról pedig nemrég Rényi Pál Dániel is részletesen írt, hogy T-Systems felvásárlását a legfelsőbb politikai szinten kellett jóváhagyni. Így végül az üzlet lefújása is ott dőlhetett el. Egészen véletlenül egyébként Rogán Antal a Digitális Kormányzati Ügynökség felügyelője is."
uploads.disquscdn.com/images/c1f520fa750341acec2cd6afd696da8230fdfd3e5fe9038d77d18777f415e985.jpg?w=600&h=370
barnfisi
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
rokker33
O1G t mikor büntetik már meg ?Mondjuk egy kötelet a nyakába rakni és a legmagasabb fáról ledobni!! Szerintem korrekt büntetés lenne✓✓
nemkati
0rbán jobbkeze megbünteti 0rbán balkezét? :)))
tudode
No csak!
.
Biró legyen a talpán aki kibogozza ezt a katyvaszt:
.
---- Prémium kategóriába került a 4iG a tőzsdén, miután Jászai Gellért megvette Mészáros Lőrinc részvényeit
.
444.hu/2019/06/18/premium-kategoriaba-kerult-a-4ig-a-tozsden-miutan-jaszai-gellert-megvette-meszaros-lorinc-reszvenyeit
.
Egyáltalán van olyan stikli amelyben nincsenek benne őfélesége IQ huszárai!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.